Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lazer Yazıcı aranıyorum (sanırsam bu soru için 3. konu bu)

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Evet en erken açılan konu 9 ay önce açılmış o yüzden yeni konu açayım dedim zaten 2 mesaj atılmış o konuya ötekikonuda çok tartışılmış benim anlatmak istediğim arada kaynayıp gidecekti.

şöyle ki ben kendime 150 şer sayfalık iki renkli kitap bastırmak istedim koskoca cemil ozalit bana önlü arkalı renkli baskıya 140 TL dedi "öeh öldürmeyin" dedim

fiyatlara baktım ötv indirimi fln derken fiyatlar güzel düşmüş iki kitabın basımı için 280 tl verinceye kadar üstüne biraz daha ekler renkli lazer yazıcı alırım üstüne 3 kitap daha basarım dedim nasıl olsa kartuş kuruması gibi bir problem yok üstlelik o akrtuşa vereceğim paraya değecek kadar çıktı alabliyorum

mesela şu yazıcı VCard ım ve kampanyayla 294 tl ye geliyor ve demo halinde 700 sayfa renkli baskı vaad ediyor kaldı ki en ucuz ozalitçide bile bu paraya 700 sayfa renkli basamıyormuşum sadece hızı biraz düşükmüş (dakikada 4 sayfa renkli baskı) ama 2400 x 600 dpi destekliyor

bir de bu yazıcı var ama hepsiburada.com değil de normal dükkan varsa çok daha iyi olur benim için daha önceden kullandığım bir marka model bu memnun kalmıştım (keşke benim olsaydı :P)

şimdilik bu iki modeli buldum aslında konika-minolta daha güzel geliyor bana (belki de sadece daha önce kullanmış olduğum için de olabilir)

kesinlikle fotoğraf bastırmak için kullanmayacağım hani fotoğraf bastırmak istesem fotoğrafçıda bastırtırım :)

yine bu fiyatlarda.. max 420 tl yi geçmeyen başka ne modeller var?

nereden alabilirm dükkan olarak keza hemen yarın almak istiyorum beklemeyeyim

şimdiden teşekkrüler
Sosyal ağlarda paylaş

Babacum, minolta alırsan istanbula gelir tepene çökerim bilmiş ol..

şaka bi yana, toner fiyatları yağlı kazık modunda minoltanın. hatta elimde bi tane MagiColor 2200 CMYK var. 3bin liraya aldık, 1200 e sıfır tonerlerini satıyolar :)

minoltanın yeni çıkan MagiColorlarını bilmiyorum ama, belki adam olmuşlardır. Sana tavsiye edeceğim bu var. Gayet güzel bişey.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF05a/18972-18972-3328060-3328070-3328070-3422474.html
Sosyal ağlarda paylaş

Zamaninda bende eytere be diyip renkli laser alacakken kirtasiyeci bi arkadasimin bana yaptigi yorumdur;

"bw laser p al, evde isini gor; ustune artan paraya all in one inkjet al evde scanner in da olur hem, daha ustune para artacak onlada renkli cok lazimsa isini dukkanda gorursun. yazik gunah"
Sosyal ağlarda paylaş

Valla tam tersi, renksiz laser hayat kurtarmaya devam ediyor ama hic renkli cikti alma ihtiyaci hissetmedik.

ama tabi kullanim amaci tasarim, grafik kitabi basmak falan olsaydi yorumu elbet farkli olurdu. 300 sayfalik kitapda %5 renkli baski icin bende gerekli gormuyorum, cok gerekli yerlerde de inkjet cok daha kaliteli sonuc veriyor laser e gore. toner ucreti de dedigin ayarda(toplam fiyatin %50-60 i) printer hangi kalitede olursa olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

işte bizde bastırılacak çok iş oluyor mesela ev maket yapıyoruz 1/20 ölçekte mobilya renk kaplama vs için ya da ufak tefek etaylarda kullanmak için renkli çktı lazım oluyor sayfasını 1 tl den basıyorlar.. sene başından beri rahat bi 100 kaat bayılmışızdır ozalitçiye bir de bu kitap bastırma meselesi çıkıncxa.. kitap da görsel tasarım ve mimari üzerine bol bol fotoğraf var fiyat verin diyorum orjinaliyle aynı paraya geliyor.. ulan ne anladım ben o işten ehe

çanakkalede bir lazer yazıcı var bu minolta olan işte onu istanbula getirteceğiz hehalde.. bilkemiyorum daha bir şey belli değil çalışmalar sürüyor :P

bu arada minoltanın toner renklisi 4500 sayfalık olarak 139 € (+KDV sanırsam) CMY alırsak 300 küsur € diyor 25 tl ye de dolum yapan yerler varmış tabii renk kalitesi ne olur bilemiyorum

neyse bakalım işte toner fiyatı esasında çok önemli değil yani alsam zaten 4500 sayfayı kaç yılda bitirebilirim ki? bir de her halukarda ozalitçiden ucuza gelecek ehe (1€= 2 tl desek %18 kdv koysak sayfa başı 5 kuruşa geliyor)
Sosyal ağlarda paylaş

o dediğin eskidendi kharon. artık o kadar pahalı değil color lazer'ler. Ama alırken tam dolu toner almaya dikkat ediceksin çünkü Tonerleri Lazer fiyatına geliyor. Evet şaka gibi ama al at yeni lazer al aynı fiyata geliyor.

Birde benden size altın gibi bir tavsiye özel kağıtlar var renkli baskılar için. Ben aldım lazer'le bir bastım bombok etti attı .Yanlış almışım meğer inkjet içinmiş :P . Lazer için varmı bu kağıtlar bilmiyorum ama inkjet'iniz atıyorum 150 sayfa renkli basıyorsa bu kağıt sayesinde 300 sayfa basıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nakamura said:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF05a/18972-18972-3328060-3328070-3328070-3422474.html

oha bunun tonerler daha iyiymiş 87 $ öeh ama 2000 sayfaymış :)

bir de bu HP olan 600x600 DPI diyor, kalitesi neye yakın oluyor bunun? minolta olan 2400x600 e kadar gideibliyor da kalite olarak mesela fotoğraf kalitesi midir? gazete baskısı gibimidir nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...