Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Data aktarımını nasıl yapabiliyoruz?

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Merak ediyorum,eskiden telefon hatlarıyla,sonrasında adsl hatlarla data aktarımı yapıyorduk.Biz googledan index'i istiyoruz,o bize gönderiyor..iyi güzelde,
bu aktarım nasıl oluyor?
google bize 010101lerle dolu birşey gönderiyorda browsermı onu okuyor?ki bu durumda resim,film aktarımı nasıl yapılıyor?

yer altından geçen 1 kablo bana nasıl film taşıyabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

olaya hangi katmandan baktığına göre değişir.
networkün OSI modeline ya da TCP/IP modeline göre bakacak olursak layer 1 de bahsettiğin 01 lerin gönderim olayı vardır fiziksel olarak(gerek bakır kabloda iletim ile gerek fiber kabloda ışıkla iletim ile) uygulama katmanına bakarsan 01 ler değil html sayfası olarak kabul edersin onu. katmandan aşağı ine ine 01 e döner.

kısacası temelde hepsi 0 ve 1 lerden oluşan şeyler. neyle ve nasıl yoğrulduklarına bağlı olarak karşına indez sayfası ya da bi video çıkıyo işte.
Sosyal ağlarda paylaş

en basit haliyle karşı taraf göndereceği veriyi (video, resim, ses her neyse) 0 ve 1 lerden oluşacak bi yapıya dönüştürüyo, daha sonra herhangi bi yolla (telefon hattı, fiberoptik, uydu) sana yolluyo, senin makinanda o 0 ve 1 ler tekrar film, resim, müzik falan oluyo, şeklinde anlatabiliriz. daha fazlası için data communications, computer networks tarzı kitaplar ya da netten kaynak falan bulabilirsin, ben burda ayrıntıya girersem vefat ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...