Fly Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 sormak istediğim şey kaldığımız bir dersin ortalamaya katkısı ebediyen duruyor mu (yani f olan dersi ikinci sene aa bile yapsam efektif katkısı cc mi oluyor), yoksa düzeldiği zaman o not tamamen kalkıp yeni aldığımız mı efektif olarak geçiyor (benim böyle olduğunu zannettiğim şekil) ? saçma bir soru sanırım ama okulun ortalama hesaplama aracı ya saçmalıyor ya da ben yanlış biliyorum sistemi, doğrusu nedir öğreneyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 ahah naptın, ilk dediğin gibi olsa ortalama diye bişi olmazdı :) tabiiki de ff olan bi dersini geçtiğinde son geçtiğin not ortalamaya katılıyor. yalnız aldığın FF transikriptinde duruyor. mesela ben data structures ve probability dersinden 3 seferdir kalıyorum, bugün transikriptime bakayım dedim, padişah fermanı gibi olmuş uzadıkça uzuyor. işe girerken adamlar transikriptime baksa geri zekalı lan bu! deyip yollayacaklar beni geriye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 ikinci kez aldığın döneme katkısı olur, yani verdiğin dönemin ortalamasına girer önceki dönem de f olarak kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 benim de 1.31 ortalamam var, 2 mezuniyet. Patladık herale kac dersten not yukseltmeye gırıcez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 senko said: işe girerken adamlar transikriptime baksa geri zekalı lan bu! deyip yollayacaklar beni geriye. ahaha aynen :D gerçi ikinci seneyi görünce aferin lan fln diyebilirler lakin 25 dersten 23 ünü verdim (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 obsesifik said: ikinci kez aldığın döneme katkısı olur, yani verdiğin dönemin ortalamasına girer önceki dönem de f olarak kalır senko said: tabiiki de ff olan bi dersini geçtiğinde son geçtiğin not ortalamaya katılıyor. yalnız aldığın FF transikriptinde duruyor. ama bir dakika şimdi, birbirinize ters söylediniz. transkriptte durması ayrı, ek olarak o dönemin sabit durması ayrı. şöyle mesela benim durumumda : ders bırakmadan sürdüren biri için sene-dönem diye gruplandırırsak dersleri, 1.sene 1.dönem 2.1, 1.sene 2.dönem 0.9 => bu dönemden 3 tane f olanı alıyorum şimdi 2.sene 1.dönem 2.6, açıklananlarla beraber alabilmem olası notlarla yaptığım hesaba göre de, bu dönemin dersleri 3.1 falan oluyor, alttan aldığım üç dersi düzeltirsem de onların bulunduğu dönem 2.2 oluyor, eğer sadece transkriptte kalıyorsa genel ortalama için 2.1,2.2,2.6,3.1 şekklinde dört ortalamanın ortalaması katılıyor olacak, ama yok öteki türlüyse 2.1,0.9,2.6,<2.5-3 arası bişeyler> olacak bu durumda bazı insanlar okuldan mezun olamaz ki isteseler de ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 bende obsesifik'in dediğini demek istemiştim de garip yazmışım biraz. şimdi sen bi dersten ff aldın o ff o dönemin ortalamasını düşürüyor. diğer sene o ff'i aa yaptın. bulunduğun dönemin ortalamasına katkısı oluyor sadece, diğer dönemin ortalaması değiştmiyor. yalnız ff'i aa yapınca haliyle kümülatif ortalaman yükseliyor. çünkü dersi 2 kere aldın (kredisi 5 diyelim) 5+5+diğer krediler diye yapmıyorlar, 1 kere kredi hesabına giriyor aldığın ders. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 yine karıştı sdsfs evet kredi bazında bakarsak zaten üstte verdiğim kategoriye göre olacak, aldığım döneme katkısı derken genel nota katkı diyorsanız tamam, ama döneme özgü not diyorsanız ikinci dediğim oluyor ? ben derslerin getirebileceği max kredi ve alınan kredi bazında bakacağımızı anladım, doğruysa tamam başka söze gerek yok :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 dönem not ortalamaların değişmez. örneğin ilk döneminde 2 f, 2 aa var. dönem ve genel not ortalaman 2.00 olur. ikinci döneminde 2 yeni ders, 2 de kaldığın dersi aldın, hepsinden aa getirdin. ikinci dönemin not ortalaması 4.0, genel not ortalaman 4.0 olur; ama transkripte bakıldığında 1. dönemsonundaki genel ve dönem not ortalamaan 2.0 olarak gözükür. fakat genel not ortalaman, her dersten en son aldığın nota bağlıdır temelde. yükseltme sınavı gibi değil yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 o zaman okulun sitesi saçmalamış diyip geçeyim teşekkür ettim herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 fizban said: dönem not ortalamaların değişmez. örneğin ilk döneminde 2 f, 2 aa var. dönem ve genel not ortalaman 2.00 olur. ikinci döneminde 2 yeni ders, 2 de kaldığın dersi aldın, hepsinden aa getirdin. ikinci dönemin not ortalaması 4.0, genel not ortalaman 4.0 olur; ama transkripte bakıldığında 1. dönemsonundaki genel ve dönem not ortalamaan 2.0 olarak gözükür. fakat genel not ortalaman, her dersten en son aldığın nota bağlıdır temelde. yükseltme sınavı gibi değil yani =) Ahaha cok sacma. Yani tepkim sana degil, soyledigin sisteme. Bu muhtemelen bazi okullarda boyledir ve hakkaten TR'de niye ortalamalarin normalden yukarida oldugunu acikliyor.. Bazi okullarda, misal benimkinde boyleydi, her dersin kredisi vardir. Aldigin notla onu carparsin. Sonra toplam krediye bolersin. Cikan ortalama senin genel ortalamandir. Yani FF aldigin bi dersten daha sonra AA da alsan, o FF de genel ortalamaya dahil olur, AA da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 evet, riglousun dedigi gibi, diger turlusu sacmalik. turkiyede ortalama ne guzelmis anasini satiim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Fly said: sormak istediğim şey kaldığımız bir dersin ortalamaya katkısı ebediyen duruyor mu (yani f olan dersi ikinci sene aa bile yapsam efektif katkısı cc mi oluyor), yoksa düzeldiği zaman o not tamamen kalkıp yeni aldığımız mı efektif olarak geçiyor (benim böyle olduğunu zannettiğim şekil) ? saçma bir soru sanırım ama okulun ortalama hesaplama aracı ya saçmalıyor ya da ben yanlış biliyorum sistemi, doğrusu nedir öğreneyim dedim. ff olan dersi alıp aa getirirsen. genel ortalamaya aa olarak yazılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 gpa'nı hesaplarken, o dersteki ff notunu silip yeni aldığı notu kullanarak hesaplarlar ama transkriptinde durur yine de eskiden ff aldığın sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 riglous said: Bu muhtemelen bazi okullarda boyledir ve hakkaten TR'de niye ortalamalarin normalden yukarida oldugunu acikliyor.. dalga mı geçiyon amerikadan buraya exchange'e gelen arkadaşlarım tam terisin söylüyor, orda ortalama nota cbden aşağı not vermiyorlar bizim okulda dc verdikleri oluyor. Ayrıca çoğu okulda dersi tekrar alabilmen koşullu, mesela boğaziçinde ancak dc ve aşağısı olunca alabiliyorsun. Bunun üstüne ek olarak bence zaten aynı dersi iki kere aldığından notlarının ayrı geçmesi saçma. Notlarının ayrı geçmesi demek ikisinin de kredilerinin transkriptine ayrı işlenmesi demek kısacası sen o zaman kaldığın dersleri tekrar aldığın zaman kredin artmış oluyor bu komik değil mi? yurt dışında da böyle olması garip geldi bana. Yani bir adam tüm derslerden kalsa ve hepsini iki kere almış olsa iki katı kredi okumuş olacak. Ama tabi sadece GPAya katılıyor bir şekilde kredi sayısı artmıyor diyorsanız o da kasış olmuş biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Kredi sayisi artamiyor. De ki ders 4 kredi. Sen FF aldiysan bunun karsiligi 0. 0*4 sen o dersten 0 kredi kazanmis oluyosun. Amerika'da CD'nin altinda not vermiyolar... Yok oyle bi sey. Insanlar okuz gibi calisiyor. Dersten kalmak Turkiye'de "normal" oldugu icin ortalama sizin soylediginiz sekilde hesaplaniyor olabilir. Ama sen bir dersten FF almissan, bunun senin ortalamana yansimamasi sacma. Obur tarafdan FF almadan gecmis insanla aranda ne fark kaldi? Sadece transcript mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 teorik olarak öyle olmuş olması lazım zaten. Eğer bir şekilde ikiniz de o dersten AA aldıysanız, ikiniz de az çok (kapasiteye göre değişir tabi ama) o dersi aynı miktarda öğrenmişsiniz demektir. Üniversitenin amacı bu değil mi? Diğeri biraz fazla gereksiz rekabet oluyor. Misal bir adam ilk bi iki sene derslerini sallamayıp ~ff getirse sonraki senelerde hepsini tekrar alıp kalanları da AA getirse bile bu sefer notu 3.0ı geçmez bile. Buna yakın senaryolar gördüm ben bizim okulda, ilk bir iki sene sallamayıp sonra feci çalışmaya başlayan insanlar. Bilmiyorum insanlara değişme şansı vermeleri lazım ama tabi türkiyede bu konuda en başarısız ülke öss yüzünden sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 amerikadaki sistem çok salakcaymış hakketen. bi dönem full ff getirdin, bırak okulu o zmn okuma. Sittin sene toparlayazsın ondan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 bi donem ff getirmiceksin. hatayi odullendirmek gibi bisey turkiyedeki, olm birak ne calisicam nasilsa bi daha alirim dersi mantalitesi guzel bisey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 o mentalide olanlar zaten dersi bir daha alsa da ccden yukarı getiremiyor tecrübe ile sabit. ama öğrenci adam gibi çalışıp da aa getirdiyse sonra o dersten başımın üstünde yeri var. zaten ders bırakmanın, okul uzaması, okul uzamasıyla beraber gelen para ve transkript sorunu var. transkript sorunu ne derseniz, adam yüksek lisans yapacak olsa adamın transkriptini incelerlerken neden bu herif 5 sene okumuş diye baktıklarında görürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Durumun vehametinin farkindayim. Ben ismi lazim degil bir dersten FF almistim ki onun yuzunden ortalamam 2.85'e dustu mesela. Ha bunu ogrendigim yanniz iyi oldu, TR'de bir yerlere basvururken oturup adam gibi hesaplarim o dersi de, 3'un ustunde bir seyler gelir. Meraktan soruyorum, sizin ortalamaniza Ingilizce vs. gibi derslerden aldiginiz krediler dahil mi, yoksa sadece alan derslerinin ortalamasini mi soyluyorsunuz? Son olarak seninkisi dogru benimkisi yanlis tartismasi sanirim pek mantikli degil. Ilk mesajimda "sacma" diyerek biraz gereksiz ortami germisim sanirim. Ozur dilerim. Onemli olan, soylemek istedigim, her okulun sistemi degisik olabilir. Bunu goz onune alarak, eger ABD'deki bir okula basvuruyorsaniz, ortalamanizi anlattigim sekilde hesaplayip yollayin; yoksa yalan soylemis tadinda bir tepki alabilirsiniz (almayabilirsiniz de, illaki transcript'e bakiliyor zaten). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Yok tüm dersler dahil ediliyor. Başvurularda ortalamanı kendi okulunun gpası olarak veriyorsun. Zaten okuldan kapalı zarfta aldığın transkripti yolladığın için yalan söylemiş tarzı bir şey diyemezler. Senin de vermen gereken ortalama bence aldığın ortalama ama yapabileceğin şey tabi amaç mektubuna yazmak "bizim sistemde böyle ama bu sistemde şöyle şöyle" diye.. Yani direk burdaki okula göre hesaplayıp ona göre yazarsan başvuruna açıklamazsız, kabul etmeyebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 ben basvururken bolum ici ortalamamı hesaplayıp yazmıstım mesela, ona onem vermislerdi. okuldan okula degisen sistemler de var, mesela once bb getir repeat et aa al gibi super bi mantık mevcutken bircok okulda, boğaziçi cc nin altını repeat ettirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Ben de bir soru sorayım şimdi yeni konu açmiyim. yönetmelik şöyle said: Madde 4- Öğrencinin ayrılacağı programın ilk iki yarıyıldaki derslerinin tümünü bir yıl içinde başarmış olması, genel not ortalamasının en az 2,50 olması ve disiplin cezası almamış olması gerekir. benim ilk dönem bıraktığım FF dersim var. FF olmasına rağmen ortalama 2.64 oldu. Bunu yaz okulunda alacağım. Yaz okulu bahar dönemi devamı gibi sayılıyorumş. Diyelim ki benim bu ders hariç tüm derslerim AA. Yaz okulunda da bu dersi AA yaptım. yıl genel ortalamam 4.0 oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Okuluna göre değişiyor ama Türkiyede muhtemelen olur çünkü çoğu okulun sistemi öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar