BioHazarD Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Merhaba benim merak ettiğim şey bu pi sayısı nasıl hesaplanıyor? Çevresinin çapa bölümü çok basit bir cevap olacak tabii ki =) Yani benim merak ettiğim dünya üzerinde ne bir çember var ölçebileceğimiz, ki olsa bile bunu ölçmek mümkün değil.Sonuçta geometrik şekiller insanların kafasında mükkemmelleştirilmiş şeyler değil mi ? E peki sonsuz basamaklı irrasyonel bir sayıyı nasıl dünya üzerindeki birşeylerden yola çıkarak bulabiliyoruz? Bir çember çizip ölçsem belki 3.14e kadarını bulurum ama sonsuz basamak nasıl bilmiyorum.Bilgisayar ortamında hesaplatmaya çalışsak 10^50 köşeli bi çokgen yapabiliriz belki ama o da bir çember olmayacaktır ki. Gerçi integral konusunu öğrenirken de sonsuz alanı toplamak bir karmaşıklığa yol açmıştı ama bu da onun gibi birşeydir heralde geçerse çok sevincem hadi iyi akşamlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Pi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 okudun mu orayı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 said: While the value of π has been computed to more than a trillion (1012) digits,[14] elementary applications, such as calculating the circumference of a circle, will rarely require more than a dozen decimal places. For example, a value truncated to 11 decimal places is accurate enough to calculate the circumference of a circle the size of the earth with a precision of a millimeter, and one truncated to 39 decimal places is sufficient to compute the circumference of any circle that fits in the observable universe to a precision comparable to the size of a hydrogen atom.[15][16] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BarbarianClone Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 David Blatner amcanın Pi Coşkusu ( The Joy of Pi - 1999 ) diye bi kitabı vardı...orada baya bi açıklamalı bişeyler vardı diye hatırlıyorum...Hatta buradan tıklayarak ulaşabilirsin kitabın detayına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Starscream Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar