Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarihi kategorilendirirsek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar, aslında çok kararsız kaldım bu konuyu açmakta ama burdan iyi cevap bulabileceğim başka bir bölüm daha yoktur sanırım.

Şimdi efendim bi tarih sitesi projem var. Yavaş yavaş yapabildiğim kadar yapıyorum. Benim aklıma takılan bir soru şu;

Bu konuları nasıl kategorilendirebilirim ? Örnek verecek olursak benim düşüncem şudur;

-> Devletler
--> Osmanlı
--> Selçuklu
...
...
...
-> Antlaşmalar
--> Karlofça
--> Ankara
...
...
...

Gibi düşünüyorum ancak çokda kararsız kaldım. Siteden hiç bir şekilde gelir beklentim yok sadece tarih severleri bir araya toplayıp (tarihi çok severim) güzel bir platform yaratarak öğrenmek isteyen insanları bilgilendirmek. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok çok sevinirim
Mesaj tarihi:
genel tarih icinse devlet devlet icinden cikamassin

turk tarihi veya anadolu tarihi ustune odaklanicaksan olabilir genede devletlere bolmek saglikli degil, okullarda yapilan en buyuk yanlislardan biri bu mesela

tarih bide yan yana azdan coga acamiyicak duz bir metreden cok genis ve karmasik iliskilerin yumagi o yuzden tarih anlatirken alt konulara inmek daha sagliklidir

misal 17.yy a damgasini vuran savaslar
18.yy filanca devletteki durum ve gelismeler
yuzyil savaslarinin avrupa ustundeki etkisi vs vs vs
Mesaj tarihi:
Viktor said:
genel tarih icinse devlet devlet icinden cikamassin

turk tarihi veya anadolu tarihi ustune odaklanicaksan olabilir genede devletlere bolmek saglikli degil, okullarda yapilan en buyuk yanlislardan biri bu mesela

tarih bide yan yana azdan coga acamiyicak duz bir metreden cok genis ve karmasik iliskilerin yumagi o yuzden tarih anlatirken alt konulara inmek daha sagliklidir

misal 17.yy a damgasini vuran savaslar
18.yy filanca devletteki durum ve gelismeler
yuzyil savaslarinin avrupa ustundeki etkisi vs vs vs

Türk ve anadolu tarihi düşünüyorum şuanda, başka fikri olan var mıdır?
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...