Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

komsi ulke bulgaristan..

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

gectigimiz hafta sonu hem ziyeret hem ticaret hesabı bilmem kacıncı kez gittigim bulgaristanı bu sefer etraflıca gezme imkanım oldu.gezdigim sehir/kasabaları :

-harmanli:tr sınırına 60km filan.buyuk cafe/bar tarzı mekanlar hakim bulgaristana genelde.nufusun cogunlugu sabahtan aksama cafe dedikleri yerlerde zaman geciriyorlar.bolca var harmanli da bunlardan.gece kulubu var 2 tane cok buyuk girmedim ama.

-haskovo:gelismis bir kasabası diger gezdigim yerlere nazaran.sehrin ortasında buyuk bir park ve etrafında gene cafeler.yanınıza gelip " karı lazim mi "diyen cingeneler var.öyle cilgin bir yer :D

-simenovgrad:kuzenin fabrikasının oldugu yer.zaten o fabrikadan baska ne bir magaza ne de is imkanı sunacak bir yapı var.edirneden fazla cingene var onu gordum :D

-svilengrad:sınıra 15km.gece kulupleriyle unlu.kumar da oynatılıyor kuluplerde.ama mafyanın eline duserseniz gg.

-topolovgrad:isminde meymenet yok diye gezmedim sadece arabayla gezdim.diger kasabalar gibi pek bir olayı yok.

-dimitrovgrad:plovdive giderken gectim.bulgaristanın 2.en buyuk pazarı kuruluyormus.her turlu mal mevcut aradıgınızı bulamamanız imkansız.bit pazarı diyebiliriz o pazara.

-plovdiv:bizde bilinen adı filibe.eskiden baskentiymis bulgaristanın.gayet gelismis diger gezdigim kasabalara gore.trafikte.bayagı genis caddelerin sag tarafında troleybus de calısıyor.kamenitza adlı biraları bu sehirde uretiliyormus bulgarların.

-globu:simenovgradın 15km kuzeyinde kalıyor.bizdeki yazlık mekanlara benziyor tek katlı evler,ufak tefek marketler vs.yakınında yapılan termik santral nedeniyle evler ve arsalar degerlenmis yatırımcılara duyrulur :)

genel olarak sisman bir millet.amerikalılar gibi obez degil ama sismanlar.sofiaya dogru yani batısına dogru gittikce slav ırkının guzelligi ortaya cıkıyor-bunu plovdiv de rahatlıkla gorebilirsiniz bay patiler.

merak ettiginiz baska konular icin ÖM atabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Valla bende bulgaristan/kırcalide doğdum , kırcali hariç sadece sofyaya gittim sen iyi gezmişsin:) bi de varnayı bilirim. genel olarak insanları çok rahat stres falan yoktur oralarda, millet cafelerde takılır muhabbet eder, gençler gece olunca discolara akar hayatın tadını çıkartıyolar işte :) tatil için varnaya falan gidebilirsiniz baya güzeldir :) maddi olarakta çok paranız olması gerekmiyo benim bildiğim , hele yemek içmek disco falan istanbulla hayatta kıyaslayamazsınız:)
Sosyal ağlarda paylaş

evet yeme-icme kesinlikle ne istanbul ne de bir baska guzide ilimizle kıyaslanabilir..ornegin 4 kahve ve 2 sodaya sadece 4leva~4.5TL gibi bir odedikten sonra oeh dedim sadece.alkollu ickilerde de gelenek degismiyor.parası olan herkes alkol tuketebiliyor ayrıca yas sınırı fln hak getire.
tatil icin ise varna degilde burgazı dusunuyorum.karadenize yakın bir sınır beldesi.MTV bile parti verdigine gore cilginlikta sınır olmadıgı kesin orda :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...