nameless Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 mysql için bir query yazmaya çalışıyorum ama beceremedim. google'da adam gibi keyword giremediğimden de olabilir. topic diye bir tablom var. bunun içinde max. 50 tane girdi olmasını istiyorum; sıralamada 51'e düşen silinecek şekilde bir query'ye ihtiyacım var yani. sıralama var olan bir datetime formatında bir sütununa göre yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 delete from tablo WHERE id IN (select id from tablo order by dttime desc limit 50,1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 bu kadar mıydı olm asdsdfds bzen kafa duruyor işte. hatta neden iki ayrı query için kasmadım diye düşünmekteyim :)))))))))9999 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Tabi denedin mi bilmiyorum ama MySQL'in her versiyonunda calistiramazsin yukaridakini. IN kullandigin zaman LIMIT kullanmana izin vermez. O zaman asagidaki gibi bir sey kullanman gerek delete from table where id in (select id from (select @rownum:=@rownum+1 rownum, t.id from (select @rownum:=0) r, table t) t where rownum>50) Burdan da ogrendigin gibi, kulagini tersten tutmak istemiyorsan, her tablonun kendi icinde 0'dan baslayan, herhangi bir anlam icermeyen id'si olmali. Yoksa yukaridaki gibi virtual_key yaratmak zorunda kalirsin. Hem sen debelenirsin, hem senden sonrakiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar