Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yumurta hakkında soru?

smash

Öne çıkan mesajlar

yumurta direkt buzdolabından çıkıp pişirilirse, büyük ihtimalle çatlar. bi süre bekletip oda sıcaklığına ulaşmasını sağlayın öyle haşlayın.

bi de bonus olsun :

böle bi sürü yumurta var diyelim. aralarından bi tanesi pişmiş. hangisi olduğunu nasıl anlarız? Naha şöle; hani ortaokulda falan parayla maç yapardık ya, topaç gibi çevirirdik böle bi parmak hareketiyle parayı... yumurtayı da usulca (hızlı yapınca sarısının allahı şaşıyo) öyle çevirip, bu bööle dönerken tutup bırakınca tekrar dönmeye başlıyorsa, bu yumurta pişmemiş demektir.

bi de yanlış hatırlamıyosam suya koyunca batıp batmamasına göre anlaşılabiliyodu da, hangi durumda yüzüyo hatırlamıyorum. heralde pişmiş olan batıyodu.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynama suyuna bir miktar sirke eklemek te işe yarayabilir, vaktiyle bir yerde okumuştum "haşlanan yumurtanın çatlaması ve beyazının dışarı çıkması" konulu bişeyler.

Sirke yumurtanın akıyla şuan hatırlayamadığım bir reaksiyonlar yaratıp çok çabuk katılaştırıyor ve suyun içine akmasını engelliyor. Ben denedim birkaç defa, işe de yarıyor vallahi.

öyle aklıma geldi ek bilgi olsun diye şeettim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...