Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mandrake Linux 10.0 (2.6.xxxxmdk) HELP ! ! !

Maleboge

Öne çıkan mesajlar

1...
herhangi bir modulu derleyemiyorum 3 sayafa error mesajı veriiyor ve en başında bu dosyaları başka bir yerden "include" edemezsiniz diyor....(AMA Knoppix hiç problem çıkarmadan derliyor....)
(not:çözüm olarak yeni kernel indir demeyin vururum(50Mb))
2...
normal olarak kernelimi derlemek istediğimde ise derliyor ancak *YENİ* kernel ve modulleri uyuşmazlık vb... çıkartıp çalışmıyorlar *PANIC PANIC* olayına giriyorlar ?? ?? ?? ??
3...
Fuck The Mandrake
4...
İlginiz için teşkkürler :)[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage

[Bu mesaj Criminal2 tarafından 01 Haziran 2004 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

3. sikkin altini bir defa daha cizmek istiyorum :)

Abi developmentla ugrasacaksan allaskina Slackware kullan. Sorunsuz bir Linux`un olsun en azindan. Mandrake ve RedHat gercekten rezil dagitimlar. RedHat`in bir de sertifikalari falan dagitiliyor ki, mide bulandirici bir durum.

Eger elinde kernel source larin varsa, duzgun config edemiyorsundur Kernelini.. Duzgun ve optimize kernel config edebilmek icin zaten ileri duzey linux ve bilgisayar bilgisi gerekiyor.

2.6 kernellerin compile edilislerinin digerlerinden radikal bir farki var.

Eskiden make menuconfig ( ya da config ya da xconfig, v.s. v.s. ) ile config ettikten sonra, make dep; make modules; make modules_install; make bzImage derdik, sonra bzImage i kopyalardik falan filan.

Artik olay tamamen degisti.. make menuconfig ten sonra make diyorsun sadece. O gerekli modulleri yapiyor.. make install ve make modules_install ile de bitiriyorsun olayi, halloluyor. Yani sanirim boyleydi, en son 3-4 ay once 2.6 bir kernel derledim.

Sen zaten varolan kernelini update edecegin icin System.map dosyalari ile ugrasmana gerek yok.. Kernel image yaratildiktan sonra kopyala imageini bir yere, lilo.conf unu da editle ( veya GRUB kullaniyorsan onun confunu ), lilo yu veya GRUB u yuklettir MBR yi yeniden yazsin, sonra restart :)

Zaten Linux icin nadir restart atilmasi gereken zamanlardan biri kernel compile :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 02 Haziran 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
Abi developmentla ugrasacaksan allaskina Slackware kullan. Sorunsuz bir Linux`un olsun en azindan. Mandrake ve RedHat gercekten rezil dagitimlar. RedHat`in bir de sertifikalari falan dagitiliyor ki, mide bulandirici bir durum.

Eger elinde kernel source larin varsa, duzgun config edemiyorsundur Kernelini.. Duzgun ve optimize kernel config edebilmek icin zaten ileri duzey linux ve bilgisayar bilgisi gerekiyor.

0....
Çok teşekkürler...
1...
Slackware kullanacağım AMA KDE flana default olarak gelmiyor diyorlar doğru mudur ? (KDE siz yapamam :) )

2....
Eskiden SuSE 7.1 kullanırken çok güzledi kernelimi çok güzel ayarlıp derliyordum.Çok güzeldi :) ama KDE2 artık baydı...

3...
Allah kimseyi Dial-Up'a düşürmesin ...(benim gibi :))[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo tum populer Window Managerler default geliyor.

2. CD de yanliz. Slackware 9.1 ile cikardilar bu cift CD muhabbetini. Eskiden tek CD de hersey vardi :)

KDE, Gnome hersey var. Abi GTK kullan allaskina :) KDE super hantal ya.

Bir yerde KDE head developerlarindan bir tanesinin roportajini okumustum. KDE mi iyi Gnome mu iyi falan gibi klise bir soru sormuslardi adama.. Adamin cevap sey olmustu. Onlar bizden daha profesyonel kod gelistiriyorlar, fakat biz daha cokuz. :)

GTK 2 super hele. Sen guzelinden bir Slackware kur, uzerine de Dropline Gnome kur. Hafif usengec de birisin belli, Windows Update gibi arada Update et benim Gnome `umu falan dersin :) Glade inle de catir catir form kasarsin :)

Ha bu arada tum Gnome programlari, KDE de calisir. Tum KDE programlari da Gnome da.. Yani X icin yapilmis herhangi bir program, herhangi bir pencere yoneticisinde calisir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Sosyal ağlarda paylaş

Himmpfs yapma ya. Hmmpfs.. Soyle yapalim.

Ben bendeki Dropline`in cachelerini bi CD ye cekeyim. Hatta 2 CD lik Slackware `imi de cekeyim, Criminal sen de ver abi adresini ozel mesajla. Gondereyim kargo ile odemeli olarak. Uyar mi ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...