-007- Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Bir takım fikirlerin doğruluğunu sana izah edebilmem için illa bugünkü partilerden birini mi örnek göstermem gerekiyor? Yazmadan önce biraz daha derin düşünmeye çalış bence. Diğer mesaja artı olarak vatanseverlik sadece siyaset biliminde incelenen pratikte işlevsel etkileriyle de ele alınmamalıdır. Birey temelli psikolojik durumu da önemlidir.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 evet parti veya platform gostermen gerekir ben sana bi ornek vereyim simdi dinimizde faiz yok demi haram da yok ve dini diyer insanlara baski olarak guc olarak kulanmakta yok ama ulkedeki butun dinci parti ve sivil kuruluslar bunun tam tersini yapiyor ve sonuc olarak dincilik=gericilik oluyor
Theghosthand Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Diyor ki bir şey kötüye kullanılıyorsa kapasitem sadece o kötüyü anlar.Tanımı ne olursa olsun ben kendim bi tanım yapar ona inanırım diyor.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 cengizhan66 said: evet parti veya platform gostermen gerekir ben sana bi ornek vereyim simdi dinimizde faiz yok demi haram da yok ve dini diyer insanlara baski olarak guc olarak kulanmakta yok ama ulkedeki butun dinci parti ve sivil kuruluslar bunun tam tersini yapiyor ve sonuc olarak dincilik=gericilik oluyor Sana anlatmak istediğim o değil, anlamıyorsun. Demek istediğim şu: Benim anlattıklarım olması gerekenler. Fakat sen bana diyorsun ki: Partilerden örnek ver! gereksiz, olması gibi bir şart yok. Ayrıca bakış açın komple hatalı. Düşünce şeklin yanlış yani. Konuyu yanlış anlıyorsun. Ben teorik düşünceleri savunurken pratikte örneğini görmeyi ön koşul sayıp, üstüne dindeki teoride doğru olup bu teorilerin kişiselce yanlış yorumlanmasıyla alakalı pratikte uygulama hatalarını alakasızca örnek veriyorsun. Konuyla alakası yok yani.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 haha supersin demek istedigim sey siyasette ne oldugu deyil ne olarak kulanildigi onemlidir bknz dtp demokratik cozum bolunme gerekmiyo tipi seyler soyluyor ama siz bunun amacinin ne oldugunu bildiginizden samimi olmadiklarini anladiginizdan yanasmiyorsunuz karsi cikiyorsunuz gibi ornek tartismaya acik oldugundan anlasilmaya bilir temel olarak ilk dedigim sey
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Ya bakış açının konuyla hiçbir alakası yok. Sen bir takım ideallerin sömürülmesiyle "teoriden pratiğe geçen hataları" karıştırıyorsun. Ayrıca DTP hakkında da gaf yapmışsın. dtp bölünme gerekmiyor demek yerine kürdistan sınırlarını çizdik diyor. Komple yanlışsın. Düşünce şeklin bile hatalı, konudan kopuk vs.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 ben yanliissan o zaman mhp dogru?? yani iyiki yakmislar alevileri aydincilari benim icin icin milliyetciyim demek fasistim demekle ayni
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 cengizhan66 said: ben yanliissan o zaman mhp dogru?? bknz. False Dilemma, Black And White Fallacy Hem konuyu anlamıyorsun hem de safsatayla cevap veriyorsun. MHP ne alaka?
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 mhp deki m milliyetci deyilmi? madem milliyetci iyi faydali bir sey o zaman aklima ilk mhp geliyor nede olsa siyasi olarak kulanmma diye bir sey yok sana gore ... ben ne olarak kulanildigini soyluyorum sen bunun yanlis oludugunu soyluyorsun ben neticeye bakalim diyorum sen gozunu kapatiyorsun kisaca bu arada konuyu tekrar tekrar okudum ben yanlis anlamamisim sen yanlis anlamisisn sanirim ben teorinin hic bi onemi olmadigini soyluyorum cunku dedigim gibi gercekte oyle islemez
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Onu da demedim ben, anlamıyorsun. Neyse iyi geceler.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 noluyosunuz olm lan milliyetci, fasit, ulusalci hedeci bi bok anlamiyorum a.k. konu disinda her topic ulke meselesi, her topite bir tartisma var yahu. NOLUYOR LAYN1!!!
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Biz burada kavramlar üzerinden konuşuyoruz.İşini en iyi yapan milletine en yararlı adamdır mhpli arkadaşların işi polatçılık oynamaksa köpeklik yapıp mafyavari işlerle uğraşmaksa onlarda işlerini en iyi yapıyor gibi düşünüyorlardır kendilerini :) Ondan ziyade her kesimden tüm partilerdeki adamlar milliyetçi olmaya çok uzak zaten mhp de olan saf bir milliyetçilik değil kitlelerin daha kolay anlaması için oluşturulmuş türk ırkçılığıdır.Yoksa milliyetçilik biraz daha komplike birşey.Mhpnin sahip olduğu basit söylevler ile basit şarkılar ile ve 2-3 kurt sembolü ile salak insanların anlayabileceği şekilde milliyetçilik kılıfına giydirilmiş ırkçılık.O insanlarda ülkesini seviyor ama ne kadar faydalar dokunabiliyor?Başka insanda ülkesini seviyor ama ırkçılık yapmıyor tüm ırkları normal görüyor fakat kendi ülkesinin çıkarlarını korumak için elinden geleni yapıyor ama hiçbir şekilde diğer ülkelerin insanlarını hor görmüyor ve kafatasçılık yapmıyor.Onun dışıdna ülkesini gerçekten sevindiği için ülkesinin içinden çıktığı durumdan kurtarmak için kafa yoruyor.Şimdi hangisi gerçekten milliyetçi hangisi basit kavramların içine sıkışmış bir zavallı? Aynı örneği dinde de verebiliriz bir kesimde gerçekten dini görevlerini yerine getiremediği için türbanı kuran sayan islamın felsefesine zıt düşen herşeyi hayatlarında yaşattıkları ve iğrenç insanlar oldukları için gösterişe dayalı ibadet yapmaları diğer bir yanda ise dinini kendi içinde yaşayan bu işin felsefesi ile ilgilenen dinlerin kitleler üzerindeki kontrol etkisini bildiği için sürü psikolojisine kapılmayan hayatını kurandaki güzel yaşam tarzına ulaşmaya adamış pir sultan,yunus emre,mevlana vb adamları bilen gerçekten dinini efendi gibi kendi içinde yaşayan çok saygıdeğer insanlarımız da var. Bu 2.gruplar 1.grupları silip süpürmeden hiçbirşey beklememek gerek.
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 DiadanLocke said: konu disinda her topic ulke meselesi, her topite bir tartisma var yahu. NOLUYOR LAYN1!!! daha güzel bişi olabilirmi? yok uyuyan milletimi tercih edersin? sadece dota oynayan, kız peşinde koşan, batılı kültürü yamanmaya çalışan bi gençlik mi tercih edersin? şu hayatta vatanımızdan başka neyimiz var konuşacak :)
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Halen kürdistan'a hak veren, demokrasi adı altında emperyalizme kucak açan insanlara acırım.. Bu filmi paylaşmak, paylaştırmak gerek..
jarjar Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 ya videolarla ilgili yorum yapmayı bir yere bıraktım, arkadaşlar son zamanlar da bir şey gözüme çarpıyor. Herkes her terimi bir yerinden yorumlayıp yeni anlamlar yüklüyor. Yahu madem bir şeyler yükleyeceksiniz o zaman bir çalışma yapıp yeni terim yaratın literatüre katın. Ya da anlamını bilmediğiniz terimleri kullanmayın yahu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. Tavsiyem terimlerin anlamından emin değilsek onu kendi kelimelerinizle anlatan başka şeyler seçmeniz. Yoksa iş en sonunda sağcı-solcu dinsiz ile dinli gibi saçma yerlere varıyor. Saygılar,
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Benim de gözüme bir şey çarpıyor Firatram, 007 gibi adamlar ortaya hiçbir düşünce koymadan ya da herkes tarafından bilinen lafları koyarak kendi fikirlerine ters olan yazıları alıntılayıp yanlışsın hedehödö diyip duruyorlar. Sağdan soldan duydukları yorumları yapıp altını dolduramıyorlar.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 -007- said: cogitoz said: be hey solcu, Anti-Amerikancı geçinenler Kürtlerin etnik kimliklerini, dillerini kabul edip onları da arkanıza alsanız olmuyor mu? Çelişkiyi yaratan 90 yıldır sizsiniz, DTP kıçını yırtıyor demokratik çözüm diye dinlemeden yargılıyorsunuz; PKK’cılıkla suçluyorsunuz. ya yine ağır saçmalamışsın. DTP: Kürdistan sınırları çizildi. uzatma bence yanlısşın. her ortamda cevapsız bırakırım seni, diğer başlıklarda olduğu gibi konuyu maoyla safsatayla falan kurtarmaya çalışırsın lol. Buna da muhtemelen tamamen kişisel cevap vereceksin yanlış olman sebebiyle. Kasma yanlışsın. Evet gerçekten DTP: Kürdistan sınırları çizildi diyerek beni cevapsız bırakıyorsun. "Kürdistan sınırları çizildi" demek demokratik çözüm aramadıkları anlamına gelmiyor. Mao'yla safsatayla falan demişsin de hiçbir bilgi ortaya koymadan, sezgicilikle yorum yapan sensin hep? Anlamadığım şey, bir insan okuduğu bir şeyi anlayamadığının farkına nasıl varmaz... Yazık.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 cengizhan66 said: 007 komple yanlis kitapta soyle boyle anlamlara gelebilir ama uygulamaya gelince isler hic oyle olmaz mesela sen bana goster ornek goster bi partiyi veya platform u bu ulkenin satilmasindan yana olmicak emperyalist(bati) isbirlikcisi olmicak ve yobazlik yerine ulke icin en iyisini dusuncek... mhpmi? guldurme beni chp mi peahhh ataturkce dusuce dernegimi o da tam cikar amacliydi yoksa milliyetcilik milletini sevmek deyilmi? Su mesaja karşı cevap yazanları anlayamıyorum.Adam mhp'nın chp'nın add'nın ve bilumum siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin herseyını gormus gecırmıs hepsını yargılamıs alayını boş bulmuş öylesine derin bir adam siz anlayın gerisini.Elbette hepimizden iyi bilecek hatta bu parti ve kuruluşlara üye olan oy veren milyonlarca insanı aydınlatacak bilgeliğe sahip kendisi. Bu tarz insanların paticik bünyesinde bulunması bizler için yüce fizban'ın* bir lutfudur. Saygı duyun. parti kur başbakan yapalım. Ülkemizin siyasi platformu elbette senin bilgeliğine muhtaç. cogitoz said: Benim de gözüme bir şey çarpıyor Firatram, 007 gibi adamlar ortaya hiçbir düşünce koymadan ya da herkes tarafından bilinen lafları koyarak kendi fikirlerine ters olan yazıları alıntılayıp yanlışsın hedehödö diyip duruyorlar. Sağdan soldan duydukları yorumları yapıp altını dolduramıyorlar. Bu arkadaşımızı ise dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı yapmalıyız. *Bu post içinde adı geçen kişi şahıs kurum kuruluş ve fantastik edebiyat karakterlerinin gerçekle alakası yoktur.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Irkçılıkla milliyetçiliğin tek farkı birinin azınlıkları hiçbir şekilde içlerine almamaları, diğerinin de "bizim gibi yaşarsanız gelin" demesi. Ama Türk milliyetçiliği o kadar tatlı sözcüklerle süslü ki olayın özünü algılayamanız normal. "Bizim aramızda yaşayan, politik ve sosyal bağlarla Türk milletine ait olan tüm vatandaşlarımızı biz kendi insanlarımız olarak düşünürüz: aralarında 'Kürtçülük', 'Çerkezlik' ve hatta 'Lazlık' gibi fikirler ve duygular yerleşmiş olsa bile, onlar bize aittir. Mevcut yanlış anlayışlar ancak mutlakiyet yönetimlerinin ve uzun süren tarihsel baskıların ürünüdür ve biz en içten çabalarımızla bunları ortadan kaldırmayı görev sayıyoruz." Recep Peker "Kürtlük emperyalizmin oyunu olamaz, Kürtçülük olur. Bunun önüne geçmenin de tek Kürtler gibi kalabalık bir toplumun etnik kimliklerini, kültürlerini yaşatmasına izin vermektir" Her mantıklı insan.
huun Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 demokratik yollarla halledilsin bu iş diyorsun, dershane öğrencilerini havaya uçuranları ağzına bile almıyorsun. nasıl olacak bu işler?
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Bana sadece şunun cevabını verin gerçekten bilgim olmadığından soruyorum?Dış güçleri arkasına almadan doğunun sorunlarını çözmek isteyen doğudan gelen ve hiçbir terör örgütüne eli bulaşmamış bir oluşum varmı?
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Snefru said: Bana sadece şunun cevabını verin gerçekten bilgim olmadığından soruyorum?Dış güçleri arkasına almadan doğunun sorunlarını çözmek isteyen doğudan gelen ve hiçbir terör örgütüne eli bulaşmamış bir oluşum varmı? +1.
Öne çıkan mesajlar