Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 kpppyi kullanarak com3ü yönlendiriyorum ama modeme ulaşılamadı veya modem meşgul diyor? yardım lütfen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Hmm Linux'ta modem olayı biraz sorunlu. Neden ? Çünkü piyasadaki modemlerin %90'ı Winmodem.. Yani aslında modemmiş gibi davranan ses kartları. www.linmodems.org mu neydi, öyle bir sitede WinModemlerin nasıl tanıtılacağını anlatıyordu. Hiç başıma gelmedi. Hep ISA modemler kullanmıştım. Fakat, COM3 , linux'ta /dev/ttyS2 dir. ve kppp default olarak /dev/modem 'i kullanır ( fakat bu değiştirilebilir. ) Şimdi, busy olmasının olayı, modemin WinModem olması ( bilmiyorum nasıl tanıtılır, yukarda verdiğim adreslerde kesin vardır ), veya ilgili IRQ nun yanlış tanıtılması olabilir.. O zaman yapılması gereken ya WinModem nasıl tanıtılıyor onu öğrenmek, ya da COM3 'ü modeme göre configure etmek. Bunu da setserial komutu ile yapıyorsun. man setserial diyerek ve hatta init scriptleri biraz inceleyerek setserial nasıl kullanılır hemen bilgi sahibi olabilirsin.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. .. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2004 teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar