Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sabit köprülü elektro gitar

soulberry

Öne çıkan mesajlar

bende ibanez var, hatta geçenlerde burda kaydımı da paylaşıp rep toplamıştım.

her neyse, tremolo hayaliyle oynar köprülü almıştım zamanında. ama zırt pırt akoru kaçar oldu artık. tonasyon deseniz çığrından çıktı, çaldığım her şarkı sonrası vidaları gevşetip akor ediyorum. o da yetmiyo sürekli entonasyon ayarı için götürüp duruyorum.

sabit köprülü gitarlarda bu tür sorunlar bu kadar sık olur mu? yani bu açıdan ne farklar var aralarında? çünkü bunu elden çıkarırsam sabit köprülü bi şeyler almayı düşünüyorum. illallah dedim, artık. ne kadar sıkıntılı bi şeymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

hem floyd sistemi hem de akord kaçırmama olayı olsun istiosan bidünya para vercen
ama bence gerek yok
hem ibanez hem sabit köprü diosan pgm öneririm
ama artık ibanez fln ayıktım ben davaya GİTAR istiyorum diyorsan,fender usa hatta deluxe alıyorsun Akord etmeyi unutuyorsun
locking tuner sistemi ve sabit köprü ile istediğin kadar tremolo koluna da abanabilirsin
ama deluxelerin manyetikleri çok kötü
ben custom shop 54 manyetikli deluxe kullanıyorum en son yeni tel taktıktan 1 gün sonra akord etmiştim ki tellerim paslandı
Sosyal ağlarda paylaş

soulberry said:
bende ibanez var, hatta geçenlerde burda kaydımı da paylaşıp rep toplamıştım.

her neyse, tremolo hayaliyle oynar köprülü almıştım zamanında. ama zırt pırt akoru kaçar oldu artık. tonasyon deseniz çığrından çıktı, çaldığım her şarkı sonrası vidaları gevşetip akor ediyorum. o da yetmiyo sürekli entonasyon ayarı için götürüp duruyorum.

sabit köprülü gitarlarda bu tür sorunlar bu kadar sık olur mu? yani bu açıdan ne farklar var aralarında? çünkü bunu elden çıkarırsam sabit köprülü bi şeyler almayı düşünüyorum. illallah dedim, artık. ne kadar sıkıntılı bi şeymiş.

Yalniz kullandigin tel kalinliklari, tuning, koprunun ne kadar saglam olmasi da onemli birsey misal, ben kendi RG1570'imde gayet gereken ayarlari yaptirtarak (bir sap ayarinda sikinti cekiyorum ancak, digerlerini tel degisimlerinde sik sik kontrol ediyorum, peygamber sabri olunca cok koymuyor insana)

C standard(do)'a kadar zerre rahatsizligim olmadi ayarlari adamakilli yapinca, B'ye aldim gitari birkac aydir, vesselam tremolo koprulu bir gitar dogal olarak bu kadar dusuk akortta bulununca entonasyon sikintilari olabiliyor zaman zaman, ozellikle en ust si telinde bazen gicik edebiliyor, ha standart mi'de kullandigim zaman zerre sorun yasamadim, da bu durumda eldeki ibanezin ne oldugu da onemli yer tutuyor, gio serisinden, ya da edge III koprulu alt seviye RG'lerden ise sikinti cikarmasi muhtemeldir.

De yine uzun lafin kisasi ne calip neyle ugrasmak istedigine gore sabit kopruye gecmek istersen ona gore uygun bir karar vermen lazim. Tremolo koluyla oynasip ugrasmak istemiyorsan tabi sabit kopruye gecebilirsin, yalniz kopru yuksekligi (hos sap ayari ve entonasyon uygun sekilde yapildikca asagi indirilebilir gayet), aniden floating tremolo kopruden sonra tune o matic ya da gibraltar usulu bir kopruye gecince yabancilik cekilebilir, eger onceden hic o usulden bir gitar calmadiysan tabi. Kisa surede alisilir gerci, ek olarak bir de teller arasindaki mesafe de kisalmis olacak sabit kopruye gecince, F spaced denen olaydan kurtulmus oluyorsun bir nevi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...