forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 yeni tarifim ilk seferde tuttu 1- Üç yumurta 2- Bir bardaktan az şeker 3- Bir çay kaşığı yoğurt 4- Bir yemek kaşığı sıvı yağ 5- Bir çay kaşığı margarin 6- Bir paket vanilin ve kabartma tozu 7- Rendelenmiş havuç, kuru üzüm ve ceviz 8- Üç yemek kaşığı süt 9- Bir buçuk bardaktan az un yapılışı: yumurtayla şekeri güzelcene çırp 3,4,5,6 ve 7. maddedekileri ekle yine çırp un ve sütü eş zamanlı ekleyip çırpmayı tamamla margarini eritmek için kabı sıcak su dolu başka kabın üstüne alabilirsiniz pişirme kabını azcık sıvı yağı peçeteye damlatıp güzelcene yağlayın pişme süresi fırın kalitesine göre 1 saate kadar uzayabilir ~180 C de pişcek, kek fırın tabanına daha yakın konumda olsun 39. dk dan önce fırın kapağını açmayın kekin üstü yanmışsa ama içi de pişmemişse sıcaklığı düşürmekten başka çare yok ya da baştan düşük sıcaklıkta başlayıp kek pişince sıcaklığı arttırıp üstünü kızartcaz fırın söndükten sonra kapağı kapalı 5 dk, kapağı açık 8 dk. beklesin asker rahat, afiyet olsun dilimlemek zordu bende biraz dağınık yedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 2 kişi yersek bir sorun oluyor mu acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar