cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 "merhaba, sabah-atv grubunda 13 şubat'tan beri grev var. 100. güne yaklaşırken herkesi sabah-atv'yi arayarak veya e-posta göndererek protesto etmeye davet ediyoruz. bu grev sadece gazeteciler değil, biz okuyucular/izleyici ler için de önemli; çünkü biliyoruz ki sendika gazetecilere iş güvencesi getirdiği zaman bizler de tarafsız haber alma hakkımıza kavuşacağız. hepinizi 12 eylül sonrasi ilk basin grevini desteklemeye çağiriyoruz... ana medyanın grevi (elbette ki) görmezden gelmesi sebebiyle bu iletiyi arkadaşlarınıza, üyesi olduğunuz gruplara, aklınıza gelen herkese ulaştırmanızı rica ediyoruz. arka plan bilgisi: bu grev 12 eylül 1980'den sonra türkiye'deki ilk fiili basın grevi ve kamuoyu desteği yaygın medyanın genellikle görmezden gelmesi sebebiyle özellikle önemli. sabah-atv'nin de bağlı olduğu turkuvaz medya grubunda başlangıçta 500 civarı olan sendikalı çalışan sayısı bazı sendika üyelerinin işten çıkarılması, kalanların da "ikna" edilmesi sonucu 100'ün altına düştü. hukuksuzluk o kadar ilerledi ki grev başladıktan sonra grevci çalışanların işten çıkartıldıkları bile açıklandı. oysa sokaktaki insan dahi bilir; grev süresince ne kimse işe alınabilir, ne de işten çıkartılabilir… sonuç olarak işveren toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tamamen tıkadığı ve sonunda da masadan kalktığı için grev kaçınılmaz oldu. şimdi 10 tane inatçı güzel insan bir daha mesleklerini yapamama pahasına grevdeler… önerilen eylem: lütfen bir mektup yazarak en kısa sürede gönderin veya yetkilileri telefonla arayarak protestonuzu gösterin. mektubunuzda; -yetkilileri sendika ile toplu iş sözleşmesini imzalamaya çağırın; -sendikalı olduğı için işten atılan gazetecilerin işe geri alınmalarını isteyin; -grev sona erene kadar sabah-atv (turkuvaz) medya grubuna ait hiç bir yayını okumayacağınızı ve tv kanalını izlemeyeceğinizi ifade edin. (örnek mektubu aşağıda bulabilirsiniz) lütfen mektuplarinizi aşağidaki adreslere gönderin: levent.tayla@ turkuvazdergi. com.tr nurdan.acur@ sabah.com. tr , fuat.kozluklu@ atv.com.tr serhat.albayrak@ sabah.com. tr sefik.calik@ sabah.com. tr ahmet.calik@ sabah.com. tr erdal.safak@ sabah.com. tr tel: 354 30 00 örnek mektup: sayın ..... size sabah-atv'de hala devam eden grevden duyduğum rahatsızlığı dile getirmek için yazıyorum. anayasal haklarını kullanan gazetecileri işlerinden atmanızı, sendikadan ayrılmak için "ikna" etmenizi ve çalışanların toplu iş sözleşmesi hakkına saygı göstermemiş olmanızı şiddetle protesto ediyorum. sizden acil olarak işyerinizde yetkili sendika olan tgs'yi görüşmeye çağırmanızı, grevcilerin taleplerini kabul etmenizi ve bu grevi sona erdirmenizi istiyorum. ayrıca, işyerinizde sendikalaşma sürecinin başlangıcından beri yürüttüğünüz hukuksuzlukları sona erdirmenizi ve yasalara saygılı davranmanızı talep ediyorum. artık insan haklarının sadece kağıt üzerinde kalmadığı ve uygulandığı bir ülkede yaşamak istiyorum ve bu yüzden de grev süresince turkuvaz grubuna ait hiç bir yayını okumayacağımı ve tv kanalını izlemeyeceğimi bilmenizi istiyorum. isim-soyad meslek şehir " Ekşiden kopi-pesttir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 ahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Lopeth said: ahahahahah ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Neyse şimdi hakaretten ban yeriz falan. Ne komik değil mi grev yapıyormuş işçiler falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 kaç kere ban yiyeceksin ki daha ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Grev olayı yeni değil. Ayrıca sabah ve atv'nin duumu düşünülürse durum gerçekten biraz komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Lopeth said: kaç kere ban yiyeceksin ki daha ? ya biraz kes sesini de yazılanlar hakkında falan yorum yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 :o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Kim ki cogitoz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 korkusuz bir savaşçı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Krediyi ödemekte zorlanıyor olabilirler mi yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 sen bi de bu grevin samimi olduğuna inanıyosundur.. vah canım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 serhat.albayrak@ sabah.com. tr şuna atmayın, ergenekondan alırlar valla. başbakanın meşhur damadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 vaayy demek damadın maili bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 taksimde görüyorum la paso.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 RayCharles said: sen bi de bu grevin samimi olduğuna inanıyosundur.. vah canım :( nedir gerçeği bende duymamıştım hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 arkadaşım sabah grevi bildiğin grev. basın emekçileri sendikalaşmak istedikleri için yanlış hatırlamıyosam işten atıldılar. sonuna kadar destek, fekat bu adamlara mail atmakla bişey olmaz söyleyeyim. farklı yollarla gösterilmesi lazım desteğin. ha biri çıkar da mail atmanın anlam ve önemini açıklar, atarız. ergenekon da neymiş:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Valla Paticik olarak Sabah-ATV grevine yerinde destek verelim diye bir başlık açmayı düşündüm fakat o zaman epic ahahahah olurduk heralde. Çok önemli bir grevdi aslında bu fakat ne medyada yansıtıldı ne de sosyalist grupların kitlesel bir desteği oldu. 10 kişi hala grevdeler kimsenin haberi yok. Biraz da hatırlatmak için yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 üzücü bu yahu.. geberiyorum yorgunluktan bişi yazmıcam fazla. gerçi gerek de yok be hacı. her sektörde bir şekilde hakları gasp ediliveriyor. bi katakulli... oldu bitti hikayesi tamamı.. hani görmemek için, "yok öle bişi" demek için ya kör ya da patron swh olmak lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 cogitoz said: Valla Paticik olarak Sabah-ATV grevine yerinde destek verelim diye bir başlık açmayı düşündüm fakat o zaman epic ahahahah olurduk heralde. Çok önemli bir grevdi aslında bu fakat ne medyada yansıtıldı ne de sosyalist grupların kitlesel bir desteği oldu. 10 kişi hala grevdeler kimsenin haberi yok. Biraz da hatırlatmak için yazdım sol gruplardan oldukça destek görmekteler ve kendileri de ilerici eylemlere "grevdeki sabah-atv çalışanları" olarak katılmaktalar. zaten onların eylemi yalnız birgün değil sürekli bir şey. sabah atv önünde çadır kurmuşlardı yamulmuyorsam. isteyen gidip destek verebilir. edit: typo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Gruplar ayrı ayrı gidip destek vermiş olabilirler ama kitlesel bir eylemciliğe dönüşemedi sanıyorum. Yani yapıldıysa tüm sözlerimi geri alıyorum fakat yapılsaydı da bu basına muhtemelen yansırdı diye düşünüyorum. Örneğin YÖK'e karşı eylem yapan asistanlara da destek veriliyor fakat o da kitlesellikten uzak gözüküyor. Eh haliyle hakettiği ilgiyi de bulamıyor. Ama dediğim gibi yapıldıysa tüm söylediklerimi geri alıyorum. Bu grev basın özgürlüğünü kısıtlayanlara karşı kitlesel bir eyleme dönüşebilirdi. Çünkü Sabah-ATV'nin serüveni çok kirli. Devletten müsait krediler almalar, başbakanın damatı meselesi ve sonunda bu sendikalaşmayı azaltmaya yönelik saldırı. Artık yeter hareketleri vardır ya örnek Hrant Dink, öyle bir şey yapılabilirdi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2009 Medya calisanlarinin sendikalasmasi haberini hicbir medya kurulusunun yapmamasi gayet dogal. Sendikali sayisi 500'den 100'e inmisse, o sendika yalandir. Ne demek indirildi? Sendikanin amaci zaten baski oldugu noktada 500 kisinin ortak hareket etmesi ki sayi gele gele 10'a dusmus. Oyle sendika olsa nolur olmasa nolur. Ortak hareket etmeyi bilmeyen insanlar sendikalassa nolur, sendikalasmasa nolur? Kaldi ki kriz ortaminda isveren sendikanin blofunu gorup cok rahat bi gidin diyebilir. Bence bu 490 kisi kafasini calistirmis; ihale bu 10 kisiye kalmis. Taksimde toplanip mum yakiyorlar her hafta.En son 40 kisi falan vardi ben gordugumde. Ama her hafta degisiyodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar