di Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Hayvanlik diyorum baska birsey demiyorum. http://dev.mysql.com/tech-resources/articles/mysql-54.html Cok hoslasdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Iyiymis. InnoDB'nin hiz konusunda gercekten gelistirilme ihtiyaci vardi. Amma velakin bu daha bir sey degil. Cok daha fazla yenilik yapmalari gerekiyor, daha cok basindalar. Postgres'in gelen surumu ne alemde bilmiyorum ama su durumda ben yine de onu tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 oha harika olmuş gerçekten. not: InnoDB zaten hızlıydı benim bildiğim özellikle büyük verileri saklamak için en ideali innodb'dir. Ama tabi ne kadar hızlı okadar iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 innodb yi bi tek paticikde kullandim ben, paticikde de ilk zamanlarinda (yeni sistemin) hatirlarsiniz arada yavasliyodu/gidiyodu site, o ara innodb indexing yapiyo, harddiskte sn de 8-10 mb yazma islemi oluyodu ve 30 dk surebiliyodu. ne kadar ugrastiysam cozemedim benim isamima geri donduk, performans da ciddi farketti, innodb ye de tovbe ettim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 innoDB entegrasyonu isam'dan çok farklı, nitekim innodb isam'dan kat kat daha iyi bence, bir duyuma göre wikipedia bilmem kaç terabayt verisini innoDB ile tutuyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 kat kat iyi diye bisi yok, kullanim alanina bagli. performans olarak innodb daha kotu bilinir ya da neredeyse ayni (bazi testlerde az farkla iyi de gozukuyo yapiya gore) facebook php kullaniyo diye php kat kat iyi degil? amacin onemli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 yok olm, php kat kat iyi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 MySQL'in transaction konusunda hiz farkini myisam'da gorursunuz; myisam hizli olmasi icin optimize edilmistir ama myisam stabil degildir; patlar. innodb ise daha stabildir, cok yogun veri akisinda yine ayakta durur; ama yavastir. Bu nedenle postgres vs. mysql tartismalarinda birileri hizdan bahseder, postgres savunanlar stabiliteden bahseder, sonra ayni seymis gibi mysql savunuculari innodb'den ornek vermeye baslarlar. Index konusundaysa sorun innodb degil MySQL kaynakli. Misal Postgres'te index'leme yaparken bunu background'da yapma secenegin var. Cok uzun suruyor ama hizmet vermeye devam ediyor. Buyuk yapilar tek bir db'ye kendilerini baglamazlar. Adamlar mysql de kullaniyordur, sql server da, bilmem ne de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar