Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MySQL 5.4

di

Öne çıkan mesajlar

innodb yi bi tek paticikde kullandim ben, paticikde de ilk zamanlarinda (yeni sistemin) hatirlarsiniz arada yavasliyodu/gidiyodu site, o ara innodb indexing yapiyo, harddiskte sn de 8-10 mb yazma islemi oluyodu ve 30 dk surebiliyodu. ne kadar ugrastiysam cozemedim benim isamima geri donduk, performans da ciddi farketti, innodb ye de tovbe ettim..
Sosyal ağlarda paylaş

MySQL'in transaction konusunda hiz farkini myisam'da gorursunuz; myisam hizli olmasi icin optimize edilmistir ama myisam stabil degildir; patlar. innodb ise daha stabildir, cok yogun veri akisinda yine ayakta durur; ama yavastir. Bu nedenle postgres vs. mysql tartismalarinda birileri hizdan bahseder, postgres savunanlar stabiliteden bahseder, sonra ayni seymis gibi mysql savunuculari innodb'den ornek vermeye baslarlar.

Index konusundaysa sorun innodb degil MySQL kaynakli. Misal Postgres'te index'leme yaparken bunu background'da yapma secenegin var. Cok uzun suruyor ama hizmet vermeye devam ediyor.

Buyuk yapilar tek bir db'ye kendilerini baglamazlar. Adamlar mysql de kullaniyordur, sql server da, bilmem ne de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...