Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MOV dosyaları ve php ile upload

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çok ilginç birşeydir ki PHP ile MOV dosyalarını upload ettiremiyorum.

$_FILES['dosya']['name'] ile deniyorum ama ismini yazdırmıyor. Hata bende diyecem aynı mantıkla yaptıgım JPG upload olayında çalışıyor. Bu sorunu daha önce yaşayan oldu mu acaba
Mesaj tarihi:
Radiance said:
$_FILES[file][name] denermisin

' yerine " kullan ben hep " kullandım

Tek tirnak ile cift tirnak arasinda farki ogrendiginde eminimki tek tirnaklari daha cok kullanirsin.
Mesaj tarihi:
di said:
print_r($_FILES);

İşin kötü tarafı $_FILES 'den hiç birşey gelmiyo. Mesela JPG yüklediğimde

Array ( [resim] => Array ( [name] => dragon_by_akizhao.jpg [type] => image/jpeg [tmp_name] => C:wamptmpphp424.tmp [error] => 0 [size] => 414170 ) [video] => Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) )

bu gelirken MOV yüklediğimde herhangi bir output alamıyorum.
Mesaj tarihi:
Yukledigin dosya boyutunun php.ini icindeki post_max_size ve upload_max_filesize ayarlarindan daha dusuk oldugundan emin olur musun sana zahmet.

Muhtemelen sorunun bu ama cevabi almadan ukalalik yapmayayim simdi =)
Mesaj tarihi:
di said:
Yukledigin dosya boyutunun php.ini icindeki post_max_size ve upload_max_filesize ayarlarindan daha dusuk oldugundan emin olur musun sana zahmet.

Muhtemelen sorunun bu ama cevabi almadan ukalalik yapmayayim simdi =)

Evet evet evet istediğini söyleyebilirsin çünkü salak ben format attıgımı unutup php.ini ayarlarına bakmamışım, ayarlı diyede hiç bakma zahmetinde bulunmadıgım için salak gibi sabahdan beri MOV 'lara suç atıyorum.
Mesaj tarihi:
di said:
Radiance said:
$_FILES[file][name] denermisin

' yerine " kullan ben hep " kullandım

Tek tirnak ile cift tirnak arasinda farki ogrendiginde eminimki tek tirnaklari daha cok kullanirsin.

Nedir o fark?
Mesaj tarihi:
Tek tırnak kullandıgın zaman değişkenleri '.$degisken.' olarak kullanırsın ama çift tırnak oldugu zaman "$degisken" şeklinde kullanabilirsin.

Yani

$pluton = 'Paticik';

echo 'Bugün bi '.$pluton.' olsada yesek';
echo "Bugün bi $pluton olsada yesek';

Tek tırnak her zaman daha kullanışlıdır bitekim değişken kullanmadıgın zamanlarda daha bi kullanışlıdır.
Mesaj tarihi:
Yanilmiyorsam... Cift tirnak kullandigin zaman onu parse etmek zorundadir. Obur taraftan tek tirnak kullandiginda daima string output olur. Tek kullanmak daha mantikli, cunku sen her string'inin icinde variable var mi yok mu diye parse edilmesini istemezsin.
  • Yeni Oluştur...