Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web based database projesi

ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

Selam,

İlk post larında basit web app üzerinden SQL sorgusu koşturmak istediğin anlaşılıyordu, şimdi ise ortada bir bussiness logic var.

Data ların DB de duruyor, n tane customer n tane basket m*x (x, type of book) tane kitap mevcut. Fazla db table kalabalığı olmasın istiyor isen, customer reserve ettiğin de kitabı (çanta da, daha satın alım yok) purchase edilen kitab ın tutulduğu tablo da bir flag field ın olsun, reserved, ayrıca purchased field ın olsun. Burda her bir kitap türünde unique kitapların olduğunu varsayıyoruz. Ufak type of book, number of books field leri olan bir tablon da olsun purchase lerde dükkan da kaç kitap var update edersin.

Customer işlem yaptıkça flag lerini set et, sql query lerini ona göre oluştur. Dersin içeriği öncelikli olarak web veyahut web app da yazacağın function lar değil, complex ama efektif sql query leri yazmak diye tahmin ediyorum. Yanılıyor isem ;

Application startup da elindeki malları komple DB den cache le yani sql ini yaz gelen resultset elinde olsun istediğin şekilde bunları map lere doldur. Database e sürekli erişim den kaçın, elindeki live data ile işlem yaparken kontrollerini yine bu data üzerinden yap, farklı thread üzerinden database e belli aralıklarla sink et. Basitçe data model in ile bussiness modelini ayırmaya çalış (web app odaklı iş yapacaksan böyle birşeyler basitçe).

ASP ve microsoft tabanlı işlerden pek anlamam, direk code veremedim, anlayan arkadaşlar sen tam olarak ne yapmak istediğini anladıktan ve anlattıktan sonra yardımcı olurlar :) Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

easyphp yada phptriad gibi bi paket kur. daha sonra phpmyadmin'le tablo olusturmayi ogren (1 dk ni almaz)

daha sonra php ile tabloya baglanmayi sql sorgularini gonderimeyi veriyi alip degistirmeyi ogren (3 saatini almaz)

php ile dongu olusturmayi karar yapilarini (if, elseif...) ogren fonksiyon cagirmayi ogren (3 saat)

off anlatmasi kodlamasindan zor: S

eger yok ben hazirci bi adamim diosan suan isim yok sana ne lazimsa ozel mesaj at yazip gondereyim : )

(not: tum mesajlari okumamistim (ilk 3 tanesini okudum galiba) bu metini yazarken simdi ustte ki mesaji gorunce garkladim eger sonuca ulasamadiysan yardimci olurum yinede..) (yeni forumda acemilik)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...