Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matlabde program (pi ile ilgili...)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi öyle bi program yazmak istiyorum ki (matlabden pek anlamam ama...) şöyle olcak pi sayısını vereceğim denklemle hesaplayacak bana sorduğu bir basamağa kadarki mesela 1 rakamlarının sayısını öğrenmek istiyorum mesela programa diycem ki "343. basamağa kadarki 6 sayısını söyle" diycem o da hesaplayıp söyleyecek... nasıl yaparım ben bu işi? matlab olmak zorunda değil de matlab olursa iyi olur... bu arada pi'nin denklemi pi= 4 x n=9 dan sonsuza kadar sonsuz toplam (sigma olayı yani) (-1)^n x 6 / [(2n+1) * 8^(2n+1)] + 2/57^(2n+1) + 1/239^(2n+1)... bunu bana biraz açıklayabilecek olanı alnından öpcem yani şu matlabde nasıl yaparım ben bu işi? kendim hesaplamayı denedim de saymak çok zor oluyo pi sayının içinden 1000 e kadar 7 kaç tane var diye... eğer yardımcı olursanız çok kıyak olur... eyvallah[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

o yazdigin denklemleri n e bagli bir loop icine yazacaksin, ama matlabi sonsuz donguye sokma, kac basamak hesaplanmasini istiyorsan o kadar iteration yaptir, her adimda pi sayisina biraz daha yaklasacaksin, son iterasyonda buldugun pi sayisi basi 3 olan bir tam sayi ve de ondalik kesimden olusacaktir, bunun icinde hangi rakamdan kac tane var bulmak icin de, bu sayiyi bir string'e yazman gerekli, string'in her elemani bir rakama tekabul ediyor. String'in adi A olsun mesela, sonrasinda da index = find(A(20:165)==7) dersen A nin 20. ve 165. elemanlari arasindaki 7 olanlarin indexleri index stringinde bulunur. kac tane 7 oldugunu bulmak icin de kacyedi = length(index) diyeceksin.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...