elesso Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 ödevim için rfid kartları ve kart okuyucu kullanarak bi program yapıyorum, bitmek üzere gibi. takıldığım nokta; kart okuyucu her okutulan karta yeşil ışık yakıp bipliyo, okuma başarılımı başarısızmı anlaşılamıyo pc ekranı olmadan. istiyorumki okuma başarılı olursa ayrı başarısız olursa ayrı biplesin ve ışık yansınki okutan kişi anlasın ne olduğunu . extra bi devre,donanım falan illaki vardır diye düşündüm ama nerde vardır, adı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 serial portta olabilir dicemde laptopta falan yapıcağım için sunumu, laptopta mevcut değil öyle bi port malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 baya bi araştırdım, burdanda bi ses çıkmadı. yok demekki böyle bişey hmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 RFID reader mi kullaniysunuz. tag mi kullaniyosunuz UHF/HF? nasi bi sistem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 usbden klavye gibi çalışan rfid reader kullanıyorum 125 khz olandan. mssqlden veri çektiriyorum veya yazdırıyorum kartın verisine göre. çalışanların işe gidip gelme saatlerini aylık ve yıllık olarak grafik vs. şeklinde raporlatmaya çalışıyorum. uhf/hf pek bişey ifade etmedi :) ne olduğunu bilmiyorum aslında amacım mifare kartlardan kullanmaktı ama projenin bütçesini aştı biraz, güvenlik dışındada pek bi avantajları yok gibi. güvenlik öncelikli amacım değil projede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 hmm anladim, cok spesifik bisi istiyosun. RFID reader ureticilreinin driverlari oluyo, bazilari open source yapiyor. Orada bi degisiklik yapman gerek muhtemelen. MEsela biip olayini iki beep yaparsin, ya ada ooluyosa uzun biip gibi. Ama cok spesifik bisi istiyosun. Ya da alican USB destekli bi handheld RFID reader kuracan orada gozukecek. edit: UHF HF frekansi reader in ve taglerin.. tag dedigim chip yani (nasi bi tag kullaniyosun bilmiyorum) simulasyon mu gercek mi diye sordum aslinda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 tagler bunlar http://cgi.ebay.com/10pcs-125Khz-RFID-Proximity-Cards-1-9mm-Thickness_W0QQitemZ260344828978QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item260344828978&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72:1205 dediğin gibi readerda o tarz bişey yapabilsem mükemmel olur ama kendisi çin malı noname bir reader olduğu için o tarz bişey çok çok zor. pcden bağımsız çalışabilen access control pointlerde istediğim olay var ama onların çalışma mantıklarıda projeme ters gibi. handheld reader dediğin şuysa http://cgi.ebay.com/Intermec-IP30-Handheld-RFID-Reader-IP30A0B3014_W0QQitemZ380116683171QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item380116683171&_trksid=p3286.m20.l1116 beni baya bi aşıyo :) , ayrıca tipi kapıya veya masaya monte etmek içn pek uygun değil gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 anladim.. onun disinda bi coum gelmiyo aklima.. handheld dedigim o degil aslinda, ustunde PDA gibi ekrani oluyo, okudu okumadi ne oldu falan gorebiliyosun. oyle bisi demistim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 son bi kez up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Abi var onlardan da TR'de yok. Illaki disaridan alman gerekiyor. Tigerdirect'e bak. Yoksa parallax'in sitesine falan bak. Yanniz sistemini bilmiyorum ama turnike olmadigi surece aradan kacanlar oluyor mutlaka. Veya yangin cikisindan cikanlar... Kart acmayinca ugrasmayip yandan gecenler... Sistem patliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 kaçan olması gibi bi durum söz konusu olmıyacağını umuyorum, bi nevi yoklama gibi olcak çünkü veriler. bahsettiğin sitelerde araştırma yaptım bulamadım malesef, şeytan diyo al ıvır zıvırları kendin yap ama pic programlama falan derken nerden baksan 2 haftam çöpe gidicek becerememe ihtimalide cabası. ne zaman lehim yapmaya kalksam elimi, kıyafetimi falan yakıyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Diyorum ya, turnikelerde bile kacan oluyor. Kart iki defa denendiginde calismazsa kimse sisteme okutmakla ugrasmiyor. Uzerinden altindan gecen mi istersin, yandaki engelli kapisindan gecen mi istersin... Normal kapi oldugunda da, birisi kapiyi acar, digerlerinin hepsi onun yanindan gecer. Bu nedenle isi daha cok "timesheet" olarak lanse edin. Boylece insanlar gidip tek tek 'bip'letirler. Unutan yine kesin olur. Yapmazsaniz para alamazsiniz diyin, pasa pasa gidip yaparlar. Yine hata olur ama artik onlara da kendiniz bir cozum olusturmalisiniz... Bir de suraya bak http://www.trossenrobotics.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 kaçma işinden bahsettiğin iyi oldu bunuda bi rapor halinde olasılıklar vs diye yazıyım. pc hoparlöründen ses kaydı çalmaya karar verdim usb devresi yerine bu arada, sanırım sorunumu çözüyor. trossen robotics biraz kazıkçı bi yermiş bu arada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar