BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 alkolaz ağırlaşamaz ph yukselemez manasına mı geliyor..[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Evet Daha doğrusu; Alkaloz zaten pH'ın normalden yüksek olması. Alkaloz'un ağırlaşması, daha da yükselmesi oluyor. [Bu mesaj Qui tarafından 27 Mayıs 2004 19:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Bizim biyoloji hocası 2. durumda solunum hızı değişmez demişti, ma tabii OSS bu ne kadar doğrudur bilmiyorum.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it Tanis the Half Elven Dragons of Autumn Twilight
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 saendoll emin misin aynı durum soz konusu olduguna[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 qui buna ne diyorsun simdi hangisi dogru :)[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 hemoglobinle oksijen taşınmıyor olsaydı büyük bir ihtimalle bu gördüğün cüssemize ulaşamazdık, çünkü enerji elde etmek için oksijenli solunum değil, oksijensiz solunum yani fermantasyon yapmak zorunda kalırdık :) oksijensiz solunumun da oksijenliye oranla ne kadar az ATP sağladığını biliyorsunuzdur..(toplam 2ATP / 38ATP) sonuç olarak, enerjiye bi şekilde ihtiyacımız var. 2. durumda, karbondioksit ortamdan sürekli çekiliyor olabilir, sonuçta bu bizim vücudumuz harici olan bi olaysa bi değişim olmaz bence. ama vücuttan karondioksit çekilmesi diye mi sordun sen?[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Oksijene cevaba bakıyordum başka bişey buldum. Beyindeki CO2 reseptörleri değişimlere pH'tan bağımsız olarak hızla cevap veriyorlarmış. Aynı zamanda O2 miktarındaki değişime cevap ciddi düşüş olmadan çok fazla olmazmış. Bu durumda önce solunum yavaşlar. Ama içinde bulunduğumuz kapalı alan çok önemli. Eğer yeterli O2 rezervi varsa kesinlikle ilk cevap solunumun yavaşlaması olacaktır. Problem O2 rezervi azaldığında orata çıkıyor işte. CO2'ye cevap lineer olarak artarken, O2'ye cevap logaritmik olarak artıyor. Sanki biryerden sonra oksijensizlik cevabı (solunumun hızlanması) daha baskın çıkacakmış gibi geliyor. Ama kesin gözüken önce solunumun yavaşlayacağı sanırım.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 qui sence O2 azalması oluo mu 2. soruda..ya da kapalı alan dediği için O2 azalır diye mi düşünüyorsun? çünkü bence bu konuda bir kesinlik yok soruda[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Hharcamıo musun sen O2? Uber beeing :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Qui'ciğim harcıyorum tabiki ama O2 supply durumunda düşüşten söz edemeyiz. bi de ben ortamdan CO2 alınıyo O2 ile yer değiştiriliyor diye düşündüm[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
Caine Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Kafa sokan olmayınca forumlar bu hale geliyo işte. Dişetimi yardılar hükümsüzdür.[signature][hline]Liberate Tutemet Ex Inferis...
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Qui kesin bir sonuca varalım onu solim hocaya :D sonuçta ne oLur? birde CO2 cekiliyor sdc yerine O2 konmuyor.. DOlayısıyla O2 bir sure sonra biter snrm[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 said: Caine, 27 Mayıs 2004 19:47 tarihinde demiş ki: Kafa sokan olmayınca forumlar bu hale geliyo işte. Dişetimi yardılar hükümsüzdür. ne demek istedigini anlamadım Caine ?[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. [Bu mesaj BoDrUmLu tarafından 27 Mayıs 2004 19:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Kesin cevap veremem. Önce solunum yavaşlar sadece bunu söyleyebiliyorum. Daha sonra bence hızlanır.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 hmm doğru. oksijen bir süre sonra biter sonuçta...bu durumda oksijen alıp verme hızının azalması, sonucunda O2 yetersizliğinden ölüm gibi geldi bana.[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
Caine Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Şimdi paticik geleneklerine göre benim burda "aahhaaa..fizban da burdaymış nabersin nasıl keyifler" diyerek konuyu o diyar senin bu diyar benim dolaştırmam gerekir ama yapmayacam . Konu dışına çıkmayalım. Çıkanları uyaralım.[signature][hline]Liberate Tutemet Ex Inferis...
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Sapıttırdınız 2 saçma cumle ile konuyu helal olsun.[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 sakin ol bodrumlu kardeşim ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum, merak ediyorsan söyliyim: boğaziçi moleküler bio ve genetiktenim[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 ok bega ve qui bir karar verin onu yazacağım biraz cabuk olursa sevinirim. Sonuç olarak şimdi bu durumun ph ile bir ilgisi yok mu qui? bega sen de qui gibi açıklarsan sevineceğim..[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 yukarıda 1. sorunun cevabını yazmıştım, ikinci soru için pH ne alaka onu anlayamadım..onun bir ilgisi yok bence. kapalı bir ortamdasın ve CO2 seviyesi düşüyor ama soluk alıp verme zorundasın. O2 sürekli harcarsın, bir zaman sonra O2 konsantrasyonu düştüğü için soluk alıp verme sayıs/ dakika azalır, beyinin O2 kullanması gerektiğini biliyoruz, sonuçta ölüm olur diyorum.[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 olmadı icq'ya gel bodrumlu, ordan anlatayım..[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 peki Ortama O2 takviyesi yapılıyorsa yani O2 bitmesi gibi bir durum soz konusu degilse ne olur solunum yavaşlar mı ?[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
bega Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 ben hayır bir değişme olmaz diyorum.[signature][hline]*Nothing's real until you feel*
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 pH'a bağlı olay çünkü CO2 miktarı pH değişikliklerine sebep oluyor. Ayrıca solunumla CO2 atmakta vücutun uyguladığı ana pH regülasyonu methodlarından biri. Tam terside geçerli, CO2 tutmaya çalışır pH çok artmasın diye. O2 sınırsızsa devamlı CO2 kaybetmemek için solunum yavaşlar.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 başta qui ve bega olmak uzere ciddi cevap yazan herkese teşekkur ederim[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
Öne çıkan mesajlar