Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragan Effect


unac

Öne çıkan mesajlar

Andrzej Dragan tarafından keşfedilen bir photoshop efekti.

Öyle çok fazla bir fotoğraf geçmişi de yoktur, 2003 ten beri.
bu adamın fotoğraflara yaptığı oynamalar kendi adını alacak kadar ileri düzeyde olmasının yanısıra, nerden buluyor böyle tipleri de dedirtmeden edemiyor. photoshop un başına geçip iki layer, üç dodge beş burniki high pass ile yapılacak işler değil bir de. yanına yaklaşmanın yanına yaklaşılıyor sadece. dragan action veya draganizer adında bir çok atn dosyası nette mevcut. yine de iş sadece action ile bitmiyor. özellikle converse için yaptığı çalışmalar çok yaratıcı ve sıradışı.
kısaca fotoğrafı çekerim photoshop un dibine vururum, alın size... diye bağıran dijitalize, düzenlemeci neslin görmesi gereken biri.
fotoğraf için modelin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. sadece düzenleme ile bir yere kadar dedirtiyor.(Ek$i'den)


basit bir dragan effect tutorialı için;

http://www.metacafe.com/watch/735941


Sitesi: Buyrun buradan

Bi kaç örenek de ben koyayım;







Mehmet Turgut'un kullandığı yöntemi araştırıken keşfettim. Belki de çoğunuz Biliyodu bunları ama benim gibi cahiller için açtım.
Bu adamın Fotoğraflarına bakınca Mehmet Turgutun fena halde özenti olduğunu da anlamış bulunmaktayım. Karakterlerini bile Andrzej Dragan'ın karakterlerine benzer seçmiş.

Dipnot olarak Andrzej Dragan ödüllü fizikçi ve müzisyen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2003'de neler dönüyordu bilmiyorum ama 2009'dan yazayım. Bu videoda yeni birşey yok. İlk yaptığı şey gölge yumuşatmak için yapay ışık yaratmak. Cam önünde babasını çekmek için stüdyodan ışık taşımayacak herhalde, eyvallah. Sonrasındaki aşamalar HDR taklidi, basitleştirilmiş efektler. Misal overkill burn. Zaten kendi de diyor ucunu kaçırırsan sorun değil, opacity ile oynarsın ama detay yaratmak isterken global çözüm saçma. En güzel atraksiyon dodge kullanımıydı, onu da sondaki saçma sapan gölge ile öldürdü.

Güzel ve basit. Yeni mi? Hayır. Beyblade Sabri ne ölçüde yükseldiyse bu da o kadar DRAGAN EFEKTİ.

Böyle işlerle ilgilenenlere HDR tutorialları tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...