Kharon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Buna daha once deginmistim aslinda, amd nin am2+ socketi sisman ramlerde kanal basina tek 1066 ram destekleyebiliyor. 800 icin tum ayarlari yapip stabil olduguna karar verdikten sonra 1000 e dogru yavas yavas zorlanir. Birde burda ramleri savunma zorunlulugu hissettim, bu kit 2x2 ler arasinda cl4 e dusebilen ve 1066 ya cikacagini iddia edip cogu 800 le ayni fiyatta ve neredeyse tum 1066 kitlerden ucuz olan tek kit. Sebepde zaten socket dayatmasiyken stabil ayarlara gec ulasmis olman herhangi bi donanim problemine isaret etmez. birde sistem intel kadar ram dependent olmadigi icin latency leri dusuk tuttukca hizi konusunda endiselenmeye gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Galeri linki: http://img14.imageshack.us/gal.php?g=20042009309.jpg Fotoları ekledim sonuncusunda gecikme hızları falan var orayı özellikle kontrol ederseniz sevinirim. 1.si memtest seçenek ekranı diğerleri memtest devam ederken çektiğim fotolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 $imdi yava$ yava$ zorla rami 4-5-5-15 ver mesela, 2.2v ver, memtest at. ok ise 4-4-4-15 ver, sonra memtest sonra 12 ver tras a falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Peki ifade ettiğin değişimler sonrası yaşanacak olan performans farkını ifade etmek gerekirse yüzdesel olarak nasıl ifade ederiz acaba ? +% kaç ? Yani pek birşey değiştirmeyecekse hiç bulaşmayayım diyorum. Düzgün çalışsın başka birşey istemiyorum ^^ İşlemci ve ekran kartı bile normal hızlarda zaten ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Bütün 1066 varyasyonlarını denedim orthos 1-2dk içinde hata verdi. Şuanda bahsettiğin 800 üzerindeki değişimleri deniyorum bakalım ne olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 4-5-5-15 sorunsuz çalıştı orthos ile 30dk test yaptım hata vermedi. Ardından 4-4-4-15'i denedim yine sorunsuz çalıştı. +0.10v verdim 2.0v yaptım 4-4-4-12 denedim. Orthos ile yaptığım test hala devam ediyor 45dkdır hata yok. Biraz daha orthos ile deneyeceğim gece memteste bırakırım. Voltaj 2.0v (+0.10v) seviyesinde kalsın mı ? Yoksa artırayım mı ? Bu tabloya göre ramler 1066 olunca istikrarsızlaşıyor ama 800 yapınca her türlü ayarda çalışmaya devam ediyor. Ne yapmalıyım ? Bu bir ram hatası mı ? Ram-anakart uyumsuzluğu mu ? Tavsiyeleriniz doğrultusunda eternal bilgisayarı arayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 islemci uzerinde bi overclock olmadan ozelliklede amd de fsb gibi bi dert olmadigi icin dert edilcek birsey yok, birde 1066 varyasyonlari denedigin durumda a-data nin garanti verip onerdigi voltaj 2.3, ki burda nb de voltaj ister, ramin soyleyipde yapamadigi bisey oldugunu sanmiyorum, o yuzden herhangi bir degisime falan girmez, gerekde kalmaz netekim ayni seyi ne corsair xms2, ne mushkin enhanced, ne reaper disinda ocz in herhangi bi rami yapamiyor. yuzdesel olarak ifade edersek ztn 2x2 bi setin 800mhz de de olsa cl4 2t de calismasi iyi bi degerdir. kaybin %2 yi gecmez. benchmarking tool lar disinda herhangi bi sekilde anlamazsin. latency oncelikli olmali amd de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 %2 önemsenecek birşey değil dediğin gibi. Bu halde kullanayım ve başka bir markayla değiştirmeyeyim diyorsun. Yinede eternali tekrar arayıp iyi bir fırça daha çekeceğim. Üstüne basa basa test edin dediğim sistemi eski bios ile göndermeleri bile büyük hayal kırıklığı idi. Diğer sorunlarsa cabası. Orthos'un ne olduğunu bilmiyor teknik servisleri ilkkez duymuşlar. Test ettik dedikleri sadece 3DMark06'dan ibaret. İnsan bilgisayara gidip sağ tıklayıp özelliklere bakınca bile kartın işlemciyi tanımadığını görürdü. Herneyse.. Buradan çıkaracağımız sonuç ramlerin 1066 hızda tutarlı olarak bu anakartda çalışmadığı ve bunun ram kaynaklı olmadığı. Merak ettiğim şey bunun sebebi. Donanımsal bir uyumsuzluk olarak adlandırabilir miyiz ? Orthos 2,5 saate yakın süredir devam ediyor ve henüz bir hata bulmadı. Core Temp adlı programı indirip test devam ederken sıcaklığa baktım en son 51c idi normal mi bu değerler ? Boştayken 40lara düşüyor. Birazdan testi sonlandıracağım ve bios gecikme sürelerinin olduğu sayfanın fotolarını çekeceğim. 4-4-4-12 dışında birçok ayar daha var o sayfada doğru yapılandırıldığından emin olmak istiyorum :) Gece memteste bırakacağım pcyi. Onun öncesinde wow ile biraz fazla vakit geçirip son durumu kontrol edeceğim. Hata vermezse işler yolunda demektir hata verirse bu başka bir sorunumuz olduğu anlamına gelecek. Keyfini süremedim şu sistemin en can sıkıcı yanıda bu oldu. Umarım herşey stabil olmuştur ve daha fazla uğraşmaya gerek kalmaz. Kharon Esh ve Baggio yardımlarınız için teşekkür ederim :) [hr] PS: Baggio your-freedom sorunu hala devam ediyor ancak programsal bir hata olsa gerek. Senin açtığın konuda bir kişi daha böyle bir durum yaşandığını bildirmiş. Post urlsi: http://forum.paticik.com/read.php?43,3042562,page=4#msg-3113695 Bu da alıntısı: TambourineMan said: Freemdou yükledim ve uygun server kılavuzdan ararken Vista 64 bit mavi ekran verip crush oluyor. Vista'dan mı kaynaklanıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Gecikme sürelerinin olduğu ekranın fotosunu ekliyorum son hali bu kontrol ederseniz sevinirim. [hr]Baggio your-freedom wizardı çalışıp serverları listelerken verdiği mavi ekran bu. Programsal hata olsa gerek yukarıdaki mesajımda yaşayan biri daha olmuş onuda belirttim. Bir fikrin var mı acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 21:00-01:00 arası raidim vardı bu saat aralığında hiç hata, takılma, blue/black screen sorunu yaşamadım. Geçen gün 15-20dkda bir yaşadığım sorunlardan sonra bugün oldukça memnun ediciydi, umarım böyle devam eder. Gece memteste bırakacağım lakin bunun öncesinde yukarıdaki fotoları kontrol ederseniz sevinirim. Esh/Kharon buralarda mısınız ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 cas4 de 2t yi problemsiz dondurmesi iyi bisey, kac volt da yapiyor bunu? ayrica bide, gecmis olsun =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2009 2.0v şuanda :P Yani herşey normal mi ^^ Saol umarım geçmiş bitmiştir tüm sorunlar. İlk günden hemen oh bitti demek istemiyorum bakalım yarınıda sorunsuz geçirirsem raid sonrası artık bu iş oldu diyebilirim gönül rahatlığıyla :) Hepinize teşekkürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Sorun imzası: Sorunlu Olay Adı: BlueScreen OS Sürümü: 6.0.6001.2.1.0.768.3 Yerel Kimlik: 1055 Sorun hakkında ek bilgiler: BCCode: 1e BCP1: FFFFFFFFC0000005 BCP2: FFFFF800024F6E8E BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_0_6001 Service Pack: 1_0 Product: 768_1 ilk mavi ekranımı aldım wow oynarken. Poffffff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 2.1v Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Peki birazdan artıracağım bu hata kodlarının anlamını nereden öğrenebiliriz acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 2.1 v yaptım bir crash daha alırsam ramleri ya da sistemi geri yollayacağım yetti artık. işletim sistemini yeniden kurmayı falan deneyeyim mi bunun öncesinde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Oyun dondu ctrl alt del ile kapattım. Şimdi ramler bunca test sonunda sağlam ise ve oyunda hata alıyorsam ki kaldırıp herşeyi safe modeda yeniden kurdum. Bu hataların kaynağı başka birşey olabilir mi ? Artık normal kullanım yaparken çökmüyorum ? (gerçi normal kullanım sistemi zorlayacak şeyler değil internet explorerda surf müzik dinlemek birde dizi izlemek. sistemi tek zorlayan şey wow sanırım..) Şu yukarıdaki hata kodunun ne anlama geldiğini bulabileceğimiz bir kaynak olsa keşke sorunu saptayabilirdik. Ekran kartı fanı otomatik şuanda. Düşük devirde çalışıyor 66-67(c) dolaylarında geziniyor. Bunun limiti nedir belki 70'e ulaşınca bu sorun yaşanıyordur diye düşünmeye başladım. Ha birde biosda onboard ekran kartı ayarları falan var. Oradan bir sorun yaratılmış olabilir mi ? Poff ne sorun yaşadım ya... Düşünmediğim detay kalmadı keçileri kaçırtacak yakında bana bu iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Hata kodlarini google lamak lazim, hepsinin oldugu veya isabetli oldugu bi yer yoktur muhtemelen. ekran karti icin(4870?) 66-67 gayet normal onun 110 lara kadar yolu var her ne kadar guvenlidir denilemeyecek olsada. onboard kart icin ise arastirmak lzm, hybrid xfire ayarlari yapmak gereklimidir falan gibi. bos bi ara goz atmaya calisirim. benim bildigim kadariyla onboard vga nin cikisina bisey takili degilken calismiyor ama platform dragon platformu oldugu icin belli basli bi ayari olabilir gozden kacan. aklimada bundan baska bisey gelmiyor acikcasi. driver falan guncelle gibi klise tavsiyeler disinda.=/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Hepsi güncel zaten ^^ Driverları bile safe modeda kurdum :P Acaba asus kart ve başka bir ram almak istesem eternal bilgisayar böyle bir değişimi kabul eder mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Mavi ekran aldığım dakikada olay görüntüleyicisinde şu kayıt var. Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected. Bir önceki mavi ekranın saatine doğru ineyim dedim orada da aynısından buldum. Bunlar mavi ekran kayıtları falan mı oluyor (vistaya gerçekten çok yabancıyım...) yoksa harici bir hata kaydı mı eğer öyleyse bunlar mavi ekrana sebebiyet veriyor olabilir mi ? Başlarında kırmızı ünlem var ve bugün yaşadığım 2 mavi ekranın saatiyle uyuyor. Şöyle bir arama yaptım wow forumlarında bu hata kodunu içeren freeze blue screen of death konularını buldum. Başından beri yanlış yere mi bakıyoruz acaba sorun vista mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 lol may be. o zaman loosen timings diyorum. oyle bi lolosen ki mesela 800 de 5-5-5-18 yap calistir atioyrum 2v ver felan. oyle de aliyosan, sorunun ram kaynakli degil de ba$ka bir bolgede arayabilirsin. ben konunun basindan beri sisteme raid kuracagini saniyodum bu arada. wow raidi oldugu icin icimden kinadim bol bol asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Ha ha hadi ya :) Çok mu kapalıydı o kurduğum cümle hiç farkında değilim bilsem başından izah ederdim yanlış anlamana sebebiyet vermezdim ^^ Bu hatayla ilgili birçok konu var nette hala araştırıyorum. Hatta sadece wowda görülmüyor diğer oyunlarda da var bu hata belirttiğim sorunlara (crash blue/black screen donma) sebebiyet veriyor. Fixi falan vardır umarım. Loosen timings dediğin ramlerle ilgili bir kavram sanırım yani gecikme süreleri bunun ötesinde bir işlevi var mı ? Tam olarak neyi göreceğimizi belirtirsen sevinirim ^^ Dediğin değişikliği yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 800mhz 5-5-5-18 2.0v ayarlarını yapıp orthosu açıp pcyi bırakmıştım. Az önce geldim orthos hiç hata bulmamış 12 saattir devam ediyor. Sanırım bu test süreci ramlerin sağlam olduğunu kanıtlamak için yeterli ? Geriye bu ayarlar wow oynamak kalıyor. Yukarıdaki hata kodunu araştırma şansınız oldu mu ? Ben düzgün bir çözüm bulamadım, microsoft destek hattını arayacağım birazdan bakalım belki yardım edebilirler ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 ramlerde zaten problem gorunmuyordu timingler sikiyken bile, bu timinglerle problem varsa kaynagi yazilimsaldir diye tahmin ediyorum. orthos da 12 saat bi sisteme stabil otesi demek icin yeterliden fazla bi sure. hata kodu ve karsilasilan oyunlarla alakali buldugun kaynaklari burda paylasirsan belki bi ortak nokta falan yakalanabilir, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Telefondaydım uzun süre eternal bilgisayar ve microsoft ile konuştum. Microsoft destek hattında durumu ifade ettim bütün bilgileri verdim epey ilgilendiler. Hata kodunu ve yaşanan durumlarla ilişki içerisinde olabileceğini belirttim. Hata: Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected. Ramlerin durumunu 12 saati aşkın süre orthos ile test ettiğimi ve hala bir hata vermediğini belirttim. Oyunda yaşanan çökmeyide hesaba katacak olursak bunun sebebinin ekran kartı driverı ve vista64 arasında yazılımsal bir uyumsuzluk olabileceğini ya da ekran kartında bir sorun olabileceğini söyledi. Daha önce bu hata ile ilgili tecrübeleri olmadığı için bunun ötesinde destek veremeyeceğini HIS türkiye ile görüşüp durumu birde onlarla konuşmamı söyledi. Birazdan numaralarını bulup birde onları arayacağım. Ramden girdik ekran kartından çıkıyoruz hadi hayırlısı ^^ Gelelim wow forumlarına... Google'da 0x80041003 site:wow-europe.com/worldofwarcraft.com yazdığımda karşıma bir kaç başlık çıktı. said: I'm having serious crashing problems with wow on my computer, what happens is the game totally freezes and then minute or so later the computer blue screens and restarts. And if turn off the automatic restart from windows settings, it just stays frozen and the only thing I can do is hit the reset button. Sometimes this happens just minutes after I log on to a character, while sometimes it takes hours before the crash, but eventually it always crashes. system specs: processor: intel core 2 quad Q9450 (2.66GHz) mb: Gigabyte GA-EP45-DS3 ram: 4gb ddr2 800mhz gfx: geforce 9800gx2 os: vista home premium 32bit Aynı sorun ortak noktamız gigabyte anakart (farklı model gerçi..) ve işletim sistemi(benimki 64). Nasıl çözmüş ? said: I'm leaning very heavily on the side that it was infact vista problems and not hardware/wow problem, since I installed xp and started using it, haven't had a single wow/computer crash Xp yüklemiş ve sorun yaşamamış said: SO, I got myself a copy of Windows XP X64 edition, and low and behold, I haven't had the problem yet. So, this is a compatibility problem between WoW, Vista Ultimate x64, and my Hardware altogether. This proves that my hardware has no problems at all, and ultimately, there is an issue with the game and vista. Note to blue posters: maybe something to be patched? Thanks. Çözüm bulamayıp xp kullanan ve hiç sorun yaşamayan kişiler var. Yani son çare olarak xp32-64 denemişler ve bu süreç sonrası hiç hata almamışlar. said: Yes today my problem resurfaced and I overlooked one minor detail. You have to give permissions for all sub-directories of the namespace. Again I cannot guarantee that it will fix the problem, but after I added permissions for all sub-directories I haven't had a problem after 3 hours of questing. Please do the following: 1. Start -> Right-click on "Computer" -> Manage 2. Double click "Services and Applications" 3. Right-click on "WMI Control" and select "Properties" -> select "Security" at the top 4. Select the CIMV2 directory in the root tree and click on "Security" at the bottom 5. Again ensure that your user account has full administrative rights 6. Select your user account and click on "Advanced" 7. On the permissions tab again select your user account and click "Edit" 8. At the top here you'll see your network path as "Name" and underneath you'll see "Apply to:" -> Set this to "This namespace and subnamespaces" Edit: ALSO - make sure you're restarting your computer after making these changes. Yukarıdaki alıntıyı yaptığım konuda iki kişi bu değişim ile beraber sorunlarını çözmüş. Birazdan onuda deneyeceğim. Gerekirse format atıp diski ikiye bölüp birine xp diğerine vista 64 kuracağım. Sanalmarketime pcyi yollarsam geri dönüşü 2 haftadan daha fazla sürebilirmiş ki bu benim istemediğim birşey. Donanımsal sorun yaşamadığımı düşünüyorum öyle olsa bu tutarsızlıklar 2-3 saat dizi izlerkende olurdu ya da nette surf yaparken, değil mi ? Tam mesajımı bitiriyordum ki wow forumlarından teknik ekibin mesajı geldi. http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=8864978077&sid=1&pageNo=1#13 After having a Dig around this can be caused by a whole load of things, Windows Stability, Operating Systems, Worms and Viruses. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q950375 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar