Archie_81 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 beyler 3 tane cd rom drive nasıl bağlıcaz yaw? bu ide kabloları ne iş anlamadım sadece 2 tane bağlanıyor. bilgisayarcılara sordum yok zor bulursun fln dediler.kendim mi yapsam napsam ? daha elektronik mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim dermişim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 ide kabloları için pci kartından takılan raid sürücülker var. bi tane al, 3 değil, yeterse kasan 10 tane bile bağlarsın[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 ikisininde 3 girişi (o siyah şey işte, soket mi?) olan 2 IDE kablosu olması lazım elinde, 2 kabloyuda önce anakarta sonra her kablonun diğer 2 soketini hdd cd lere paylaştıracan. ama her kablo üzerindeki cd ve hdd den biri master diğeri slave olmalı, hanginin master hanginin slave olcağını hdd ve cdlerin üzerindeki pinlerden (jumper) ayarlıycaksın. yanlız şöyle bi sorun var -yeni bi teknoloji yapmadılarsa- bi kablo üzerinde bulunan hdd ve cdler hangisi en düşük hızdaysa o hızda çalışır. yani hdd yi cdyle aynı kabloya bağlarsan, hdd cd hızında çalışır.[signature][hline]RAAAAAAAHAAAAAAA !!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dumah Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 tikkat et jumperleri dogru ayarlaman lazim ya hdd yi gormez yada cd roomları . teker teker ayır hepsini master slave sekondery slave, primary olaraktan bunları kafam almıyo diyonsa. jumperlerin hepsini ayrı yerlere tak aynı kare içinde olmasın[signature][hline]T-girL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar