Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boot sorunu

Dralnu

Öne çıkan mesajlar

once specs;
mainboard: http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=225
cpu: http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SL9QQ
ram: 2x512mb mdt ddr2-533 + 1gb twinmos ddr2 pc4200
vga: gigabyte 8600 gts

sorun ilk olarak firefox la gezinme sırasında ortaya çıktı; bilgisayarı kapatıp tekrar açmamdan sonra windows boot etmedi (windows splash screen deyken ani bir blue screen sonrası hemen restart). guvenli kipte de aynı sorun sadece blue screen ipucu olmadan yaşanıyor. bir tavsiye üzerine ramlerin yerlerini değiştirerek denedim boot etmeyi, başarılı olmadı. değişk kombinasyonlar denerken görüntü gitti toptan. bunu bios u resetleyerek çözdüm ama boot sorunu hala ortada. help plx

ankette neden ekran kartı da var ? çünkü farklı şekillerde birlikte yaşamaya çalıştığım bir ısınma sorunu mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

İşelmci değil, işlemci olsa bios bile göremezsin..
Ekran kartı değil, ekran kartın olmasa dahi windows boot olur..
Ram olduğunu pek düşünmüyorum..
Anakart olma ihtimali var gibi biraz ama pek sanmıyorum.

Fanlarında sorun olabilir ve fazla ısınıyor olabilir.. Ama anket ile sınırlancaksam anakart diyeceğim
Sosyal ağlarda paylaş

hemen hemen dediğim gibi olmuş işte. windozun boot dosyaları çorba :P format gerekiyör. ya da şu an kullandığın linux ile, windowsun boot ederken kullandığı ve bozuk olduğunu tespit ettiğin dosyayı yenileyebilirsin, formatsız çözülür. tabi bunu teoride söyleyebilsem de hangi dosyaları kullandığını bilmiyorum sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:
Ekran kartı değil, ekran kartın olmasa dahi windows boot olur..
olmaz aga açılmaz bilgisayar üç kere dıtdıtdıt veriyo

ha sorunun kaynağı ya donanım çakışması ya da windows sistem dosyalarının bozulmuş olması. başıma geldi çünkü evvelden. bi chkdsk attır win cdsinden bakalım, düzelmezse yeniden kurman gerekecek sistemi. %98 ihtimalle sistemden kaynaklanıyor sorun, fakat sistemi baştan kurduktan sonra dahi olmuyorsa usb girişleri gibi gudik organlardan biri bozulduğu içindir %1 ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
mrhand (tu)

hdd de bad sector olabilir ek olarak, repair etsen bile bozulabilir. Bios dan acikdegilse smart acip speedfan veya hddtune tarzi bi tool ile disk check yapmali.

speedfan le olaydan 1-2 hafta once 2 disk i de denemiştim ama sorun yoktu; zaten çok da eski değiller, 8 ay oldu en fazla alalı ondan çok üstünde düşünmedim onların. win kurucam sanırım tekrar ilerleyen saatlerde. sağolun cevaplar için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...