Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Esasen rteden önce cuma namazına bile gitmeyen bir kesimin rte sevenler derneğine aşırı bağlılığı ve yazdıklarını bile inkar etmeleri çok ilginç. Büyük buhranı tüm dünya devletleri kit çözümü ile aşmıştı. bakalım akşama dernek ne yumurtlayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 bizi abd kadar vurmadı kriz. En az bizi vurdu.EN AZ BİZİ! SAKSI DEĞİLİM BEN! EN AZ BİZİ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Krizden önce türkiyede işsizlik oranı neydi? krizden sonra ne oldu? amerikada krizden önce işsizlik oranı neydi? krizden sonra ne oldu? amerika en son ne zaman bu işsizlik oranını görmüş? türkiye ne zaman görmüş? bu soruların cevaplarıyla daha sağlıklı tartışabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ford a gittim connect te sıra var,opel e gittim astra da sıra var,renault a gittim,yeni kangoo da sıra var,mercedes e gittim vito da 15 gün sonra getiririz dedi fiyatı sordum 42bin lira dedi,şirkete alacaz acil dedim herif abi 15 gün öncesinde 1.5 2 aya sıra veriyorduk bu aralar rahatladı aradan seni kaydırırız gibisinden güya iyilik yaptı:D ,şimdi kriz varmı yokmu bilmiyorum ama,800 lira maaş alıpta 30 milyarlık arabayı krediyle alan kerizlerin krizi bu bence kimse kusura bakmasın yada 500 lira maaş alıp 5 milyarlık kredi kartına asılanlarda kriz,yani sen benden 5000 lira borç istiycen 1 aya veriririm diye 1 sene sallıycan banka da bir organizma sonuçta insan gibi kriz mriz yok kardeşim ,boşuna kendinizi yırtmayın,çok şükür durumum iyi ama zamanında beyazıtta suda sattım,pazarda limonda,bir yerlere geldiysek alnımızın teriyle geldik,babamızda vardı ama,yine de gururumuzu kırıp gittik her işi yaptık helalinden,pc başında oturup wow oynuyoruz arada bir ama,akşama kadar wow oynayıpta işsizlik demeyin Allah rızası için,basit bir hesap,hiç iş bulamıyorsanız,gidin halden 20 kuruşa limon alın,pazarda 50 kuruştan satsanız günde 50 tane satsanız ki rahat satarsınız,30 kuruş x50 15 lira eder ayda da 450 lira eder al sana para işte en düşük gün 50 dir yani 100 olduğu günde olur,şimdi dalga geçecek malzeme çıktı belki size ama biraz hayattan kopuk yaşamayın,şu kız görürse ne derim bu kız görürse ne derim diye utanırsanız,ömür boyu sefilliğe mahkum olursunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 krizden önce de %10 lardaydı. abd de ise %6 larda idi yanılmıyorsam. abd yi rte sevenler derneği gibi yakından takip etmediğimden bilemeyecem.(clevland) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: Poser said: Boldladıgın yerlerden ben hiç "türkiye ekonomik krizden etkilenmedi", "ekonomik kriz abd nin krizi" çıkaramadım? Açıklarmısın lütfen? "Teget geçti geyigini" gayet net ve açık bir şekilde açıklamışım.Burdan "bizde kriz yok" anlamı çıkardıgını varsayarsam zeka seviyendeki inanılmaz düşüklük çıkarmını da yapmam anlamına gelir. "ilk krizde biz mi dibe vurduk" lafından da böyle bir anlam çıkarmak imkansız, hatta yazıda "bunlar tartışılacak şeyler,Türkiye de dünyadaki krizden etkilenmiştir, ama bu etkilenme bir Amerika kadar olmamıştır" demişim, bu gayet açık ve net bir kanıt senin iftiran için. bak ulusalcı kardeşim,rezilligin sonu yok, bıkmadan usanmadan belaltı çalışıyorsun, en sonunda benligin mavi ekran verecek içindeki bu çelişki karşısında, destekli salla kısaca. şu yazdıkların bile ne kadar şuursuzca yazı yazdığını gösteriyor. abd işşizlik oranı %8.5 TC işşizlik oranı %15 ten fazla bence sen sallarken DESTEKLİ SALLA ve ağlayan ben değilim. son seçimlerde kıçının üzerine oturan rte sevenler derneği. ABD populasyonu: 306 milyon 227 bin (yaklaşık) Türkiye populasyonu: 71 milyon yaklaşık ABD Ticaret hacmi : Türkiyenin bilmemkaç milyon katı. lüksemburgda işssizlik yüzde 2 türkiyede yüzde 5 olsa sen diyeceksin lüksemburgda oran daha az amaaa yaaaaa :( Ayrıca ekonomik krizin etkileri bir tek işssizlik kıstasından bakılmaz. failsin kardeşim uzatma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 lol iyi de amerikayı yakından takip etmenin rte sevmekle alakası yok global olaylara hakimiyetle alakası var. amerikada olanlar herkesi etkiliyo. o yüzden takip etseniz iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 superwiz said: ford a gittim connect te sıra var,opel e gittim astra da sıra var,renault a gittim,yeni kangoo da sıra var,mercedes e gittim vito da 15 gün sonra getiririz dedi fiyatı sordum 42bin lira dedi,şirkete alacaz acil dedim herif abi 15 gün öncesinde 1.5 2 aya sıra veriyorduk bu aralar rahatladı aradan seni kaydırırız gibisinden güya iyilik yaptı:D ,şimdi kriz varmı yokmu bilmiyorum ama,800 lira maaş alıpta 30 milyarlık arabayı krediyle alan kerizlerin krizi bu bence kimse kusura bakmasın yada 500 lira maaş alıp 5 milyarlık kredi kartına asılanlarda kriz,yani sen benden 5000 lira borç istiycen 1 aya veriririm diye 1 sene sallıycan banka da bir organizma sonuçta insan gibi kriz mriz yok kardeşim ,boşuna kendinizi yırtmayın, Bak işte bu konuda haklısın. Ama gerçekleri biraz değişik görüyorsun. Türkiyenin belli bir tabakasına kriz hiç uğramadı, akepe başta olduğu sürecede uğramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Uğramadı değil de rüzgar - kaya misali oldu diyelim. yoksa krizden etkilenmeyen kimse yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ABD populasyonu: 306 milyon 227 bin (yaklaşık) KAÇ KM2 DE? Türkiye populasyonu: 71 milyon yaklaşık KAÇ KM2 DE? oranlarken ülke genişliğini de oranla istersen. Bu arada tebrikler bas, çek git söylemlerini aynı teyo efendi gibi düzeltmeye başladın. edit; elaidi said: Uğramadı değil de rüzgar - kaya misali oldu diyelim. yoksa krizden etkilenmeyen kimse yok. haklısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Yılmaz Özdil'in bugunki yazısı : Adana, Bolu, Uşak Antalya ve Rize’nin; yani beşinin nüfusunu topluyorsun, resmi işsiz sayımızdan az! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: ABD populasyonu: 306 milyon 227 bin (yaklaşık) KAÇ KM2 DE? Türkiye populasyonu: 71 milyon yaklaşık KAÇ KM2 DE? oranlarken ülke genişliğini de oranla istersen. ciddi değilsin dimi. yani nüfus-işsizlik oranını km2'yi de işin içine katarak anlatmicaksın yani. %6 diyelim amerikada krizden önceki işsizlik oranına. %2.5'luk bi artış mı olmuş? Amerika nüfusuna hesaplaması kolay olsun diye 300 milyon diyelim. Hesaba göre amerikada 7.5 milyon kişi krizden sonra işsiz kalmış. Türkiyeye de 70 milyon diyelim temiz olsun. 10'dan 15'e yükselmiş. 3.5 milyon kişi işsiz kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 elaidi said: Karag8z said: ABD populasyonu: 306 milyon 227 bin (yaklaşık) KAÇ KM2 DE? Türkiye populasyonu: 71 milyon yaklaşık KAÇ KM2 DE? oranlarken ülke genişliğini de oranla istersen. ciddi değilsin dimi. yani nüfus-işsizlik oranını km2'yi de işin içine katarak anlatmicaksın yani. %6 diyelim amerikada krizden önceki işsizlik oranına. %2.5'luk bi artış mı olmuş? Amerika nüfusuna hesaplaması kolay olsun diye 300 milyon diyelim. Hesaba göre amerikada 7.5 milyon kişi krizden sonra işsiz kalmış. Türkiyeye de 70 milyon diyelim temiz olsun. 10'dan 15'e yükselmiş. 3.5 milyon kişi işsiz kalmış. Gayette ciddiyim. Tarım alanları bakımından olsun, maden yatakları açısından olsun daha zengin bir ülke. adamlar dağlarındaki ağaçları kesmeye başlasa bizim gibi işşizleri kalmaz. bizde çözüm üretebilecek bir zenginlikte kalmadı. bor geyiği yapmayın abd bizden 200 yıl yetecek bor madenini ihtal etmiş bile. Şöyle de düşünebilirsin. KM kare başına düşen işşizlik oranlarının artışına bir bakalım. hangisi daha fazla artmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 iyi de dağlardaki ağaçları kesip yatırıma dönüştürücek üretim araçları olmadan ağaçları kesseler nolur maaş alamazlar üretime katkıda bulunamazlar. lütfen yani. söylediklerimizin devamını da düşünelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 elaidi said: iyi de dağlardaki ağaçları kesip yatırıma dönüştürücek üretim araçları olmadan ağaçları kesseler nolur maaş alamazlar üretime katkıda bulunamazlar. lütfen yani. söylediklerimizin devamını da düşünelim. Büyük buhranda abd nin izlediği politika buydu. ben örnekleme yaptım. bir nevi sivil ordu kurarak aştı. ağaç kestirdi, ev inşa ettirdi, tarıma istihdam yarattı, dediğim gibi abdnin takipçisi olmadığımdan çok basitçe biliyorum ne yaptıklarını. maaş konusunda ise adamlar para basar gene yırtar, ülkeler dolar stoğu yaptığı sürece dolar değer kaybetmez. nasılsa artık altına da bağlı değil para basmak. + korkuları deflasyon, yani para basmak ta çözümler içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 elaidi boşuna ugraşıyorsun abi adam fail olmaktan bıkmıyor deniyor da deniyor sonu yok bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 haklısın fail oldum. çünkü düşüncelerimi açıkladım. rte sevenler gibi açıklama yapmadım. direk fail. direk ergenekoncu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burcc Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 olm yakında don bile alamıycaz, ne diyonuz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Yahu Poser dediğin adam Newdonis, 20 kere küfürler eşliğinde kovulup geri gelen birisi. Bırak, ne cevap veriyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: haklısın fail oldum. çünkü düşüncelerimi açıkladım. rte sevenler gibi açıklama yapmadım. direk fail. direk ergenekoncu. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldun. bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: Karag8z said: haklısın fail oldum. çünkü düşüncelerimi açıkladım. rte sevenler gibi açıklama yapmadım. direk fail. direk ergenekoncu. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldun. bu kadar basit. sana kısaca konu hakkında konuşmanı, mahalle ağzıyla konuşmamanı tavsiye ediyorum. konu tartışılmak için açıldı. senin şahşi saldırılarını, düşündüğünün aksine kimse iplemiyor ve görmek istemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Bu herifin gazına gelmeyin yahu, badem bıyıkları terlemiş sırıtıyordur ekran başında. Ne söylerseniz söyleyin değişmez bu adam, rte bu ülkenin başına gelmiş geçmiş en önemli şey gibi bakacak her daim. Mutlaka fetonun parasını yemiştir zamanında, ya FEM'de, ya ışık evlerinde, ya imam hatipte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Flameoffear said: AKP ye laf sokulur tabiki. Dünya bangır bangır kriz geliyor derken. Bizde sorun yok dersen, sonrada millet bu hale gelirse akp ye lafta sokulur başka şeylerde. dünyada kriz geliyor derken, bizde sorun yok denmesi en büyük önlemlerden biridir. piyasayı panikten koruyor. belki öyle yapmayıp "KRIZ GELIYOR AMAN GAÇÇIIIN!" diye bağırsalardı şuan heralde 2001'i arıyor olurduk.. bırakın politikacılar kendi işlerini yapsınlar. bizim türk milleti başkasının işine çok biliomuş gibi yorum yapmaya bayılır, kesin ekonomi meme yapmıştır, bi zımpara oje tamam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Joker said: dünyada kriz geliyor derken, bizde sorun yok denmesi en büyük önlemlerden biridir. Böyle halka böyle başbakan abi. - En büyük önlemi aldık, millete kriz yok dedik. Kurtardık abi bariz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 En büyük önlemin griz yok lan adam olun , yalan söylemeyin diyerek yalan mı söylemek.Türkiyenin alıp alabileceği en büyük önlem buysa vah ki ne vah.Bunu önlem diye yutanlara ne diyeyim allah akıl fikir versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar