fizban Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 birincisi poser, sakin ol. ikincisi ekonomi üzerine bir bilgi; biz amerikan ve avrupa ekonomilerini "rötarlı" takip ederiz. yani şuanki işsizlik oranı henüz zirve yapmadı, amerikadaki gibi. üçüncüsü, eleştirilen tutum şudur: dünya piyasaları bizim lehimizdeyken, sıcak para akışı varken "bunların hepsini biz yaptık" demiyor muydu başbakancığımız ? diyordu. bu sırada insanlar "bak kardeşim kriz geliyor" demiyor muydu ? diyordu. başbakancığımız "bak ekonomi düzgün ne krizi?" demiyor muydu ? diyordu. sonra ne oldu ? kriz geldi tabi ki. ondan sonra noldu, baykal "önlem almadın" dedi, ki yalan mıydı ? değildi. "biliyorsan sen yap" dedi mi başbakan ? dedi. baykal "bunları yap, iyi olur" diye 7 önlem sıraladı mı ? sıraladı. başbakan "sen önce bir fırın ekmek ye" dedi mi ? dedi. sonra başbakan bunları yaptı mı ? yaptı, ve ekonomi "nispeten" düzeldi. demek ki alınacak önlem var mıymış ? varmış. kriz elbette ki kaçınılmazdı. kuzey kore değiliz elbette ki bizi de vuracak. ama buna karşı önlem almak vardır, bi de "bize birşey olmaz allah koruyor" diye düşünmek vardır. p.s. soru cevapla anlattım ki daha kolay anlaşılsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 konuyla 0 alaka ama merak ettim şimdi goggle fight yaptım. how to find a job 98 milyon unemployment benefits 8 milyon bu 8 milyonun 6'sı samimi işsizse 2'si uyanık falandır diye tahmin ediyorum hehe hazır google girmişken bi de oranlara bakayım dedim, dünya bankasının verilerine göre 2001'de 8,1 den başlayan işsizlik oranı 2009'a kadar 9,9 la 10,5 arasında bir bantta gitmiş. gene bu dönemde iş gücü katılım oranı hemen hemen %48 civarında sabit kalmış. yani artan nüfus nedeniyle iş bulan insan sayısındaki artışa rağmen işsizlik oranı artmış ama rakamlar çok yakın birbirine. kısaca türkiye'de yapısal nedenlerden bir işsizlik olduğu tartışma götürmez, sabit kalan işsiz oranı genel itibariyle yüksek. 2009 rakamları tartışmaya açıktır. tabii hükümetlerin yapabileceği çok şeyler vardı ama dünya genelinde hemen herkes ne yapacağını bilemez halde. yapılanların etkilerini de görmeden yani kriz sonrasında ekonomilerin izleyeceği tablolar görülmeden bişe denemez. krizde işsizliği azaltan bir tedbir orta vadade belki ekonominin temellerine dinamit koyuyordur. kriz sonrası dersine çalışan ekonomistleri dinleyeceğiz orda. 2009 öncesinde de hükümetin en büyük hatası saçma sapan teşvik yasasıydı. tüm uyarılara rağmen sektörel değil bölgesel bir teşvik yasası geçirdiler ve haliyle çok etkisiz kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: adamın asabını bozma, sulandırma, ben dervişin zamanında alınan önlemlerin etkisi yoktur diye birşey demedim,o planı AKP başarıyla sürdürdü,uygulayan akp, ki üstüne de dedim ki, bunlar tartışılınabilecek konular" ben dogruyum diye birşey demedim.O uzun yazımda, parmak bastıgım konu dünyadaki kriz konusu, bu kadar da açık ve net,bas ve git. Bana hak verdigin icin tesekkur ederim ama bu tarz konusarak acikcasi beni de haksiz duruma dusuruyosun. Ben bu soylediklerine katilmiyorum. AKP gayet de dogru kararlar vererek daha az etkilenmemizi saglayabilirdi. Ayrica, heleki egitimden vs. bahsettikten sonra, uslubun gercekten cok uzucu. Gonul isterdi ki, AKP disinda bir seyler dusunun de, oturup onlari konusalim. Ama AKP'den baska isiniz kalmamis sanirim. Bir dusunce tarzi vardir, surekli yemek yememeyi dusunursen, aslinda surekli yemek hakkinda dusunmussundur, bu da kendine iskenceden baska bir sey degildir. Sizinki de bu hesap. AKP'yi bir kenara birakin. Bir ne oluyor, AKP'yi goz ardi edince ortada olan durum ne diye dusunun. Neyse, daha once de dedigim gibi, bosverin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 fizban said: birincisi poser, sakin ol. ikincisi ekonomi üzerine bir bilgi; biz amerikan ve avrupa ekonomilerini "rötarlı" takip ederiz. yani şuanki işsizlik oranı henüz zirve yapmadı, amerikadaki gibi. üçüncüsü, eleştirilen tutum şudur: dünya piyasaları bizim lehimizdeyken, sıcak para akışı varken "bunların hepsini biz yaptık" demiyor muydu başbakancığımız ? diyordu. bu sırada insanlar "bak kardeşim kriz geliyor" demiyor muydu ? diyordu. başbakancığımız "bak ekonomi düzgün ne krizi?" demiyor muydu ? diyordu. sonra ne oldu ? kriz geldi tabi ki. ondan sonra noldu, baykal "önlem almadın" dedi, ki yalan mıydı ? değildi. "biliyorsan sen yap" dedi mi başbakan ? dedi. baykal "bunları yap, iyi olur" diye 7 önlem sıraladı mı ? sıraladı. başbakan "sen önce bir fırın ekmek ye" dedi mi ? dedi. sonra başbakan bunları yaptı mı ? yaptı, ve ekonomi "nispeten" düzeldi. demek ki alınacak önlem var mıymış ? varmış. kriz elbette ki kaçınılmazdı. kuzey kore değiliz elbette ki bizi de vuracak. ama buna karşı önlem almak vardır, bi de "bize birşey olmaz allah koruyor" diye düşünmek vardır. p.s. soru cevapla anlattım ki daha kolay anlaşılsın. birincisi, forumda derdi üzümü yemek degilde bağcıyı dövmek olan arkadaşlara sakin bir tutumun olması çok zor.Bu kişiler senin gibi argümanlarla degil, direk belaltı saldırılarla geliyorlar, ve sayıları fazla. ikincisi, dediklerin tartışılınabilecek konular, baykalın önerileri tamamen saçmalıktı,hükümet de bu önerileri gerçekleştirmedi,başka önlemler aldı. Bu önlemleri de tartışabiliriz. Son olarak fizban, benim yukarda yazan uzun yazım, dünyada sanki kriz yokmuş gibi konuşan arkadaşaydı, sadece bunu yazdım. Türkiyede işssizlik rekor düzeydeyse, ABD ve birçok ülkede de öyle,hatta türkiye ABD ye nispeten daha hafif atlatıyor krizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: bunlar tartışılacak şeyler,Türkiye de dünyadaki krizden etkilenmiştir, ama bu etkilenme bir Amerika kadar olmamıştır. Elaidinin de dedigi gibi bir tane batan bankamız yok, bu çok önemli birşey. Başbakanın dedigi "Teget geçti" geyigine gelelim. Ekonomik Kriz öyle gökten vahiy iner gibi gelmez.Ekonomik Krizin önemli bir bölümünü "insan psikolojisi" oluşturur. Bu ülkenin başbakanı çıkıp da " kriz bizi fena vurdu " derse, bu yangına körükle gitmektir.bunu duyacak vatandaş parasını saklar,harcamaz,korkar, markette para dönmez, ekonomi daralır. bu çok temel ekonomik bilgiden yoksunsun tabi, ne işin olur senin bilimle,bilgiyle, AKP ye 2 salla,2 Atatürkçüyüm de kültür sahibi ol, aydın ol. Ben bu dediklerim de kesin dogrudur demiyorum, fikir yürütüyorum, bunlar tartışılabilinecek şeyler. Diger arkadaşlar da birşey söylemeden önce biraz saksıyı çalıştırsınlar, bu kadar uzun yazı yazdırmasınlar. AKP li olduğun için başbakanınla aynı muhitin delikanlısı olduğun için hakaretlerin zırvalamaların saçmalamalarını doğal karşılıyorum.Ne de olsa seviyeli bir tartışma yaratamıyorsun o kesimle.Mahalle ağzı işte. Şimdi batan bankamız yok.Evet yok çünkü bankamız yok.Hepsi satıldı.Örneğin İNG batmak üzereyken Hollanda dan can simidi atıldı. Batan bankamız yok ama kapatılan onlarca çıkarılan binlerce insan var. Bankan yok ki batsın çıksın.Sana sormuyorlar Hollanda ING yi ayakta tutmasa ilk olarak tasfiyeye Türkiye den başlanacaktı. Fizban'ın dediği gibi rötarlı takip ediyoruz.Henüz Krizin dibine bile ulaşmadık daha yarı yoldayız. Bana Amerika'yı göstermişsin.E tabi Akp kesminin emir aldığı yer.Güzel örnek olmuş.Abinizde durum neyse sizde de o olmalıdır. Tüm dünyada bir işssizlik artışı olduğu yadsınamaz bir gerçek.Ama sizin kafanız şunu almıyor ne yazık ki.Bizim ekonomimiz hiç büyümedi. Miting alanına başbakan sıfatıyla çıkan kişinin her lafını ağzı açık ayran budalası gibi dinlerseniz böyle olur. Neyse bu körlüğe sen ne anlatsan boş.Almaz çünkü.İstediğin kadar rakam koy ortaya.Tayyip teğet geçti dediyse teğet geçmiştir. Azıcık sorgulayın , insanların güdümünde yaşamayın hayatı. Kukladan farkınız kralcıdan farkınız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: birincisi, forumda derdi üzümü yemek degilde bağcıyı dövmek olan arkadaşlara sakin bir tutumun olması çok zor.Bu kişiler senin gibi argümanlarla degil, direk belaltı saldırılarla geliyorlar, ve sayıları fazla. velev ki arkadaşların derdi bağcıyı dövmek, bağcının derdi seni niye bu kadar geriyor, neden elin bağcısını illa ki savunacaksan, sakin bir tutum takınamıyorsun? daha üç mesaj atmadan topiğe, millete sert gitmeye başlamışsın hemen. parazit yapmadan tartışmanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: ABD ve birçok ülkede de öyle,hatta türkiye ABD ye nispeten daha hafif atlatıyor krizi. ya ben sana üzülüyorum gerçekten. Ne ülke ekonomilerinden haberin var ne büyüklükten ne global ekonomiden. Abicim, dalganın geliş süresi sektörlere göre değişir. Otomotiv de 6 aydır bu süre.GM in kapatılması 3-4 ay sonra Türk otomotiv sektörünü vurucaktır. Ayrıca senin müthiş büyüklükte bir marketin yok.Aracı şirketlerin yok. Senin seviyende anlatıcak olursak. Ali'nin elinde 5000 elma var 2500ünü kaybediyor.Ali nin eriyen elmaları mehmetin elmalarıda etkileyecektir.Mehmetin 10 elmasından 4ü tükenmiş durumda ama daha tükenecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 @poser bas, git. çok açık ve düzgün cümlelerle zihniyetini ortaya koyuyorsun. aynı teyo efendin gibi. Bu arada mahalle karısı ağzıyla dolaşmamanı da tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: @poser bas, git. çok açık ve düzgün cümlelerle zihniyetini ortaya koyuyorsun. aynı teyo efendin gibi. Bu arada mahalle karısı ağzıyla dolaşmamanı da tavsiye ederim. çok üzüldüm :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 üzülme, öğreneceksin. edit: kraldan çok kralcı olunca bu şekilde ters köşeyede yatabiliyormuş insanlar. aşağıdaki haberi oku Çelik: yeni istihdam paketi hazırlıyoruz ANKARA (ANKA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel krizin istihdama yansıması ve ekonomik krize önlem amacıyla bakanlığının hazırladığı paketi Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunacağını bildirdi. Bakan Çelik, Meclis'te gazetecilerin, “işsizlik rakamları” ile ilgili sorularını yanıtladı. Çelik, “İşsizlik oranları ile ilgili periyodik olarak TBMM Genel Kurulu'nda gerek, gündem dışı konuşmalarda verdiğim cevaplar var. Eylül ayından bu yana aylık olarak süreci takip ettiğimiz, Kasım ayı ile birlikte istihdama ve küresel krizin olumsuz yansımalarını ifade etmiştim. Bu çerçevede beklentilerimiz daha doğrusu böyle bir beklentimiz olmadı. Ancak öngörülerimizin gerçekleştiğini görüyoruz. Kasım ayı ile birlikte istihdamda bir daralma olmuştur. Bu rakamlar Ocak rakamları. Şubat ayında da benzer şekilde de yüksek rakamlar çıkabilir. Nisan ayı ile birlikte umuyorum ki üretimle bağlantılı olduğu için sanayi ve ihracattaki daralma üretime de yansıyor. Aldığımız önlemler var” dedi. Bu önlemler çerçevesinde Şubat ayı kısa çalışma ödeneği ve Mart ayındaki KDV indirimlerinin Nisan ayına olumlu yansıyacağını umduklarını dile getiren Çelik, Pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında küresel krizin istihdama etkilerini yansıtan bir sunum yapacağını bildirdi. Çelik, “Bir anlamda 2007-2008 ve belki de bakanlık olarak önerilerimizi sunacağız. Ayrıntılı bir açıklama da yapabiliriz” diye konuştu. Çelik bir gazetecinin, “İstihdam paketinin ayrıntılarını” sorması üzerine, “Bugün Sayın Başbakan Yardımcımız Nazım Ekren ile birlikteydik. Pazartesi günü küresel krizin istihdama yansıması konusundaki Bakanlar Kurulu'na yapacağımız sunumla ilgili görüştük birkaç bakan arkadaşımızla. Bundan sonra izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz” yanıtını verdi. Çelik bir başka soru üzerine de, “İşsizlik verilerini çok ayrıntılı izlemek gerekir. İş gücüne katılım çok önemli, bu göz ardı ediliyor. Türkiye'de işini kaybeden var, işini kaybetmenin yanında aile boyutuna bakıldığında dün iş aramayan bugün iş arama talebinde bulunuyor. İşgücüne katılım yüksekliğini görmemiz gerekiyor. Bunların tümünü ayrıntılarıyla çok daha sağlıklı ve atılacak adımları da sizlerle paylaşacağız” yanıtını verdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 evet, ben burda benim düşündüklerime ve yazdıklarıma ters birşey göremedim lütfen yardım edermisin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: evet, ben burda benim düşündüklerime ve yazdıklarıma ters birşey göremedim lütfen yardım edermisin ? Ciddisin değil mi? Yani bir önceki sayfada yazdıklarına bir bak. Dehşet boyutlarda değişken bir kişilik içindesin demektir bu. Hem diyorsun kriz bizim krizimiz değil, abd nin krizi. hemde rte sevenler derneği bakanının açıklamasına sahip çıkıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Karag8z said: Poser said: evet, ben burda benim düşündüklerime ve yazdıklarıma ters birşey göremedim lütfen yardım edermisin ? Ciddisin değil mi? Yani bir önceki sayfada yazdıklarına bir bak. Dehşet boyutlarda değişken bir kişilik içindesin demektir bu. Hem diyorsun kriz bizim krizimiz değil, abd nin krizi. hemde rte sevenler derneği bakanının açıklamasına sahip çıkıyorsun. copy paste yapıp göster öyle birşey dedigimi. bir önceki sayfa bak çok basit. iftira atıyorsun,eger benim "bu kriz bizim krizimiz degil", "bizde kriz yok" bulamassan iftira atanlara ne denir biliyorsun. hadi bekliyorum ulusalcı genç, fast n furious hadi. edit: ayrıca ulusalcılarla tartışırken önemli bir nokta dikkatimi çekti, devamlı sallıyorlar, ya tutarsa diye, bir türlüde tutmuyor yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Yazık... acıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: Sen marstamı yaşıyorsun arkadaşım,bu ne cahilliktir bu ne kendini bilmezliktir bu ne yalancılıktır? acı olan şu ki kendi söyledigin yalanlara kendin bile inanmışsın. birinci kapak şu olsun sana ABD de işssizlik oranı 8.5 rekor düzeyde birde pişkin pişkin " saçmalamaya başladınız vs" gibisinden laflar ediyorsun.bu ne rezillik ne kepazeliktir bir insan bu kadar yalan yanlış durum yapsa kendinden utanır.senin kendinden utanman da mı yok? Ekonomi büyüdü palavraları? Evet ekonomi büyüdü, sıcak parayla ,istikrarla , yabancı sermayelerle büyüdü, neyle büyüyecekti? -Japonyanın üstün teknolijisini mi geçicektik? -Çinin ucuz işciligini geçerekmi? -zengin yer altı kaynaklarımızlamı? (bor madenleri adojasıdj) -Dünyada tarım sektöründe lider olarakmı? İlk krizde biz mi dibe vurduk? Senin dünyada kapanan bankalardan,şirketlerden, Crysler,General motors gibi otomotiv devlerinden haberin yok. Niye? Tipik "AKP karşıtlıgı yaparak siyasi kültür edinme,Ulusalcılık yaparak "politikadan anlıyorum,akp ye sallıyorum her birşeyi" mottosuyla burda anandan babandan ,kahveden duyduklarını sallıyorsun. Egitim düzeyi yüksek olması gereken bu forumda da, elaidi ve rigous hariç, ki elaidi de gördügüm kadarıyla akpyi zerre kadar seven biri degil,ama adam en azından bu igrenç yorumlara karşılık verebiliyor, her ne kadar bu sinad gibilerinin sığ saldırıları karşısında.Kimse de çıkıp yuh artık o kadar da degil demiyor. Sanırsın dünyada ekonomi süper,türkiye batıyor bitek. Bu ülkenin ekonomik büyümesi ne kadar artmış bir bakın, Dış Ticaretin ne kadar büyüdügüne bir bakın, Enflasyonun %150 lerden nerelere düştügüne bir bakın? bunlar tartışılacak şeyler,Türkiye de dünyadaki krizden etkilenmiştir, ama bu etkilenme bir Amerika kadar olmamıştır. Elaidinin de dedigi gibi bir tane batan bankamız yok, bu çok önemli birşey. Başbakanın dedigi "Teget geçti" geyigine gelelim. Ekonomik Kriz öyle gökten vahiy iner gibi gelmez.Ekonomik Krizin önemli bir bölümünü [b]"insan psikolojisi" oluşturur.[/b] Bu ülkenin başbakanı çıkıp da " kriz bizi fena vurdu " derse, bu yangına körükle gitmektir.bunu duyacak vatandaş parasını saklar,harcamaz,korkar, markette para dönmez, ekonomi daralır. bu çok temel ekonomik bilgiden yoksunsun tabi, ne işin olur senin bilimle,bilgiyle, AKP ye 2 salla,2 Atatürkçüyüm de kültür sahibi ol, aydın ol. Ben bu dediklerim de kesin dogrudur demiyorum, fikir yürütüyorum, bunlar tartışılabilinecek şeyler. Diger arkadaşlar da birşey söylemeden önce biraz saksıyı çalıştırsınlar, bu kadar uzun yazı yazdırmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Ayrıca http://forum.paticik.com/thumbnails/ee0/578/e09/ca0/3b6/4ae/53d/417/973/bd2/59_450xNULL.jpg Edit; Algılayamadıysan konumuz işşizlik, Ve evet krizde ilk biz dibe vurduk. abd nin krizi bizim işşizlik oranlarımızı uçurdu. teğet geçti geyiğide psikoloji ile çözülemez. O senin dediğin inanç psikoloji ki zaten olmayan soyut kavramlar üzerinde geçelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Abi kriz onları vurmaz.Kriz öğretmen adamı işçiyi alnının teriyle ticaret yapan adamı vurur. Nolucak ki.Benim akpye yakınlığım olsa baktım durumlar vahim bi telefon ederim.Belediye kaldırımları yeniler ihaleyi ben kapatırım.Yeni jeepimi aldımmı yemişim krizini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Boldladıgın yerlerden ben hiç "türkiye ekonomik krizden etkilenmedi", "ekonomik kriz abd nin krizi" çıkaramadım? Açıklarmısın lütfen? "Teget geçti geyigini" gayet net ve açık bir şekilde açıklamışım.Burdan "bizde kriz yok" anlamı çıkardıgını varsayarsam zeka seviyendeki inanılmaz düşüklük çıkarmını da yapmam anlamına gelir. "ilk krizde biz mi dibe vurduk" lafından da böyle bir anlam çıkarmak imkansız, hatta yazıda "bunlar tartışılacak şeyler,Türkiye de dünyadaki krizden etkilenmiştir, ama bu etkilenme bir Amerika kadar olmamıştır" demişim, bu gayet açık ve net bir kanıt senin iftiran için. bak ulusalcı kardeşim,rezilligin sonu yok, bıkmadan usanmadan belaltı çalışıyorsun, en sonunda benligin mavi ekran verecek içindeki bu çelişki karşısında, destekli salla kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Amerika ekonomisiyle Türkiye ekonomisini bir tutmak ayrı bi güzellik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 son mesajım bu sana. Dedigim şey açık; "Türkiye bu krizden ABD kadar etkilenmemiştir" Bu Türkiye ekonomisiyle ABD ekonomisini bir tutmak mı anlamına gelir? seni kaale alanda kabahat,sen aglayıp dur . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 poser allah aşkına kriz teğet geçti lafına böyle açıklamalar buluyorsunda bizde toki var onlarda yok ifadesine nasıl açıklama bulacaksının onu merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 odiflame said: poser allah aşkına kriz teğet geçti lafına böyle açıklamalar buluyorsunda bizde toki var onlarda yok ifadesine nasıl açıklama bulacaksının onu merak ediyorum. herbişeye açıklamada bulunmak zorunda degilim, ben akp nin avukatı degilim.Yanlış gördügüm şey hakkında yorumumu yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: Boldladıgın yerlerden ben hiç "türkiye ekonomik krizden etkilenmedi", "ekonomik kriz abd nin krizi" çıkaramadım? Açıklarmısın lütfen? "Teget geçti geyigini" gayet net ve açık bir şekilde açıklamışım.Burdan "bizde kriz yok" anlamı çıkardıgını varsayarsam zeka seviyendeki inanılmaz düşüklük çıkarmını da yapmam anlamına gelir. "ilk krizde biz mi dibe vurduk" lafından da böyle bir anlam çıkarmak imkansız, hatta yazıda "bunlar tartışılacak şeyler,Türkiye de dünyadaki krizden etkilenmiştir, ama bu etkilenme bir Amerika kadar olmamıştır" demişim, bu gayet açık ve net bir kanıt senin iftiran için. bak ulusalcı kardeşim,rezilligin sonu yok, bıkmadan usanmadan belaltı çalışıyorsun, en sonunda benligin mavi ekran verecek içindeki bu çelişki karşısında, destekli salla kısaca. şu yazdıkların bile ne kadar şuursuzca yazı yazdığını gösteriyor. abd işşizlik oranı %8.5 TC işşizlik oranı %15 ten fazla bence sen sallarken DESTEKLİ SALLA ve ağlayan ben değilim. son seçimlerde kıçının üzerine oturan rte sevenler derneği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Poser said: odiflame said: poser allah aşkına kriz teğet geçti lafına böyle açıklamalar buluyorsunda bizde toki var onlarda yok ifadesine nasıl açıklama bulacaksının onu merak ediyorum. herbişeye açıklamada bulunmak zorunda degilim, ben akp nin avukatı degilim.Yanlış gördügüm şey hakkında yorumumu yaparım. bunu yanlış görmüyorsun demek ki.demek ki bizde toki var diyorsun.:D iyi o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 VAY NEWDONIS! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar