Brigand Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Selamlar; Diyelim ki bir dns server ip'si var elimde. Ben buna bir domain için sorgu göndermek istiyorum. Linux / Windows farketmez, bu sorguyu nasıl gönderebilirim acaba? (Yani linux konsolundan kolay yapılıyorsa, veya windows programı varsa?)
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Buldum teşekkürler bind-utils yükleyince nslookup komutu geliyormuş, host dig komutları filan da varmış hep onlarla uğraşıyodum bind-utils yükleyince nslookup çalıştı :)
yetemenk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2009 windows da nslookup her zaman çalışıyo diye biliyorum. ya da en azından xp pro da.
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Vista Business x64'te denedim bunda da sorunsuz çalıştı evet Windows'un da varmış nslookupı teşekürler :)
haydari Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 ben de bahse girerim linux da kralı vardır. hatta var ;)
Öne çıkan mesajlar