Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 bu aralar pc yi yenilemeyi düşünüyorumda sizlere de birkaç şey danışmak istedim. baya uzun zamandır piyasadan falan uzak kalmışım en son pc yi yenilediğim zaman DDR2 ler falan baya popülerdi ama şu anda DDR5 gibi şeyler piyasada bulunmakta. birkaç sitede hem fiyat hemde performans araştırması yaptım ancak doğru dürüst pek ne bir bilgi var ne başka birşey. fiyatlar 3 aşa 5 yukarı aynı seviyelerde. sizden ricam kullanmış oldugunuz yada önericeğiniz board + işlemci varsa alabilirmiyim? yada şunu alsan daha iyidir bak ben bunu aldım hata yaptım tarzında diyebileceğiniz. Not : işlemci + board un yanı sıra ekran kartı önerilerinize de açığım. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ddr5 e kadar gelmedik henuz, grafik ramleri yogun olarak gddr3 seklinde mevcut, atinin bazi kartlarinda gddr4(hafif overclocklu gddr3) ve son olarak high end kartlarda gddr5 kullaniliyor. Aslinda bu mevzu icin hali hazirda sticky bi konu mevcut, asagi yukari aklima gelebilecek herturlu sorunun da cevabi son 3-4 sayfada mevcut. bunlari okuyup onun isiginda butce amac ve onceliklerini belirtirsen ona gore bi tercih yapmanda yardimci olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 biraz daha beklemeni öneririm. şuan oem parçalarda kdv %18. %8 e düşmesi gibi bir durum söz konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 dusenlerin uzerine bi daha mi dusucek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 @kharon linki alabilirmiyim ? @moriQ zaten şu anda sadece planlıyorum yapmayı. öneriler + fiyat durumlarına göre yapıcam yada yapmıcam :) he birde bişi daha sormak istiyorum. DDR3 board arıyorum su anda sitelerde ama DDR3 seçeneğine tıklıyorum mesela arama filtrelerinde DDR2 boardlarda çıkarıor benım karşıma. DDR3 ram ler falan DDR2 slotlarında falan calısıyormu ? böyel birşey varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 http://forum.paticik.com/read.php?6,3430982,3980836,page=54#msg-3980836 sticky konu demistim =] ddr3 ramler nispeten(ddr2 nin 2.5 kati kadar) pahali, fakat sundugu performans fazlasi %10 dan daha az. daha ziyade yeni nesil islemcilere yonelik. uzun zamandir takip etmediysen vede bi fikrin yoksa bastan anlatmak icin acikcasi biraz fazla karisik bi donem, zira takip eden insanlar dahi cogu zaman karistirip yardim istiyor. konuya goz gezdirip dedigim gibi butce amac v.b. gibi detaylari belirtirsen onun uzerinden konusulmasi daha dogru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 a pardon görmemişim sticky kelimesini :) valla şu anda hakikaten gözüme batan bi iki tane şey var. birincisi AMD Phenom 8650 X3 işlemci. birde ASUS M4A79T Delux. 244,00 USD +KDV board. 106,00 USD +KDV işlemci. yaklasık 500 milyona yakın. yaptımmı tam kaliteli birşey olsun isteği içindeyim o yüzden. AMD + ATI falan ile birlikte gitmek istiyorum. yani oyun makinası tarzında. eskiden bilmezdik büyükler aa amd mi abi tam oyun makinası derdi. şimdi 3 5 bişiler biliyoruz gerçekten çok kaliteli sağlam iş çıkardıkları kesin. bildiğim ve hatırladıgım kadarıyla ASUS ile AMD birbirine son derece uyumlu board diyerek bahsediyolardı. bu ikilinin yanına birde ATI ekran kartı düşüncesi içerisindeyim. herhangi bir olumlu yada olumsuz düşüncen varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Overclock yapmayacagini da hesaba katarak pahali board, ucuz ve problemli islemci , fazlasiyla yanlis secim. Onun yerine ileriye de donuk olmasi acisindan phenom II x3 720 BE(hatta overclock yine ortada olmadigindan 710 belki) ve 790fx chipseti yerine daha uygun ve mutevazi 780g anakartlar daha uygun. Asus yerine herturlu noob protected gigabyte derim ben, hem pcb kalitesi, hem dual bios, hemde turlu artisina ragmen fiyati yuzunden. iksii birlikte senin soyledgin alternatife gore 2 kat daha hizli, 1 sene daha yeni, ve yine aynen 500 kusur liraya mal olacak. ekran karti icinde butcene ve amacina gore 4830 dan baslayip 4890 a kadar 4 tane secenek var elde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 gigabyte ile amd işlemci arasında bir uyuşmazlık problemi yaşamayız heralde değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 asus ile yasayacagindan daha az yasarsin. Boyle bi uyumsuzluk olsa bi zahmet uretmesinler ztn mobo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 anlatmak istediğimi sanıyorum anlatabildim. yani ben sıfır uyumsuzluk ne biliyim tam bir takım calısması ile iş yapıcak bi pc kurmayı planladıgım için kusursuz olsun istiyorum :) 40 yılın başında pc ye para harcıcaz bizim emektara. kaliteli olsun :) edit : bi sorum daha olucak kusura bakma baya soru soruyorum ama. GDDR5 ekran kartları DDR3 boardlarda çalışıyor değilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Estafurullah. ekran karti ramlerinin board ile alakasi yok. tek alaka noktalari pciex16 slotu. ekran karti rami herhangi bisey olabilir anakartdan bagimsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 anladım teşekkür ederim. ürünleri kurcalıyorum ben. en sonunda hepsini buraya yazıcam. eğer vaktin olursa tartışırız şu yanlış seçim şu doğru seçim olarak. teşekkürler tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar