Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Peki madem öyle ölümsüzlük

Bellephorn

Öne çıkan mesajlar

said:
n0body, 25 Mayıs 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
tam tersi herşeyi düzene sokar ve üremeyi durdurursun
ölümü ve doğumu 0 larsın yani

üremeyi durduramassın insan ve hayvanlar için kacınılmaz bişey.
vala yüzyıllar boyunca bush gibi bi adamın yaşadıgını düşünsene ?[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

ilerde olur büyük ihtimal ölümsüzlük.

en basitinden hücrelerini filan klonlarsın. yenilersin fln işte. ölmek isteyen de yenilemez ölür :P ama ölümsüzlük derken tabi ki yaşlılıktan ölümsdüzlüğü kastediyoruz. yoksa biri beynine sıksa sanmıyorum birkaç saniye içinde beynini yenilesinler :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım Lokman Hekimdi tam emin değilim;

Bir çok insana, bir çok hastalığa çare olmayı başarmıştı. Çünkü bitkilerle konuşuyordu. Bitkiler ona hangi derde deva olduklarını söylüyordu.

Bir gün birisi Lokman Hekime dert yakındı. Her türlü hastalıktan onun sayesinden kurtulduklarını, ama neden ölmekten asla kurtulamadıklarını sordu. Ondan çaresini bulmasını istedi.

Ve Lokman Hekim yollara düştü. Dağ da bayırda dolaşa dolaşa her bitki ile konuştu. Ama hiçbirinde ölümsüzlüğün sırrını bulamamıştı.

Sonunda bir gün aradığı o bitkiyi buldu. "Evet" dedi Bitki. "Ben O'yum, ölümsüzlüğün çaresi..." Ve Lokman hekim bitkiyi kopardı.

Ama Tanrı buna karşı çıktı ve Bitkiyi Lokman hekimin elinden aldı. Ona insanların asla ölümsüzlüğe erişemeyeceğini söyledi. İnsanlara ölümün kötü bir şey değil, onlara verilen bir hediye olduğunu söylemesini istedi, Yaşamın da bir hediye olduğu kadar![signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

[Bu mesaj StRencher tarafından 26 Mayıs 2004 00:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

genetik mühendisliği ile hücrelerin yenilenmesi mümkün olabilir ilerde. ayrıca böyle birşey zaten halka duyrulmaz, duyrulsa bile haydin fiyat 20 milyar dolar isteyen gelsin derler, 2 kişi çıkar anca, ayrıca 2 kurşunla vurulup öldükten sonra veya vücut parçalandıktan sonra veya seni yakalayıp vücudunu yaktıkları zaman istediği kadar hücre yenilenmesi olsun ölürsün, o şekilde ölümsüzlüğün bir anlamı yok yada seni 40 kişi üstüne atlayıp, yakalayıp bir kafese atarlar 2 metre demir koyarlar çevrene, asla kaçamazsın ordan :) ayrıca hücre yenilenmesinin olabilmesi için, beslenmen lazım yoksa gene ölürsün o kafeste.

ha eğer diyorsanız iskoçyalı veya vampir tarzı immortal olcam; o zaman:

bulunduğunuz yeri sürekli değiştirmeniz lazım, ayrıca zengin bir şirket sahibi, meşhur biri, vb olamazsınız, çok dikkat çeker, asla dikkat çekmemeniz olabilecek en basit işi yapman lazım yoksa ordu labaratuarda yaşayan deney mamülü oluveririz çok kısa bir süre sonra, sabit bir yerde eviniz/araziniz olamaz yada çok çok fazla malvarlığınız olamaz, aynı evin/arazinin 500 sene aynı kişi üstüne kayıtlı olması gene dikkatini çeker eninde sonunda birilerinin.

Ayrıca şu anki teknoloji dünyasında yaşamak, banka hesabı, kredi kartı, netten alışveriş istiyorsanız...vb..her 20-30 yılda bir tüm kayıtlarınızı değiştirmeniz gerekli, buda çok iyi hacker olmanızı gerektiriyor ve sistemler sürekli değiştiği için sürekli çalışmanız lazım bu konuya, yoksa kart başvurunuzu yaptığınızda kontrol ederlerken 1980 doğumlu gözükürsünüz, ama 2300 yılındasınız o esnada.

ayrıca bu hesapları vb gene dikkat çekmeyecek süreler içinde iptal edip yenilerini açmanız lazım ki aynı hesabı son 200 yıldır kullanıo adam nası yani demesinler.

yakın herhangi bir arkadaşınız olamaz, çok tehlikeli, ufak bir olay yüzünden eninde sonunda sizi kıskanıp ihbar edip işinizi bitirebilir.

bu şekilde üstünde düşünülmesi gereken çok feci sayıda ayrıntı var ölümsüz olmadan önce.

ha yok uygar dünyada yaşamıcam, ormanda ağaçta yada kanalizasyonda yaşarım diyorsanız o zamanda ölümsüz olmanın bir anlamı yok, bir süre sonra konuşmayı unutup delirirsiniz zaten.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair

[Bu mesaj Norak tarafından 26 Mayıs 2004 03:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle ölüm bir hediyedir diyenlere...
devekuşları içinde kafalarını kuma gömebilmek bir hediyedir...
gelecek şu an hayal edemeyeceğimiz kadar mükemmel olacak ve şimdi bizim ortaçağdaki saçmalıklara biyerimizle güldüğümüz gibi onlarda bize gülüyor olacak ben doğup büyüyüp çiftleşip yaşlanıp ölmek istemiyorum...sonsuza kadar yaşamaktan da korkmuyorum sahip olduğum bu beyni asla kaybetmek istemiyorum...

bu topiği açtığıma göre bi şeyler biliyorum ki açtım bildiklerimi paylaşayım...

1-ruh vardır
2-ölümsüzlük mümkündür
3-dünyada 1500yıl yaşayan insan bile olmuşur

hadi len diyenleri aşağıdaki yazıya yönlendiriyorum...

Arkadaşlar tanrı dediğimiz şeyin varlığına inanın inanmayın ruhunuzu hissedebilmenin birçok yolu var çekilen aura resimleri, doğum sürecinde auranın oluşmaya başladğı anla il alp atışının aynı ana denk gelmesi, ölümden kısa bir süre sonra vücut toplam kütlesinden ani bir kütle kaybının olması (bir miktar gaz kütlesine denk bir kütle) ruhun varlığını ispatlar..

Ölümsüzlük mümkündür çünkü insanlar klonlanabilir ve klon insana ruh transferi yapılabilir benzer bir mantık sw de palpatine için kullanılmıştı hatta...
Yaşlanmamak mümkün çünkü yaşlanmanın tek sebepleri gen kısalması ve bozunması ayrıca hücrelerin yıpranması bunun içinde genetik mühendisliği zaten yoğun araştırmalar yapmakta tahminimce ölümüzdeki 30-35 yıl içinde bu konudaki deneyler insanlara uygulanmaya başlayabilir...

İlk yaşıyan insan hz.adem in 1500yıl yaşadığı söylenir(ne derece doğru bilmiyorum ama eğer doğruysa mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır)
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi;sırayla çürütmeye başlıyalım:

ruh varsa zaten ölümsüzsün, illa bu aptal dünyada olman gerekmiyor ki, ruh varsa zaten öldüğünde şu anki tüm bilincin aklın vb hepsi devam edecek sonsuza kadar demek bu, korkacak bişi yok yani :)

starwars bir fantezidir yani orda palpatine kopyalanır, ne olacak bende yazarım kağıda bir hikaye ruhu da geçer, midesinde son yediği yemekte. gerçek değil sonuçta. ne yazarsan o olur.

ama klonlanma insan üstünde denenmediği için %100 aynı insan olacak hele ruh transferi de olacak diye bir olay yoktur kesinlikle. aynı kişi olabilmesi için tüm deneyimlerinin, hayatının, karşılaştığı kişilerin, problemlerin, tüm düşüncelerinin, yediği şeylerin vb vb herşeyin aynı olması gerekir, ki gene bile %100 aynı kişi olmaz, bunları düşündün mü? tabiki hayır :)

eğer X insan öldükten sonra onun hücreleriyle vb onu kopyalarsan o kişinin ruhu zaten öbür dünyada olacağı için onu geri çağırmak demek bu, yada ölmeden kopyalansa diyelim bu sefer aynı ruhtan 2 tane olsa....tanrısal bir güç yani bahsettimiz olay, yapılabilir mi sence :p tanrı ne der acaba bu olaya :)

gelecekte dünya süper bir yer olmayabilir sandığın gibi;

ırk olarak gezegenin iklimini havasını bozuyoruz sürekli, gezegen ısınıyor, örneğin eğer önlem ciddi alınmaz ise 100 yıldan daha kısa bir zaman içinde türkiyenin ciddi bir kesimi kurak boş çöl olacak bunu biliyor musun :)

kaynaklarımız tükeniyor, mesela sadece 50-60 yıllık bir petrolü var şu an gezegenin, bu kesinleşmiş birşey, sırf bu yüzden savaşlar çıkabilir eğer alternatif enerjilere zamanında geçilemez ise.

su çok ciddi bir sorun olacak yakın gelecekte gene bol savaşlı teoriler var :)

ayrıca kimyasal/nükleer silah tehdidi var, eğer DC comics deki Lobo karakteri gibi bir şahıs değilsen istediği kadar hücre yaşlanmasını durdursunlar, gene ölürsün çok rahat şekilde bunlarla.

kısaca gelecek öyle süper uber bir yer olamayacak büyük ihtimalle yani. onlar sadece filmlerde, animelerde, oyunlarda olacak şeyler, çok kaptırmamak lazım.

sonra, hz adem içinde herhangi bir bilimsel açıklama zaten gereksiz, olamaz da zaten adam peygamber olarak inmiş :) zaten peygamber olarak gelebiliyorsa 1500 senede yaşayabilir gayet normal,tanrının şu kadar zaman ölme demesi yeterli sonuçta, onu yaratanın sonsuz gücü var ise, bizim için fizik yasaları ile sınırlı olan şeyler onun için sınırsız ise daha kolay birşey olamaz sonuçta :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

umesh şimdi bilimsel falan diyordun ama son postun amamen hayal ürünü kanıtlanmamış şeyler.

madem inkansız diye bişey yok bende ölümsüz adamı öldürebilirim gel paradoxa

orta çagdaki adamlara hiç gülmüyorum sen neden gülüyorsun ? o da bi süreç.

sen peygamberlar den girersen işe 1600 tane var coguda bin yaşını geçmiştir.inançları katma bilime.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

Ölümsüzlük mantıskız düşününce harika, mantıklı düşününce kabus bir olay... Şahsen ben ölümsüz olmayı istemezdim... Canlı bir bünye var elde nereye kadar nezamana kadar dayanabilir ki? En süper güçle yapılmış makinaların bile bir ömrü var. İnsanın da olmalı... Hem ölümsüz olsaydık ve ya ölümsüzlük olsaydı yeryüzünde alan kıtlığı yaşardık.. Her yerde cıvık cıvık insan ve insan kokusu... Düşünmek dahi istemiyorum... Ve hele bayram ziyaretleri kaç gün sürerdi bir düşünsenize... Herkes ölümsüz olduğuna göre el öpenlerin sayısı da bir hayli fazla olurdu... Ama şöyle de bir gerçek var ki bazı insanların ölümsüz olması gerekir... İşte biz onu kalbimizde yaşatıyoruz geikleri falan bir yana.. Ben Atatürk'ün ölümsüz olmasını çok isterdim...Yaşasaydı da şu düzene bir çare bulsaydı.. Şu baştakinlerin kafalarına bir şeyler fırlatsaydı...:)pehhh[signature][hline]Tanrı'nın insanlığa ettiği en büyük lütuf...
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...