bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Merhaba, Bu 4 framework uzerınde daha once calısmıs olan arkadasların fıkırlerini duymak istiyorum. Aslına bakılırsa Kohana tam olarak bunlara denk degil. Uzun zamandır kohana ile urasıorum ve 3darmory.comuda zaten kohana ile yazdım. şimdi benzer bir proje için framework araştırıyorum tekrar. aslına bakılırsa googleda konuyla ilgili oldukca fazla icerik var ve bunları okudum.seçimimide yaptım ama burdada kullanan arkadaşların fikirlerini duymak istiorum. şu anda seçimim pinax'a sahip olması dolayısıyla django. açıkçası kohana kendim yazmak zorunda olduğum biçok şeyi django ve ror bir şekilde saplıyor. zaten php-kohanadan ror veya djangoya geçmek istememin sebebi, kohana ORM'nin şahsen yetersiz olması. zaten kohana ORM'yi implement edeceğimi oturup kendi DB-Modelimi yazdım 3darmoryde. ama ROR ve Django bu konuda oldukça başarılar. SQLAlchemyde ve Doctrinde güzel alternatifler olarak duruyorlar. Ama en önemli sebeb, kohananın sadece kuramsal bir framework olarak kalması ve üst katman için snippetlar sağlamaması. (örneğin user registration, polls vs vs. Bunları örnek olarak djangoda kodlamak kolay - kohanada ise ciddi anlamda çalışma gerekiyor) amacım djangomu iyi ror mu yoksa veyada djangofied-php olan symfony iyi sorusu değil. bu frameworklerdne herhangi birini kullananmış olan arkadaşların deneyimlerinini duymak. Ayrıca Django ile önceden uğraşmış, özelliklede pinaxa girişmiş birileri varmı? Bazı konularda bi kaç şey sormak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Django iyi guzel de o is icin dogru duzgun webserver yazilimi gerekli. Elimin altinda boyle bir yatirim icin kaynak olmadigindan django maceram tamamen bireysel boyutta bitti. Bunun disinda isin guzel tarafi elinin altinda PHP gibi limitli bir dil degilde, Python gibi guclu bi hack tool olmasi. Ihtiyacin olan modulleri catir catir indirip kullandigin icin ve sikistiginda daima C duzeyine inebildigin icin yapabileceklerinin pek de siniri yok. a.k.a django tek basina yeter de artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 webserver yazılımı derken hosting olarak mı bahsediyorsun? oyleyse o konuda haklısın, ben sahsen dırek linode da kendı vpslerımı calıstırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 http://www.djangobook.com/en/beta/chapter21/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar