di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Sunucudaki mysql veritabaninda bulunan tablolardan biri mutemadiyen bozuluyor. Tablo tipi innodb ve repair edemiyorum. Yardimci olabilecek kisi ne dilerse dilesin benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 tablonun nesi bozuluyor, indexi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 mysql-front genelde hallediyor ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Durum su; Bu tabloya erisilmeye calisildiginda MySQL Server crash olup kendini tekrar baslatiyor. Hic bir islem yapamiyorum tablo ustunde ve belli bir noktaya kadar veri cekebilmeme ragmen tum tablo icerigini alamiyorum. Denedigim anda mysql crash oluyor. Ozetle MySQL kendi page yapisina belli bir noktadan sonra ulasamiyor ve harddisk degisitirilmesine ragmen ayni tablo ustunde ikinci kez oluyor bu. force recovery deneyince de bir netice saglamiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 repair tables etmeyi denedin mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Log'lara baksana? En son ne yapiyomus, naapamamis...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Ozetle surekli tekrarlayan kismi koyayim, en iyisi o olacaktir; Apr 6 23:22:46 www mysqld[2220]: 090406 23:22:46 [Note] /usr/sbin/mysqld: Normal shutdown Apr 6 23:22:46 www mysqld[2220]: Apr 6 23:22:48 www mysqld[2220]: 090406 23:22:48 InnoDB: Starting shutdown... Apr 6 23:22:49 www mysqld[2220]: 090406 23:22:49 InnoDB: Shutdown completed; log sequence number 0 55486104 Apr 6 23:22:49 www mysqld[2220]: 090406 23:22:49 [Note] /usr/sbin/mysqld: Shutdown complete Apr 6 23:22:49 www mysqld[2220]: Apr 6 23:22:49 www mysqld_safe[9891]: ended Apr 6 23:22:54 www mysqld_safe[9953]: started Apr 6 23:22:54 www mysqld[9956]: 090406 23:22:54 InnoDB: Started; log sequence number 0 55486104 Apr 6 23:22:54 www mysqld[9956]: 090406 23:22:54 [Note] /usr/sbin/mysqld: ready for connections. Apr 6 23:22:54 www mysqld[9956]: Version: '5.0.51a-24' socket: '/var/run/mysqld/mysqld.sock' port: 3306 (Debian) Apr 6 23:22:55 www /etc/mysql/debian-start[10000]: Upgrading MySQL tables if necessary. Apr 6 23:22:55 www /etc/mysql/debian-start[10006]: Looking for 'mysql' in: /usr/bin/mysql Apr 6 23:22:55 www /etc/mysql/debian-start[10006]: Looking for 'mysqlcheck' in: /usr/bin/mysqlcheck Apr 6 23:22:55 www /etc/mysql/debian-start[10006]: This installation of MySQL is already upgraded to 5.0.51a, use --force if you still need to run mysql_upgrade Apr 6 23:22:55 www /etc/mysql/debian-start[10012]: Checking for insecure root accounts. Apr 6 23:22:55 www /etc/mysql/debian-start[10016]: Triggering myisam-recover for all MyISAM tables Apr 7 11:57:07 www mysqld[9956]: InnoDB: Database page corruption on disk or a failed Apr 7 11:57:07 www mysqld[9956]: InnoDB: file read of page 3111. Apr 7 11:57:07 www mysqld[9956]: InnoDB: You may have to recover from a backup. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Brigand said: repair tables etmeyi denedin mi InnoDB olunca yapamiyorsun onu. MyISAM olunca secenegin daha cok oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 db hatalı bile olsa yedek alıyor olabilmen lazım. windows server kullanıyorsan htaccess teki rewritebase on u sil bir dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 windows ve htaccess ? =) Hayir, linux sunucuya direkt ssh ile baglanip islemlerimi mysql client ile gerceklestiriyorum. Data'yi dump etmeye calistigimda direkt cakiliyor mysql server. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 http://bugs.mysql.com/bug.php?id=1716 http://forums.mysql.com/read.php?22,93793,93793#msg-93793 http://lmgtfy.com/?q=www+mysqld%5B9956%5D%3A+InnoDB%3A+Database+page+corruption+on+disk+or+a+failed Efendimn anahtar kelimelerin gücüne inanalım.Google ise apayrı bi konu.Foruma yazıp saatlerce cevapsız kalmaktansa aciliyet vasıflarına uygun bir şekilde kollar sıvanır ve www.google.com adresine ilgili anahtar kelimeler yazılır.Takiben gelen linkler içinde akla en yatanları tıklanarak sonuca ulaşılmaya çalışılır. Bu esnada forumada şöyle bi problem oldu aciliyeti var.Google da bunlar var ama sorunuma çözüm olmadı denir. bu esnada bu çözümler irdelenir ve; evet 2. linkte çözüm varmış galiba.Ben şöyle uyguladım ve problem çözüldü/medi denir. Madem bu kadar acil, uygulama böyle olmalı.Değil mi?Yoksa ya işleri aksatıyoruz ya canımız çok sıkkın yada işi sevmiyoruz yada ... "www mysqld[9956]: InnoDB: Database page corruption on disk or a failed" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Baska bir yerinden anladiginin aksine benim tarafimda isler soyle yuruyor; Bir yandan cozumleri ararken gelip buraya basimda soyle bir bela var acil diyorum, sonra aramaya devam ediyorum. Mumkunse ve sorunu hemen cozemiyorsam farkli bir cozum yaratiyorum, musteriye yeni bir makina kurup teslim etmek ve eski makinayi arastirma icin oldugu haliyle kenara ayirmak gibi ve bu sorun yasanan makinayi baska musteriye vermiyorum. Bu arada surekli buldugum sonuclari gozden geciriyorum ama karsima cikan sonuclari hizla tararken cogunlukla "wall of text"leri es geciyorum ister istemez. Cunku hizli bir cozum carpmiyor gozume. Ha tabi bu arada arkada yatan ikinci sistem yoneticisi zahmet edip kalkmadigi icin baska islerle de ilgilenmek zorunda kaliyorum. Neyseki bir sekilde hallediyorum ve o sirada cinsin biri hede hodo bik bik bik diyerek sinirlerimi daha da ziplatiyor ama neyseki sunulan bilgi ise yarar nitelikte =) Bu yuzden su gerzek uslubuna dahi katlanabiliyorum. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 di said: Baska bir yerinden anladiginin aksine benim tarafimda isler soyle yuruyor; Bir yandan cozumleri ararken gelip buraya basimda soyle bir bela var acil diyorum, sonra aramaya devam ediyorum. Mumkunse ve sorunu hemen cozemiyorsam farkli bir cozum yaratiyorum, musteriye yeni bir makina kurup teslim etmek ve eski makinayi arastirma icin oldugu haliyle kenara ayirmak gibi ve bu sorun yasanan makinayi baska musteriye vermiyorum. Bu arada surekli buldugum sonuclari gozden geciriyorum ama karsima cikan sonuclari hizla tararken cogunlukla "wall of text"leri es geciyorum ister istemez. Cunku hizli bir cozum carpmiyor gozume. Ha tabi bu arada arkada yatan ikinci sistem yoneticisi zahmet edip kalkmadigi icin baska islerle de ilgilenmek zorunda kaliyorum. Neyseki bir sekilde hallediyorum ve o sirada cinsin biri hede hodo bik bik bik diyerek sinirlerimi daha da ziplatiyor ama neyseki sunulan bilgi ise yarar nitelikte =) Bu yuzden su gerzek uslubuna dahi katlanabiliyorum. ^^ Üslubuma gerzek demene takıldım sadece.Bence gayet yerindeydi.Keza herkes seni tanımak zorunda değil.Misal ben tanımıyorum.O yüzden olmadı bu "gerzek" tabiri.Neyse buna fazla takılmayacam ama bu forumdaki en büyük problem şu; problem var diyosunuz, çözüm önerileri sunuluyor, fakat problem nitelikli başlıkların %90 ı çözüme nasıl ulaşıldığını anlatmıyor.Herkes her kafadan bir soru sorup cevap bekliyo.Gelen cevap yeterince açıksa zaten problem yok.Ama gelen cevaba istinaden çözüm çıkmıyosa, en azından "format attım düzeldi" yada "bik bik oldu yanlış bakıyomuşum" yada "bu bir bug olabilir" yada "çözümünü uyguladım, fakat bik bik" ... de de sorduğun sorunun bi sonucu olsun.Örnek olarak Gerge yi vericem.Forumda bir yazısı olduğunda mutlaka okuyorum çünkü ilerleyen günlerde ve dakikalarda mutlaka işime yarayacak gibi geliyo.Eğer bir problem üretiyosa mutlaka adam akıllı (tabiri caiz "walkthrough" gibi) bir çözüm ile geri dönüyo. "bik bik oldu ıvır zıvırdan ses geldi o da mik mik ediyo, ne olacak bu şimdi?" gibi sorular sorulmasın artık.Bunun bi standartı olsun.Tıklama başına paramı kazanıyosun bilader ne bu?Hayrına bilgi çöplüğüne döndü ortalık. Böyle ölü başlıklarla dolu bir forumda, kısacası koca bir bilgi çöplüğünde, bir düzen olmalı.Birileri bu duruma el atmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Keza şu soruna istinaden yazdığım yazı olmasa bu başlığında bir sonu yoktu.En azından bundan sonra insanlar "di" bir başlık açlığında nasıl davranması gerektiğini bilecek.(Adam araştırıyo nasıl olsa.Ama bilgi de nitelikliymiş, paylaşayım birilerinin işine yarar belki. gibi gibi...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 pulkas said: di said: Baska bir yerinden anladiginin aksine benim tarafimda isler soyle yuruyor; Bir yandan cozumleri ararken gelip buraya basimda soyle bir bela var acil diyorum, sonra aramaya devam ediyorum. Mumkunse ve sorunu hemen cozemiyorsam farkli bir cozum yaratiyorum, musteriye yeni bir makina kurup teslim etmek ve eski makinayi arastirma icin oldugu haliyle kenara ayirmak gibi ve bu sorun yasanan makinayi baska musteriye vermiyorum. Bu arada surekli buldugum sonuclari gozden geciriyorum ama karsima cikan sonuclari hizla tararken cogunlukla "wall of text"leri es geciyorum ister istemez. Cunku hizli bir cozum carpmiyor gozume. Ha tabi bu arada arkada yatan ikinci sistem yoneticisi zahmet edip kalkmadigi icin baska islerle de ilgilenmek zorunda kaliyorum. Neyseki bir sekilde hallediyorum ve o sirada cinsin biri hede hodo bik bik bik diyerek sinirlerimi daha da ziplatiyor ama neyseki sunulan bilgi ise yarar nitelikte =) Bu yuzden su gerzek uslubuna dahi katlanabiliyorum. ^^ Üslubuma gerzek demene takıldım sadece.Bence gayet yerindeydi.Keza herkes seni tanımak zorunda değil.Misal ben tanımıyorum.O yüzden olmadı bu "gerzek" tabiri.Neyse buna fazla takılmayacam ama bu forumdaki en büyük problem şu; problem var diyosunuz, çözüm önerileri sunuluyor, fakat problem nitelikli başlıkların %90 ı çözüme nasıl ulaşıldığını anlatmıyor.Herkes her kafadan bir soru sorup cevap bekliyo.Gelen cevap yeterince açıksa zaten problem yok.Ama gelen cevaba istinaden çözüm çıkmıyosa, en azından "format attım düzeldi" yada "bik bik oldu yanlış bakıyomuşum" yada "bu bir bug olabilir" yada "çözümünü uyguladım, fakat bik bik" ... de de sorduğun sorunun bi sonucu olsun.Örnek olarak Gerge yi vericem.Forumda bir yazısı olduğunda mutlaka okuyorum çünkü ilerleyen günlerde ve dakikalarda mutlaka işime yarayacak gibi geliyo.Eğer bir problem üretiyosa mutlaka adam akıllı (tabiri caiz "walkthrough" gibi) bir çözüm ile geri dönüyo. "bik bik oldu ıvır zıvırdan ses geldi o da mik mik ediyo, ne olacak bu şimdi?" gibi sorular sorulmasın artık.Bunun bi standartı olsun.Tıklama başına paramı kazanıyosun bilader ne bu?Hayrına bilgi çöplüğüne döndü ortalık. Böyle ölü başlıklarla dolu bir forumda, kısacası koca bir bilgi çöplüğünde, bir düzen olmalı.Birileri bu duruma el atmalı. Cozulmemis bir sorunun cozumu olarak ne bekliyorsun ki ? Sorunun kaynagi tam olarak belli degil, cozumu hic belli degil. Cozuldukten sonra o dedigini yapacak miyim yapmayacak miyim bilmiyorsun bile. Gelip -dedigin gibi- tanimadan bik bik ediyorsun. Kaldi ki forumu az cok takip ediyorsan az cok bilirsin su konulardaki uslubumu tutumumu. Takip etmiyorsan, ayda yilda bir bakiyorsan o ay ve yil kismini kacirdigin icin "ne lan bu, boyle sey mi olur" moduna girmen sacma. Falan fistan ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar