Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2004 Efenim paticikteki ilk tuorialımı yazıyorum. Besmeleyle işe başlayalım. Bazı flash sitelerde mouse cursorınızın değiştiğini görürsünüz böyle farklı üçgen falan,hoş şeyler. Bizde bundan yapıcaz. Adım1: İlk önce bi movie clip yaratıyoruz(ctrl+f8). Klibimizin içine cursorımızı çiziyoruz. Bu bir movie clip olduğundan cursorın nasıl olacağı sizin hayal gücünüze kalmış,ister rengi değişsin,ister dönsün,ister küçülüsün büyüsün falan... Adım2: Movie Clibimize 1 kere tıklıyoruz,sonra actions sekmesine geçiyoruz. Oraya şu aşağıdaki komutları giriyoruz: onClipEvent(enterFrame) { this._x = _root._xmouse; this._y = _root._ymouse; Mouse.hide(); } Meraklısına: onClipEvent(enterFrame) { this._x = _root._xmouse; this._y = _root._ymouse; Yukarıdaki dizin,movie clip'in mouse'u izlemesini sağlar. Mouse.hide(); Yukarıdaki komut,mouse'un gizlenmesini sağlar. Önemli notlar: 1:Movie clip'i yaparken,çizdiğiniz cursorın ucunun movie clipin ortasındaki "+" işaretine denk gelmesine dikkat edin. 2:Frame Rate'i 24 veya daha yüksek yapmayı unutmayın yoksa çok dandik gözükür mouseu oynatırken.[signature][hline]Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2004 hmm sende potansiyel gördüm artık bundan sonra bol bol action script tutorial ı yazarsın herhalde.. ben de yazın sömürürüm :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 yaşasın flashçı bulduk :) bi gün de bize flash animasyonlarının başındaki loading hedösünü yapmasını öğretirsin artık :) (hani böle sayar ya %54 falan diye...)[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2004 Hmm yazalım bakalım :)[signature][hline]Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar