Buyse Mesaj tarihi: Nisan 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2009 2004 yılında bi bloga tanıtımını yazdıydım. cp yapam ordan. 2002 yapımı bir film "About Schmidt". Louis Begley'in romanından sinemaya aktarılmış. 2003 yılında sinemalarımızda oynamasına karşın, ben bu filme trt2 de rastladım. İlk sahnesinden itibaren, ki o sahnede Jack Nicholson hiç birşey yapmadan oturmaktadır, insanı sarıp sarmalayan bir film. Jack Nicholson filmde Warren Schmidt adında sigorta şirketinde genel müdür yardımcılığı görevine kadar yükselmiş ancak emekli olma vakti gelmiş birisini canlandırıyor. hatta Jack Nicholson'un performansına bakarsak bu bir canlandırma değil "yaşama". Jack Nicholson sanki "ben bin yaşıma da gelsem böyle oynarım, alın bunu ders diye okutun." der gibi bir oyun sergilemiş Warren Schmidt rolunde.. Filmin yönetmeni Alexender Payne genel olarak çok başarılı. özellikle Jack Nicholson'un mimiklerini çok güzel sunuyor seyirciye.. Konusu genel olarak şöyle; Yıllardır aşk ile çalıştığı işten emekli olan Warren Schmidt, kendisini inanılmaz bir boşlukta bulur. Aslında bu boşluk klasik bir emeklilik sonrası sendromu değil, amerikan halkının genel yaşamı hakkında inanılmaz bir yabancılığa düşer. Tüm umudunu bağladığı kızı, texas'lı ne iduğu belirsiz bir su yatağı satıcısıyla evlenmek istemektedir, 46 yıllık karısının 46 yıldır yanında ne aradığını, neden o insanla beraber olduğunu ilk kez düşünmeye başlar. Ve olan olur. karısı aniden ölür. ancak hiç bir acı hissetmez Warren Schmidt. En ucuz tabutu alır bedeni için, cenazesinde kuşları, mezarları yıkayan işçileri izler. Sanki büyük bir yükten kurtulmuştur. Bu arada afrikadaki çocuklara "bakıcı baba" arayan bir kuruluşa bagış yapar. Geri gelen tesekkur mektubunda bakıcı babası olduğu çocuğun resmi gelir ve dilerse ona mektup yazabileceği söylenir. Ve Warren Schmidt, hayatını olması gerektiği gibi yazmaya başlar. Filmin genel hikayesi çocuk ve ona yazılan mektuplar üzerinde devam eder. Jack Nicholson .... Warren R. Schmidt Kathy Bates .... Roberta Hertzel Hope Davis .... Jeannie Schmidt Dermot Mulroney .... Randall Hertzel June Squibb .... Helen Schmidt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar