senko Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2009 benim rp50 sizlere ömür olmaya az kaldı. sadece geri pedalı çalışıyor, ileri çalışmıyor, ara ara güç gelip gidiyor, kendi kendine kapanıp açılıyor vs, ölmesi an meselesi anlayacağınız. Zaten plastiğinden çıkardım yoksa ton atlayamıyorsun, sadece bi board olarak duruyor şu an. Bu yüzdendir ki yeni bi processor arayışı içindeyim. Pek iyi gitar çalamiom (hatta hiç iyi çalamiom:)) o yüzden boss gt-10 tarzı şeylerde gözüm yok. Böyle olabildiğince giriş seviyesinde olsun ama wah pedalı olsun istiyorum. Neler önerebilirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 gt-3 :) bulabilirsin belki.Ucuz oluyorlar 2.elleri 250 tl civarı.Büyüyünce de giyersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 GT-3 için kasmaya gerek yok. Amfi modellemelerinin iyi olduğunu düşünmüyorum. GT-6'nın fiyatları çok düştü onlara göz atabilirsin. Ve eğer wah pedalı konusu çok önemli değilse bir Line6 POD 2.0 alabilirsin. Çok güzel idare eder. Amfi modellemeleri güzeldir çoğu processor e göre. Ya da Line6 Floor Pod bakabilirsin. Bu aleti hiç denemedim ama hakkında kötü yorumlar okudum. POD 2.0 dan sonra çıkmasına rağmen ondan daha kötü amfi modellemeleri var deniyordu. Fakat 2.0 ile aynı modellemeleri temel alması gerek. Çünkü Line6 bu aleti sanki 2.0 ın pedallı versiyonuymuş gibi lanse etti. Bu modeli düşünürsen denemeden, araştırmadan almanı tavsiye etmem. Ama senin istediklerine çok uyan bir dizaynı var. Ayrıca bütçen varsa iyi bir processor almanı tavsiye ederim. Ben iyi çalamıyorum diye kalitesiz ya da alt seviyede aletlere yönelmen doğru olmaz. Sonuçta seni geliştirecek şeylerden biri de kullandığın ekipman. Hem iyi ve detaylı bir processor alırsan, sabırlı olup uğraştığın taktirde çoğu efekti, özelliklerini ayarlarını ve sıralanmasını iyi bir şekilde kavrayabilirsin. Ayrıca bu aletler sonuçta dijital. O yüzden üzerindeki analog/digital dönüştürücülerin kalitesi çok önemli. Bu kalite sen ne kadar üst seviyede bir processor alırsan o kadar yüksek olacak. Ve bu da gitarının gerçek tonunun ve senin çalış dinamiklerinin daha iyi yansıtılması anlamına geliyor. Örneğin uzun süre kötü bir processor ile, compressor ve drive ayarları yüksek ayarlanmış preset'ler ile gitar çalışan birisi ilk kez kaliteli bir amfiye gitarı bağlayıp çalmaya başladığında resmen çamur ediyor herşeyi. Böyle etkileri olur kalitesiz aletlerin. O yüzden bütçen el verdiği sürece ucuz şeylerden kaçınmanı tavsiye ederim. Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 boss gt8 demişssin, fiyatı da düştü demissin ama 650$ aletler :) Ya bende kaliteli bi ürün almak isterim tabii ama, pedalım kaliteli olsa bile gitar dandik, anfi dandik ötesi. G system fln alsam bile dandik anfi ile napabilirimki, zaten Cort gitara gt8 bağlayan adamı da taşlarlar heralde :) bide yaş oldu 21, bu saatten sonra zaten gruptur şudur budur imkansız, çalmayı öğrenene kadar 30 olurum zaten :P, o yüzden de pek abanmak istemiyorum processor'a. O yüzden biraz daha bütçe dostu bişiler bakıyorum, rp90 düşünüyordum da rp50 vardı bende onun pedallı şekliymiş, zoom g1x'i düşünüyorum şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Nisan 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2009 Troy Stetina eskiden koşucuydu yanlış hatırlamıyorsam. Gitara 18-19 yaşlarında başladı mesela. Aynı zamanda da astorfizikle ilgileniyordu. Ama kendisi bugüne kadar en çok tutulan gitar metodlarının yazarı. Geç diye birşey yok bence. İstedikten sonra ve doğru bir şekilde ilerlersen 4-5yıl içinde çokta güzel gitar çalabilirsin. Neyse asıl konuya dönelim. Ben GT-6 dedim yukarda eğer ondan bahsettiysen. Onun fiyatları şuanda epey düşük olmalı 2.el olarak. Aynı şekilde 2.el bir Boss GT-8 de 400$ civarında veya daha bile altında fiyatta olmalı. Digitech Rp serisini tavsiye etmem. Onun yerine Line 6 processorlere yönelmen en doğrusu. Çünkü senin asıl ihtiyacın kaliteli bir amfi modelleyici. Zoom'un yeni serileri hakkında da güzel yorumlar var. Henüz deneme şansım olmadı. Ama fırsatın olursa bir göz at tabii ki. Buarada processor'dan ziyade elindeki Rp ve amfiyi satıp bir Roland Cube serisi amfi de almayı düşünebilirsin. Bu da bir alternatif. O minik amfiler boyundan büyük işler yapıyor. Hem üzerinde bir çok temel efekt ve drive çeşidi de mevcut. Ama elinde iyi bir amfi modelleyici olduktan sonra bunu istersen kulaklıkla kullan, istersen ses sistemine bağla ya da amfi ile kullan tamamen sana kalıyor. Daha esnek bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 behringer v-amp 2 :P da kendisinde wah yok yazdıktan sonra farkettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2009 senko said: boss gt8 demişssin, fiyatı da düştü demissin ama 650$ aletler :) Ya bende kaliteli bi ürün almak isterim tabii ama, pedalım kaliteli olsa bile gitar dandik, anfi dandik ötesi. G system fln alsam bile dandik anfi ile napabilirimki, zaten Cort gitara gt8 bağlayan adamı da taşlarlar heralde :) bide yaş oldu 21, bu saatten sonra zaten gruptur şudur budur imkansız, çalmayı öğrenene kadar 30 olurum zaten :P, o yüzden de pek abanmak istemiyorum processor'a. O yüzden biraz daha bütçe dostu bişiler bakıyorum, rp90 düşünüyordum da rp50 vardı bende onun pedallı şekliymiş, zoom g1x'i düşünüyorum şimdilik. saydıkların arasında g1x i öneririm.Digitech efektleri oldum olası çok soğuk gelir.Zoom ların gain leri daha iyi.Epey süre de idare eder.Kız arkadaşıma aldık zoom g1 100liraya (2.el) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 behringer v-amp'lardan uzak durun diyor millet, yarım sanineye varan delayları varmış. gerçi çoğunlukla evde çalışacam 3sn delay olsa da olur :) Bide v-amp'lar dışardan bakıldığında alet değil de vst plug-in miş gibi duruyor. line6 podlar çok güzel ama onlara wah pedal alsam crybaby'ler nerdeyse bi processor fiyatında. Perfectionist o roland cube'lere bende hastayım. Görünüşleri çok güzel ehue, kullanan bi elemanla tanıştım o da gayet memnunmuş. Pedalı aldıktan sonra büyük ihtimal roland cube'da alacam eve. Pedal olarakta g1x'te karar kıldım gibi. Harmony central.com'dan da bakındım bayağı, genelde yorumlar güzel orda da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 arkadaşlar aldım bu arada g1x'i hepsiburadadan (ilginç ama en uzucu ordaydi.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar