sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 evet.Sırada daha bilinçli ve gündeme hakim olabilecek varsa onun yorumunu alalım. Sir hala kendi ütopyasında yaşasın.Sir, Adalar bizim Türkiye ye de güneş batmayan ülke deniyor. Rte başbakan, 7 den 70e ağızda puro elde viski sokaklardayız.Milletçe herhangi bir derdimiz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Cozum darbe degil ve darbeler bizi yillarca yil geriye goturdu. Deniz Baykal ya da baska birisi gelince birseyler degisecek mi zannediyorsunuz? O zaman "wake up" adli parcayi armagan ediyorum size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 @Deathlord Devletin dini vardır demek Laiklik karşıtı olmaktır. Çünkü laiklik din ve devlet işlerinin bibirinden ayrılması demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Senin Atatürk'çülüğünde yalan.Cumhuriyetçiliğinde.Hala asker bu rejimi koruyan faktördür diyorsun.Tam aksine engel olan faktör. O kadar cahilsin ki darbenin nelere malolduğundan haberin yok. Ve yukarda söylenmiş her darbeden sonra halk gereken cevabı verdi.İstisnasız her seferinde dikta edilmeye çalışılan şeye bu devleti siz değil biz yönetiriz dedi halk.Ama bazıları hala anlamaktan aciz. Ülke yönetilmesi için halka bırakılamayacak kadar değerli gibi salakça bi cümle kurucaksan da önce git Atatürk'ün hayatını söylediği sözleri bir daha oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Mendoza said: @Deathlord Devletin dini vardır demek Laiklik karşıtı olmaktır. Çünkü laiklik din ve devlet işlerinin bibirinden ayrılması demektir. Doğru da kavramı yanlış anlıyorsunuz problem ordan çıkıyor.Laiklik demek din yoktur demek değildir.Devletin işlerine dinin sokulmaması demektir.Yani bir iş yapılırken imama,papaza fikrinin sorulmaması demektir. Ülke dinsiz olucak demek değildir.Ki zaten senin mantığınla Fransa,İtalya vs laik olmayan devletler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Kavran kargaşası yok sadece şeriatçıların uydurduğu hikayeler bunlar. Devletin dini olmaz, devlet DİNSİZDİR! "France is a country where freedom of thought and of religion are preserved, in virtue of the 1789 Declaration of the Rights of Man and of the Citizen. The Republic is based on the principle of laïcité (or "freedom of conscience," including the lack thereof) enforced by the 1880s Jules Ferry laws and the 1905 French law on the Separation of the Churches and the State. Roman Catholicism, the religion of a majority of French people, is no longer considered a state religion, as it was before the 1789 Revolution and throughout the various, non-republican regimes of the 19th century (the Restoration, the July Monarchy and the Second Empire)." Fransa Laikdir çünkü 1789'da "Declaration of the Rights of Man and of the Citizen" olmuştur. Tarihe dikkat, gelişmiş/eğitimli toplumlar Bizden 220 sene önce benimsemişler dinde serbestliği. Ama bizim ülkemizde yobaz zihniyet 2009'da bile açık açık bizim Devletimizin Dini İslamdır diyebiliyor. Yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Senin dünya dan haberin yok. Git bakalım Fransa da İtalya da devlet adamı kilise de görülebiliyor mu ? Fransa da devlet adamının kilisede görülmesi bile yasak. Bizimkisi vaaz veriyor imam gibi.Mitinge çıkarken mikrofonlardan hatim indiriyor allah yallah bismillah tekbir sesleriyle ulusa sesleniyor. DeathLord said: Senin Atatürk'çülüğünde yalan.Cumhuriyetçiliğinde.Hala asker bu rejimi koruyan faktördür diyorsun.Tam aksine engel olan faktör. O kadar cahilsin ki darbenin nelere malolduğundan haberin yok. Ve yukarda söylenmiş her darbeden sonra halk gereken cevabı verdi.İstisnasız her seferinde dikta edilmeye çalışılan şeye bu devleti siz değil biz yönetiriz dedi halk.Ama bazıları hala anlamaktan aciz. Bunu başbakanına söyle.Evet anlamaktan aciz.Hala Fetullah Gülen tarafından yönetiliyoruz. Halk bunun cevabını verir ama halkta acizleşti. Müthiş bir strateji ile bugunlerdeyiz. Zenginler peşkeşlerle artık daha zengin fakirler zenginlerin aldığı varlıklarla artık daha fakir.Kaynak tüketimi %60-%40 oranlarındayken %90-%10 a ilerledi.Orta sınıf kalmadı. Zengin oyunu veriyor çünkü daha fazla zengin olmak istiyor.Onların yemleri para. Fakir oyunu veriyor çünkü fakiri o kadar muhtaç hala getirdiler ki kömür buzdolabı iş gördümü oyunu basıveriyor.Önemli değil onun için ne yaptığı. E tabi yeşil sermayeninde devasallığıda söz konusu olunca bu kadar uyutulmamıza şaşmamalı. Belki 10 yıl belki 20 yıl geriye gideceğiz ama. Belki boğazda ki kluplerinizde vodkalarınızı yudumlayamayacaksınız altından yapılmış camiilerinizde cuma namazı kılamayacaksınız ama bu ülke içindeki tüm çürükleri kusmuş olacak.Daha iyi bir türkiye için daha sağlam atılımlar yapabilecek.Tam sağı solu bitirmiş hızlı bir ivme kazanmışken bu seferde laik-şeriat davası çıktı başımıza.AKP gelmeseydi bugun bu ülke çok daha iyi yerlerde olabilecekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 pardon da, demokrat" odunu aday göstersem seçtiririm" diyen adnan menderes ve türkiyenin kurtuluşu buysa ben almayayım o demokrasiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 http://www.atam.gov.tr/index.php?Page=DergiIcerik&IcerikNo=349 Zahmet edip okuyun biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Evet biz LAİK'iz. Bak burda da öyle diyor zaten. RTÜK'ün bütçesi imama emanet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 biz o kadar gucluyuzki istersek hilafeti geri getiririz diyen adam demokrasi sehidi anayasayi bir kere delmekle birsey olmaz diyen adam demokrasi neferi demokrasi amac degil aractir diyen adam demokrasi kahramani sahane bir ulkede yasiyoruz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Eh demokrasi savunucusu olduğunu iddia edenler de darbe istiyor ne farkı var ikisinin. Ben burda RTE veya AKP'yi savunmuyorum CHP'den farkları yok diyorum bunu anlamıyor ısrarla insanlar. RTE dini ne kadar kullanıyorsa Baykal'da o kadar kullanıyor işte kabul etseniz de etmeseniz de.Biri dinci kesimin oylarını topluyor bu şekilde diğeri de bu kesime karşı olanların aa ne oldu ülke kutuplandı kimin işine yaradı Baykal ile Tayyip'in bak sen şu işe. Aralarında danışıklı dövüş olma ihtimali bi çok yüksek bu adamların. Baykal koltuğunu koruyor Tayyip'te istediği gibi at koşturuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 bide bu imamhatip kafalılarının sıkışınca atatürk sözlerinden birşeyler bulmaya çalışmalarına ben çok gülüyorum. Atatürk "bu vatan Şeyhlerin, müritlerin, dergahların ve tarikatların ülkesi olamaz" da dedi.Bunun ışığında oy verirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 bizde çok bıdı bıdısını yapıyoruz ama türkiyede laiklik yok esasen, vergilerle parasınla sünni hanefi mezhebinin hizmeti ve propogandası yapılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Baykal hangi koltuğu koruyacak ya allasen? Neyine danışıklı dövüşüklü olucak.offf CHP nin tek yanlışı adam gibi muhalefet yapamamak. Dün bi fıkra duydum.Temel ile dursun darağacında.Son istekleri soruluyor. Temel annemi görmek istiyorum dursuna soruluyor dursunda temel annesini görmesin diyor. Chp nin muhalefeti bu.Bazen o kadar kötü muhalif oluyor ki ekmeğine yağ sürüyor.Bu kadar sık muhalif olmasının sebebide AKP nin doğru düzgün bir iş yapmayış olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 İmamhatiple uzak yakın alakam yok çocuğum.En son ne zaman camiye gittiğimi de hatırlamıyorum. Herhangi bir dini faliyetle alakam yok. Bildiğim sure 3'ü 5'i geçmez. Alkol kullanıyorum,kız arkadaşım var, üniversiteye devam ediyorum vs... Ve başı örtülü olanların üniversiteye girememesi kapıda güvenlik kulübesinde başlarını açmak zorunda olmaları beni rahatsız ediyor.Adil olmadığını düşünüyorum. Atatürk'ün sözlerinden bişeyler aramıyorum ben Atatürk'ü anlamaya çalışıyorum.Neler yapmış neler söylemiş,neyi neden yapmış.Bu soruların cevabını bulmaya çalışıyorum ki onun fikirlerini daha iyi anlayabileyim ve anladığım kadarıyla da yorumlamaya çalışıyorum. Acı olan ise sen ve senin gibilerin Atatürk'ün isminin arkasına sığınıp asıl fikirlerinden yaptıklarından bihaber bir şekilde atıp tutmanızı görmek.Bu yüzden buraya koydum o yazıyı ama sebepleri görmekten acizsin.Eleştirdiğin dergah,cemaat vs üyelerinde nasıl at gözlükleri varsa sende de öyleleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 sinad said: Baykal hangi koltuğu koruyacak ya allasen? Neyine danışıklı dövüşüklü olucak.offf CHP nin tek yanlışı adam gibi muhalefet yapamamak. Dün bi fıkra duydum.Temel ile dursun darağacında.Son istekleri soruluyor. Temel annemi görmek istiyorum dursuna soruluyor dursunda temel annesini görmesin diyor. Chp nin muhalefeti bu.Bazen o kadar kötü muhalif oluyor ki ekmeğine yağ sürüyor.Bu kadar sık muhalif olmasının sebebide AKP nin doğru düzgün bir iş yapmayış olması. CHP'yi barajın altında bıraktı Deniz Baykal.Bir kere yaptı ve o koltuktan indiremediler.Ama ikinci kez yapsaydı daha orada barındırmazlardı diye düşünüyorum.Tam da bu seçimlerden öncesine denkgeldi muhteşem bi organizasyonla %20 almayı başardı tabi aynı zamanda rakibine de %50 aldırttı ama işte onun için önemli değil bu. Orda koltuktan yiyebildiğine bakıyor adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 DeathLord said: Ve başı örtülü olanların üniversiteye girememesi kapıda güvenlik kulübesinde başlarını açmak zorunda olmaları beni rahatsız ediyor.Adil olmadığını düşünüyorum. başka adil olmadığını düşündüğün neler var? yanlış anlaşılma olmasın, chp kaynaklı olarak söylüyorum. "chp şöyle şöyle yaptı, adil olmadığını düşünüyorum" diyebileceğin başka ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 DeathLord said: İmamhatiple uzak yakın alakam yok çocuğum.En son ne zaman camiye gittiğimi de hatırlamıyorum. Herhangi bir dini faliyetle alakam yok. Bildiğim sure 3'ü 5'i geçmez. Alkol kullanıyorum,kız arkadaşım var, üniversiteye devam ediyorum vs... Ve başı örtülü olanların üniversiteye girememesi kapıda güvenlik kulübesinde başlarını açmak zorunda olmaları beni rahatsız ediyor.Adil olmadığını düşünüyorum. Atatürk'ün sözlerinden bişeyler aramıyorum ben Atatürk'ü anlamaya çalışıyorum.Neler yapmış neler söylemiş,neyi neden yapmış.Bu soruların cevabını bulmaya çalışıyorum ki onun fikirlerini daha iyi anlayabileyim ve anladığım kadarıyla da yorumlamaya çalışıyorum. Acı olan ise sen ve senin gibilerin Atatürk'ün isminin arkasına sığınıp asıl fikirlerinden yaptıklarından bihaber bir şekilde atıp tutmanızı görmek.Bu yüzden buraya koydum o yazıyı ama sebepleri görmekten acizsin.Eleştirdiğin dergah,cemaat vs üyelerinde nasıl at gözlükleri varsa sende de öyleleri var. Ama hala devletin dini olduğunu savunuyorsun, yanı laikliğe inanmıyorsun, buna bağlı olarak da Atatürk ilke ve inkilaplarına... Devam etmiyim istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Atatürk ü anlamaya çalışıyorsan önce kılık kıyafet kanunu bi anla. Bizde bir fransa olsak bizde serbest bırakırdık türbanı.Siz hala hangi ülkede yaşadığınızın farkında değilsiniz. Sokarsan DTP yi meclise yarın apo dışarı çıkar Türbanı bırakırsan serbest yarın çarşafı serbest bırakırsın.Ondan sonra haremlik selamlık oturursun okulda. Bizde fransa olalım ne din korkumuz olsun ne kürt endişemiz kafamıza göre at koşturalım. 7 düvelin üzerimize oyun oynadığı bir coğrafyadayız.Bırakında birşeylerin önünde engel olsun.Bunu kafanız almıyor işte.Avrupa'nın ortasında emekli ülkesi değiliz. 70milyon nüfusa sahip çok dinamik devinim içersinde olan bir toplumuz.Yeraltı yer üstü kaynaklarımız avrupa nın 2katı.Jeopolitik öneme değinmeyeceğim bile.Rusya-Amerika arasında ki en önemli noktayız. Bırakta engeller olsun. Yoksa bu ülkede her başbakan seçilen kafasına göre at koşturur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Devletin dini olmaz tabiki. Orda yanlış bi kullanımım olmuş. başlangıçta soyut bi kavramdır devlet o yüzden de dini olamaz. Ama farklı bi konu Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini islam'dır yazmasa da anayasada. Okullarda zorunlu Din Kültürü dersi verdirmiyorlar mı?Kitaplar değiştirildi içerik değişmedi en azından ben liseden mezun olurken değişmemişti.Kitaptan ders işlemez sure ezberletirdi ki bu bir Fen Lisesinde oluyor. O yüzden zaten her tarafı sallanan bi sistem var ortada köklü bir düzenleme gerekiyor ama malesef bunu yapılmasına izin vermiyor kimse çünkü herkes karşısındakinden korkuyor inanılmaz şekilde. Ne var CHP-AKP bir araya gelse ortak bir anayasa hazırlasalar adam gibi ülkede yürümeyen şeyleri düzeltmeye çalışsalar.Ama o kadar kitlenmişler ki aradaki düşmanlığa bildikleri sen şeriatçısın sen gavur izmir'sinden öteye gitmiyor. Aynı düşmanlığın bir benzerini de burda görünce çok da şaşırmamak lazım aslında demek ki oy aldıkları taban kitleler bu kadar düşman birbirlerine onlardan da başka bişey yapmaları beklenemez bu şartlar altında. edit:Başörtüsü olayının başlangıcı CHP değil.Ben şuna karşıyım deneyelim istersen papaz kıyafeti giyip haç takayım alırlar beni okula ama okula giden kafası muhtemelen babasının zoruyla kapatılmış kız içeri giremiyor.Sence bu adil mi onu söyle bana? MHP bıyığı bırakırsam giriyorum,başka türlü sakal bırakırsam giriyorum bunlar da siyasi simgeler semboller değil mi? Bunlara gerek yok bırakın girsinler zaten sayıları azalır o zaman baskı tepki doğurur sen aç dedikçe kapanır insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Bak akp mecliste din dersinin müfredattan çıkarmak için önerge versin.Bu cumhuriyetçilerin sizin deyiminizle gavurların kafasında soru işareti olucak adam gerçekten ülkeye hayırlı mı olmak istiyor diye. Ama yok.Hala kuran kurslarını yaygınlaştırma peşinde kurslara teşvik peşinde. Sen böyle davrandıkça kimse inanmaz. Rejimin tehlikede olduğuna inanır ve bu vatandaşta sonuna kadar darbe ister.En büyük hakkıdırda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Eh senin CHP'nin belediye başkan adayları da kuran kursları açıcaz demediler mi =) al birini vur ötekine ikisi aynı diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Türkiyenin resmi dini islam dedin ya zaten daha konuşmaya gerenk yok sizle.Bu konuyu da kitlerler birazdan hem saçmalamada sınır tanımadınız hem konuyu iyi trollediniz yani helal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2009 @Theghosthand Uygulama da böyle dedim.En çok canı yanan da benim her sene 3 düştü din kültürü dersim orta öğretimden kaybettiğim puanın haddi hesabı yok ki binde 6 puanla gidiceğim üniversite değişti... Her köşe başında cami var. Dini bayramlar da okullar falan tatil ediliyor. Bunlar sence neye işaret? Dışardan bakınca Türkiye müslüman bir ülke mi yoksa dinsiz bir ülke mi? ben bunları destekliyorum demiyorum şuanki durum bu diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar