Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gem'ler Hakkında


Masticore

Öne çıkan mesajlar

Merak ettiğim birşey var aynı gem'den 2 tane taktık diyelim peki bu gemler ayrı ayrı etki ediyormu ?


Mesela diyelim üstümüzde Pulsing Guard'lı(15-25 civari heal ediyor) bir gem var. Üstümüzdeki baska item'ada Pulsing Guard effect'li gem taktık. Üzerimizde 2 tane pulsing guard oldu yani


Bu durumda benim 50 heal olma olasılıgım varmı yoksa yine 15-25 civarı heal mı alırım ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatirladigim kadariyla, 2 ay once ben oynarken, soyleydi. Bu tarz gemler proc chance olan gemlerdir. Bu gemlerden birden fazla takarsan proc. sansini arttirirsin. 2% proc varsa iki tane 4% olur. Ama atiyor olabilirim su an 3 siniri vardi galba. 3. gemden sonrasini saymiyordu. Bu stat'lar, degerler aoc'ta tam bir kesmekes. Deneme yanilma yoluyla ogreniceksin herseyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet her zaman heal etmiyor. Bende fark ettim belli bir şansı olduğunu ama %10 şansı , %20 ye cıkarıyorsa berbat bir olaymış. 15 heal'i %10 sansla yapsa ne olur %20 sansla yapsa ne olur... Onun yerine dex,str takarım daha iyi. Hemde cok kazık bu pulsing'ler.

Mesela Retributive Cabochon Emerald var. En iyi gem bence 200-300 küsür arası piercing Damage'ı engelliyor. 3 tane üstümüze takıcaksak bundan takalım değilmi ???
Eğer yukarda yazdığım gibiyse yani Cooldown'ı yoksa bu olayın . 3 tane Emerald'ı taktınmı deli gibi block edersin damage'ı. Market'te 35 gold tu 1 tane görmüştüm orasıda ayrı mesele :D


Birde Fatality'nin getirisi tam olarak nedir . Daha doğrusu şunu merak ediyorum. Adama ölürken vurup staminanı doldurması ve bir kaç saniye damage yememen midir olay sadece.

Yoksa mesela 2k hp i var diyelim düşmanın normalde vurmanla yatmıyacakken Fatality sayesinde vuracağimiz damage'ın üstüne cıkabiliyormusun damage'ta ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mati sen fury deydin di mi?

ben gemcutter'ım düşenlerden gönder bana sana yapıp geri göndereyim.


edit: fatality sanırsam criticalla adam öldürdüğün an oluyor. necrolarda frozen haterated mı ne o çıkıyor bir büyüde. diğerinde kafalar çıkıo filan.

ama eğer dot yemişsen fatality sırasında ölebiliosn. çok öldüm ben öyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin olmamakla beraber ayrı parçalara ayrı proclar yerleştrimenin daha çok işe yaradığı söyleniyor.

Yani sadece helmeta 3 tane lvl80 pulsing yerine; helmeta 1 tane 80, belte 1 tane 75, cloaka da 1 tane 70 pulsing takıcaksın. Bu şekilde çoğu zaman üstünde 1 tane pulsing işliyo. Ama dediğim gibi kendim yapmadım bu testi ondan garanti veremicem.

Onun dışında +dmg ve resist gibi gemler her şekilde optimal olarak stacklenir, onları istediğin gibi tak. Ama tavsiyem str ve dex gemi takmaman çünkü şu anda statlar pek birşeye etki etmiyor.

O bahsettiğin retrubutive gemler armora takılabilecek en iyi gemler (300 vuranlar). Dmg block etmez ama vurana karşı hasar verir. Ve bir süre içersinde procladıkça proc şansı azalır. Mesela normal şansı %40 ise ilk proctan sonra şans %20 olur sonra %10 vs. Kıymetini bil, culture armora tak eğer kullancaksan.


Fatalitynin avantajları ise verdiği buff, fatality sırasında hasar almaman (buglar var onlar ayrı) ve combo hasarının hemen işlemesi. Bu şekilde normalde finisher animasyonu sırasında düşman heal alıp kurtulabilcek iken fatality bunu önlüyor.

Tercih meselesi tabii proc gemmi yoksa fatality mi kullancağın. Ama mesela gemli final say cidden farkettiriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oh be bilen biri buldum sonunda :)

Helmet'a 3 tane takamayız zaten 1 tane takabiliriz

yalniz birşeyi anlamadım

ben şunu merak ediyorum pulsing yapınca sol altta logosu cıkıyor heal olmaya başlıyorsun 5-6 saniye . 70,75,80 lvl gem taktık 3 tane diyelim . Sol altta 3 logo cıkma olasılığı olucakmı yani daha fazla heal edecekmi Yoksa 1 tanesinin cıkma şansınımı arttırıcak.

Birde kültür armorlar deli gibi pahalı ya şuna bakarmısınız.

Şu chest 22g dan satıyorlar ve tek var trader'da. Günlerdir de bakıyorum hiç yok başka satan .

Birde şu var 2g'a satiyorlar

Bir gem taksan üsttekinin aynısı olucak ki. Takmana gerek yok retortive revenge gereksiz birşey . Vanaheim'in gem slot'u daha az ayrıca Bluesteel in 3 slot'u var . Vanaheim'in 2 slot'u.

Bluesteel'in berbat tipini saymazsak sizce hangisini almak daha mantıklı ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapanda hepsini yapamıyor ki helm'i var 33 gold chest'i var 22 gold belt'i var botu var wrist'i yok shoulder'ı yok ... Olanlardan da 1 max 2 tane var... Diger tüm armorları satıyolarlar global kanalından ama conq. armor'ı yok nedense çözemedim...


Birde culture armor crafted'lara denmiyormu ben öyle sanıyordum. Birtek lvl 80 class crafted itemlarmı kültüre giriyor ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Class Specific Crafted = Culture Armor

Culture armorlar şu anda maalesef istedikleri parayı çıkartamıyorlar. Hani full culture set dizmektense, ihtiyacın olan 1-2 parça almak daha mantıklı geliyor bana.

Mesela ben Conqueroruma sadece Vanaheim Hands almıştım heavy t0ları +2h dmg vermiyo diye.

Çoğu insan da görüntüsü için alıyor zaten. Ve üstünde 300lük retrubutive olmassa pek birşey de farketmiyor ha culture giymişsin ha t0 giymişsin.

edit: Bu arada culture armorların recipeleri 2 kitap halindedir. Birinde Head,Chest,Legs ; diğerinde Hands,Belt,Boots vardır. Yani culture wrist, shoulder fln yok oyunda.


Pulsing olayında da, her 3 proc ayrı ayrı işler. Yani 1 güçlü proc olarak stacklenmez. Bi bakarsın lvl 70 proclamış 12 heallıyo bi bakmışsın 80 proclamış 19 heallıyo vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki güzel bir soru sorucam. Pve için hangisi iyidir. Bana cok garip geliyor thornwarden hauberk'in cok kolay düşmesi ve epic armor veriyor. 1 silver'a trader'da satiyorlar .

Epic defans cok önemli degilmi pve icin.

Ama 1 allahın kuluda görmedim pve ye giderken bunu giyen birtek ben giyiyorum . Yani giyende vanquisher'ı yada culture'ı olmadıgı icin giyiyordur...



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar bir fark yok PvE için hani 1.78 defansı kimse farketmez. Heroic bonusları tabii ki yararlı ama birkaç parça tier olmadan pek bi değişiklik olmuyor.

Eğer lvl80 vanquisher chestin yoksa thornwarden ile t1 raidlerde idare etcen. Zengin değilsen boşuna paranı harcama culturea.

Bi de şunu göz önünde bulundur Thornwarden +heroic defans veriyo ama base defansı lvl80 Vanquisherdan düşük. Yani sonuçta aynı hesaba geliyo pvede.



edit:böyle daha şık

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış söyledim epic değil heroic işte . vanquisher. chest dışında full hepsi var ya. Onunlada hiç uğraşmadım. Yani diğer bütün parçalarını mesela 3 günde topladım. Cok zor değil düşürmekte düşürüp ne yapıcam dedim. Üstümde ki de hemen hemen aynı diye düşündüm. Neyse düşürürüz artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...