Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öpüşmek Ömrüne Ömür Katıyormuş :)

GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

Almanya'da yapılan bir araştırma düzenli öpüşmenin kasları harekete geçirip kalori tüketimini artırdığını ve ömrü ortalama beş yıl uzattığını ortaya koydu. Almanların yaptığı araştırmaya göre öpüşmek, yalnızca mutluluk vermekle kalmıyor, vücudun biyolojik ritmine de katkı yapıyor BUNLARIN içinde en önemlisi öpüşüp direksiyon başına geçenlerin daha az agresif olması. Bu da kaza yapma oranını düşürüyor.

Kadın ve erkek arasındaki en özel ve en güzel eylem biçimi: Öpüşmek. Aşkın, sevginin, sadakatin, 'seni seviyorum' demenin özetlenmiş halidir öpüşmek. Alman bilimadamlarının yaptıkları bir araştırma öpüşmenin insan bünyesine faydalarını ortaya çıkardı. Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild gazetesinin tam sayfa verdiği habere göre; öpüşmek insana sadece mutluluk vermekle kalmıyor aynı zamanda insan vücudunun biyolojik ritmine de katkıda bulunuyor. Bir insanın daha çok ve sık aralıklarla öpüşmesi gerektiğini söyleyen bilimadamları, sayısız faydalarını bir bir sıraladı. Araştırmanın sonuçlarına göre öpüşmenin insanoğluna sağladığı yararlar şöyle sıralanıyor:

* Düzenli olarak öpüşmek insan ömrünü ortalama olarak 5 sene uzatıyor. * Öpüşmek stres hormonlarını düzenlediği için düzenli öpüşenler daha seyrek depresyona giriyor.
* Öpüşme esnasında yüzde bulunan tam 38 kas çalışıyor ve bu da cildin daha gergin ve genç görünmesini sağlıyor.
* Öpüşmek ortalama olarak insana dakikada 20 Kalori harcatıyor.
* Öpüşme sırasında vücuttaki kan akışı ortalama olarak 180'e çıkıyor ve bu da vücudun işleyişini hızlandırıyor.
* Öpüşme esnasında insan normalden 3 kat fazla nefes alıp veriyor ve bu da ciğerleri açıyor.
* İnsanların yüzde 89'u (kadın erkek aynı) öpüşme esnasında başlarını sağa eğiyor.
* Kadınların yüzde 92'si öpüşürken gözlerini kapatırken erkeklerin çoğunluğu partnerlerini gözlemlemek için gözlerini açık tutuyor.
* Bir insan 70 yıllık bir yaşamı boyunca ortalama 100 bin defa öpüşüyor.
* Trafiğe öpüşerek çıkanlar daha az agresif araba kullanıyorlar ve kaza yapma oranları öpüşmeden çıkanlardan daha az oluyor.
* Erkeklerin yüzde 20'si rujlu dudaklarda kırmızı rengi tercih ediyor.

SABAH
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GM-Newbie, 22 Mayıs 2004 20:40 tarihinde demiş ki:
* Kadınların yüzde 92'si öpüşürken gözlerini kapatırken erkeklerin çoğunluğu partnerlerini gözlemlemek için gözlerini açık tutuyor.

İşte o %8'lik kısımdan uzak duracaksın. Erkekler de o yüzden gözleri açık öpüşüyor. Bakalım açık mı öpüşüyor yoksa kapalı mı diye.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

doğrudur walla.iu yaz bi gelsin hayatımı 2 ye katlıcam :D[signature][hline][b]-Asitin üstüne baz döktüm; maksat PH oLsun..
-Ana gibi yar oLmaz,Bağdat gibi diyar oLmaz ama BAĞDAT BOMBALANIR...
-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada karşı cinsle öpüşmek mi yoksa hemcinsinle öpüşmek mi?

dark sorduda özel mesajdan, buraya yazıcak medeni cesareti yokmuş toplum henuz hazır degil falan dedi[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Zed, 20 Mayıs 2004 02:52 tarihinde demiş ki:
ekşi sözlük bone. küfürlü chat.
Sosyal ağlarda paylaş

ortasıyla :) tercihe baglı eger daha cok efor istiyosan karşı cins derim, vücud dilini de kullanırsın hem:-P ayy iğrenç şeyler geldi aklıma.. böak

* kusar *[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GM-Newbie, 22 Mayıs 2004 20:40 tarihinde demiş ki:
* Bir insan 70 yıllık bir yaşamı boyunca ortalama 100 bin defa öpüşüyor.
:( :( o zaman benim 53 yıl içinde 99.980 kere daha... ölmüşüm ben ya[signature][hline] Justin, 22 Mayıs 2004 15:39 tarihinde demiş ki:
ben mageryi 5 saatte gm lerimden skiller daha zor artmalıyı çıkarıyorum şahsen
senin anlama kapasiten nekadar bilemem tabi
Sosyal ağlarda paylaş

almanların aklı hep boyle şeylere çalışır zaten[signature][hline][b]-Asitin üstüne baz döktüm; maksat PH oLsun..
-Ana gibi yar oLmaz,Bağdat gibi diyar oLmaz ama BAĞDAT BOMBALANIR...
-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...