montezaus Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 macro 2 dersinde marshall lerner muhabbetleriyle alakalı. şöyle bi sorudur kendisi: elasticity of demand for exports is 1 elasticity of demand for imports is 1 yüzde onluk bi currency devaluation vukuu bulmakta. how are the volume and value of exports and imports affected? evet how? esasında şöyle yapmıştım ben: NX = X - e x F NX' = 1.10 X - 1.10 e x 1 F = 1.10 (X - e F) = 1.10 NX gerçi volume hakkında bir şey söylemiyoruz ama olsun. class hocası şöyle bi bakıp olmamış demişti ama karambol bi anda baya ayaküstü baktığından cevabımda diretmeye de meyilli gibiyim. doğru, yanlış, şöyle, böyle falan diyebilecek olan varsa süper olur gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 şimdi.. talep elastikiyetinin 1 olması ne demek? fiyattaki değişme oranı ile talepdeki değişme oranı eşittir demek volumden kastın nedir bilmiyorum ama herhalde miktardır (quantitiy?)(hacim derken?) yani bu durumda fiyat ne oranda artarsa/azalırsa talep aynı oranda düşer/artar bu durumda değişm %10 devalüasyon olduğuna göre ben kağıda "hocam para %10 devalüe edilmiş zaten ihracat %10 artar ithalat %10 azalır" derdim ne3 elastikiyetmiş yaa nefret ettim elastikiyetten.. en sevdiğim konu sızıntılar ve enjeksiyonlar ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 bu arada illaki sayısal denklem mi kurmamız gerekiyordu? sözel anlatsak olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 ben de bi soru sorayım madem.. bi almandan turkiyede yapılmıs japon markası bi araba alıyo.. almanya turkiye ve japonya nın gdp gnp'sini incele.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 screwy said: ben de bi soru sorayım madem.. bi almandan turkiyede yapılmıs japon markası bi araba alıyo.. almanya turkiye ve japonya nın gdp gnp'sini incele.. menşei türkiye o yüzden almanyaya göre bir durum yok.. ama dam aldığı arabayı satmak için ithal etmişse o zaman gnp olur katma değer türkiyede yaratıldığı için türkiyeye göre gdp marka japon markası olduğu için ve ülke sınırları dışında üretimi gerçekleştiği için gnp olur sonuçta kâr japonyaya geri döner ya da aynı ülkede sermaye arttırımöı için kullanılır yine japon kazanır gibi bir şey yanlışım varsa konjoktür yüzündendir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 sınavda sordularda.. hala muallaktayız kime ne olur ne biter.. test ti bi de euahueahea.. bi de diyelim national saving national investment ı karsılamıyo.. nerde geri verilir bu agaletelerin paraları.. a)higher interest rates b)yeni para basarız c)foreign savings Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 screwy said: sınavda sordularda.. hala muallaktayız kime ne olur ne biter.. test ti bi de euahueahea.. bi de diyelim national saving national investment ı karsılamıyo.. nerde geri verilir bu agaletelerin paraları.. a)higher interest rates b)yeni para basarız c)foreign savings a) faizleri arttırırsan ülkeye sıcak para girer ok fakat fazler arttırğı için bankalardaki o güzelim tasarruflardan yatırımcılar yeteri kadar yararlanamaz ne olur? national inv. düşer bu sayede tasarruflar yatırımları karşılar :P tam ipne politikacı taktiği olur bundan bak b) yatırımın gideceği sektöre göre kısa vadede işe yarayabilir fakat ben yien uzun vadede anlatayım; ok bastık yeni paraları: sana 500, sana 1000, seni sevmedim sana 100, sen benim partimi desteklemedin (((o) sana diye dağıttık paraları.. e ne oldu? hooop fiyatlar yükseldi enflasyon etkisi oldu bu durumda yatırım için alınacak ara mallarına da zam geldi.. ne oldu yatırımlar yine azaldı. c) (foreign savings'in borç almak olduğunu farzediyorum) şahaneyiz süperi kredibilitemiz var aldık borçları yine keyfimize göre dağıttık yatırımcı sektörlere adamlar da adam oldular gidip söz verdikleri gibi yatırım yaptılar yoksa gidip hawaii lerde, kumarda karıyla kızla yemediler lüks tüketim yapıp lüzumsuz ithalat da yapmadılar efendi olup parayı mundar etmediler.. işte bu çok güzel olur çünkü uzun vadede yatırımların geliri arttırıcı etkisi ortaya çıkar önce borcumuzu öderiz ülkece sonra cari fazlaya kadar gideriz ne oldu bu şimdi? "profit" hem de "???" kullanmaya gerek kalmadan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 bu arda manyakmısınız neden ingilizce okuyorsunuz şu iktisadı? sırf ingilizce anlatıyor hocalar ve anlamıyorsuznu değil mi? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 aga ben bi tek micro ve macro econ alıyorum muhendisim ben.. topiki gorup damladım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 haa o zaman sen ayrı.. da neden makro mikro dersi okutureoylar? size verilemsi gereken iki ders var biri "karşı tarafı etkileme sanatı" öteki de "teklemeden hey barmen bana bir bira yanımdaki fıstığa bir tekila" deme dersleri :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 eheah onlar natural talent olarak war zaten aga :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 kredi için alacaksın zaten mikro makro ekonomi evdede öğrenirsin sen screwy sin büyük düşün! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 aga buyuk dusunuyo olsam suan mat kovalardım burda paticik kovalamak yerine :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 benimd e uyumam lazım sabah 4:30 da kalkmam lazım sabah arakdaşımı viyanaya yolcu ediyorum :( özleyecem herifi neyse sağlıkla gidip gelsin de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 get a msn dicek millet.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 beyler yalniz ekonomi okuyanlari bolume sokmuyoruz, o yuzden bu soruyu baska bolume tasimak zorundayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 aa ama ben ne güzel cevap vermiştim sorulana.. trollemedik ki konuyu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 düzeltiyorum.. istemeden de olsa trollemişiz pardon mes ami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 aquila said: beyler yalniz ekonomi okuyanlari bolume sokmuyoruz, o yuzden bu soruyu baska bolume tasimak zorundayim. o zaman boynumuz kıldan ince de ağır ağır taşısak süper olurdu aslında, yarın kalkıp anlatıcaz zaten =P neyse ben bildiğimi kalkar anlatırım olmadı, zaten doğru sanırım. öyle bi onay alırız falan hevesindeydik ufaktan. yalnız baktım başlık 2 sayfa olmuş, heyt be meğer milyonlar bu başlığın açılmasını bekliyomuş triplerine girdim hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 BabacumMostors said: şimdi.. talep elastikiyetinin 1 olması ne demek? fiyattaki değişme oranı ile talepdeki değişme oranı eşittir demek volumden kastın nedir bilmiyorum ama herhalde miktardır (quantitiy?)(hacim derken?) yani bu durumda fiyat ne oranda artarsa/azalırsa talep aynı oranda düşer/artar bu durumda değişm %10 devalüasyon olduğuna göre ben kağıda "hocam para %10 devalüe edilmiş zaten ihracat %10 artar ithalat %10 azalır" derdim ne3 elastikiyetmiş yaa nefret ettim elastikiyetten.. en sevdiğim konu sızıntılar ve enjeksiyonlar ehe demişim sor hocaya ne diyecek buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 yok ya benim dediğim doğruymuş zaten, öyle ayaküstü yalandan salladı herhalde ilkinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 okadar isletme okudum kelimelere asinalik disinda soruyla aramda bag kuramadim bi turlu yaziklar olsun bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 işletme değil zaten bildiğin iktisat sorusu ehe işletmecinin elastikiyetle ne işi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 ya mikroda mi makroda mi ne ucundan gostermislerdi zamaninda o yuzden icime dert oldu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar