Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Bulgaristandayim soyle bir alet begendim 1800-1900 ytl arasina denk geliyor,ama hp nin laptoplarindan supheliyim cok isiniyor fani cok gurultulu calisiyor diyen bir suru insan var.Varmi bu seriden bir laptop kullanan? http://www.ardes.bg/laptop/laptop/HP+Pavilion+dv7-1060ez-12137 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Hp dv5 1040et kullanıyorum.Şu ana kadar gördüğüm en abzürd durum ekran çözünürlüğü oldu.Bilgisayara Nvidia 9600M GT ekran kartı koymuşlar ama gel gör ki çözünürlük 1280x800.Milim oynamıyo valla.Moded driverlarıda denememe rağmen sonuç alamadım.Bu almayı düşündüğün cihaz 17'' e 1440 x 900 çözünürlük veriyo.Bence bu kıl bi durum.Yeni çıkardıkları hdx serisinde aynı donanım olmasına rağmen 1920x1080p çözünürlüğe çıkabiliyor bu cihazlar.[http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06a/321957-321957-3806904-3806906-3806906-3769205.html] yani bilgisayarı aldıktan sonra bir mağazada bu hdx serisi ile karşılaşıp hüsrana uğrayabilirsin.(bana öyle oldu.) İlk aldığımda acaip bir şekilde ısınıyodu.Fakat daha sonra çıkardıkları bios updatelerle bu sıkıntı ortadan kalktı.Yeni çıkan pek çok oyunu rahatlıkla oynayabilirsin.Tabi bunun için bilgisayarın altına bi kitap falan koyup fanların masa ile arasındaki mesafeyi açman lazım.Oyun oynarken hala bir miktar fazla ısınabiliyor.Cihaza uyguladığım en hardcore test ise 8 saat kadar fall out 3 oynamaktı(Görüntü ayarlarına dokunmamıştım.kurulduğu andaki ayarlar ile).Banamısın demedi.Onun dışındada pek oyun oynamadım açıkcası.(Assasins Creed e ucundan başlayacaktım.vizeler finaller derken yalan oldu ama onu gayet problemsiz bir şekilde 1 kaç saat oynayabilmiştim.) Bunların dışında bilgisayarın kutusundan bi bez çıkıcak.Bu bezde bilgisayarın kasasını temizlemen için lazım.Çünkü kasa çok fazla parmak izi ve toz tutuyo.Eğer titizsen işin zor. Ek olarak bilgisayarın hdmi ve e-sata çıkışları var ve blu-ray mediaları okuyabiliyor.(ah bide yazabilseydi :( )Hdmi çıkışı sayesinde HD videoları lcd televizyonda gayet keyifli bi şekilde yüksek çözünürlükle problemsiz seyredebiliyosun. Aklıma geldikçek ekliyorum.Gene abzürd bi durum daha var.Klavyenin hemen üstüne dokunmatik bi takım kontrol tuşları koymuşlar.Bu dokunmatik tuşlar eğer updateleri tam olarak yapmazsan işkence olabiliyorlar.Ses ayar için kullanılanı durup dururken kendi kendine sesi kısıp açabiliyor.(bu bana olmadı.Aynı model bilgisayara sahip bi başka arkadaş bu problemle cebelleşmekte.Belkide updatelerini tam olarak yapmamıştır.) Bilgisayara toplamda 8 gb ram takabiliyomuşsun.Bunu sağlayan başka bi marka yok.8 gb ram neyime yaracaksa sanki sunucu kuruyorum. :) Harici monitör, bir miktar soğutma, klavye ve mouse kombinasyonu ile taşınabilir bir masaüstü bilgisayara sahip olacaksın bunu alırsan. tüm bunlara ek olarak bilgisayarı en düşük güç tüketim seviyesine ayarlayıp otobüste 2 dizi ve 1 film seyredebildim.yaklaşık 3 saat kadar bir süre ediyo buda.Fakat düşük güç seviyesinde bilgisayar neredeyse kullanılamayacak kadar yavaşlıyo. Benim aklıma gelen (+)'lar ve (-)'ler böyle.Hp nin teknik servis yapısınıda gözönüne alarak bu tip bir işe kalkışmakta yarar var.Kısacası kumar oynuyosun böyle bi alet alarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 bu arada bilgisayarı alırken bu http://www.notebookcheck.net adresle karşılaştım.ve kendi bilgisayarıma yakın bir konfigürasyon seçip testi okudum ve testte yazanlar sayesinde bu tip bir kumar oynayıp HP aldım.Senin bilgisayarına yakın konfigürasyondaki bir test ise linkte :http://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-dv7-1070eg.10280.0.html Eğer bu yazıyı görmeseydim daha düşük konfigürasyonlu bi Asus almayı tercih ederdim.(Teknik servisteki özverileri beni buna itecek yegane sebep olurdu.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 bu arada fiyati 1700 ytl ye denk geliyormus,tr de 1700 ytl ye boyle konfig. e sahip laptop bulabilirmiyim? Bu arada garanti sorunu var bide bulgaristanda garanti olayi nasil hic bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar