Zed Mesaj tarihi: Nisan 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2003 malzemeler: 1 adet eski model sony handycam 1 adet en eskilerden flyvideo tv tuner gerekli kablo jack vs efenim şimdi bendeniz yapmam gerektiği gibi, şu şekilde bağlantıları yapıyorum: kamera video out --> tv tuner video in kamera audio out --> tv tuner audio in bu şekilde yapınca olmuyo, görüntü var, ses yok. sesin bilgisayardan gelmesini beklemiyorum zaten ama capture edince de sessiz çıkıyo (ayarlarda sorun yok). kameranın audio çıkışını ses kartının line in'ine takınca ses çıkıyo, ama doğal olarak capture edince ses olmuyo. oysa benim capture etmem lazım. (daha önce ayrı ayrı yapmıştım ve çok uyumsuz olmuştu görüntü ve ses, o yüzden tam yapmak istiyorum.) sonra şu şekilde yaptım: kamera video out --> tv tuner video in kamera audio out --> ses kartı line in / mic in (farketmiyo) ses kartı line out / spk out (farketmiyo) --> tv tuner audio in eh, bu şekilde de olmayınca pes ettim. nasıl olur?[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 ses girişindeki kablon yetersiz kalıyo büyük olasılıkla. yani iletken dalganın uzunluğu yetmiyo. bende de o sorun vardı... Bitane üçlü kablo aldım bende (adını bilmiyorum) ses için olan kabloyu, o üçlü kablonun girişine taktım. Sonra o üçlü kablonun bir çıkışını da bilgisayardaki gerekli yere taktım.. Çalışıyor şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 said: Eno, 16 April 2003 15:36 tarihinde demiş ki: ses girişindeki kablon yetersiz kalıyo büyük olasılıkla. yani iletken dalganın uzunluğu yetmiyo. bende de o sorun vardı... Bitane üçlü kablo aldım bende (adını bilmiyorum) ses için olan kabloyu, o üçlü kablonun girişine taktım. Sonra o üçlü kablonun bir çıkışını da bilgisayardaki gerekli yere taktım.. Çalışıyor şimdi. Line-in'e verdiği sinyal yetiyor da tv'nin line-in'ine verdiği sinyal mi yetmiyor, ve bunu çözmek için kablo boyunu mu uzatıyorsun? İlginç tabi. Şu dakika itibarı ile o bahsettiğin ve büyük bir olasılıkla adaptör olan kabloların bir şekilde amphi görevi yapabildiğini düşünmekten başka birşey yapamıyorum. Zed bence sorunun programsal (sürücü vs vs). Windows'da donanımlarını bir incele, tv kartının audio capture'ını doğru tanımış mı bir kontrol et. Ses kartı ile yada başka birşeyle IRQ yada DMA çakışması var mı? Daha sonra capture yapacağın programın ayarlarını bir daha gözden geçir. XP kullanıyorsan işi tamamen unutup 98 yada daha uyumlu bir OS seç. 878 chip setli bir kart 98'de her haltı ederken XP'de sadece görüntü verebiliyor bende. Mutlaka gözden birşey kaçırıyorsun. Misal ben 2 gün boyunca mute edilmiş ses kartının sorununu çözmeye çalıştım. [hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Double Post [Bu mesaj GE-TA tarafından 16 April 2003 18:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 bende avertv var ama tv kartininda bir ses cikis var bilgisayarin line inine sokman gereken, onu sokmassan tv kartininin ses girisine soktugunda ses gelmiyo ama direk ses kartinin line in e soktugunda ses gelmesi lazim kablon bozuk olabilirmi?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 sorun halloldu. sağolun. kabloda sorun varmış.[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 hazir konusu iken bende eski handycam'imi avertv studio composite den bagliyorum, ama netmeeting den goruntu alamiyorum. galiba bu bilinen bi sorunmus bi kac yabanci forumda falan okudum ama hala bi cozumu yok. bunun cozumunu bulan yada 1.4 - 2.0 arasi bir netmeeting edition u olan varmi?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2003 said: GE-TA, 16 April 2003 18:07 tarihinde demiş ki: Line-in'e verdiği sinyal yetiyor da tv'nin line-in'ine verdiği sinyal mi yetmiyor, ve bunu çözmek için kablo boyunu mu uzatıyorsun? İlginç tabi. Şu dakika itibarı ile o bahsettiğin ve büyük bir olasılıkla adaptör olan kabloların bir şekilde amphi görevi yapabildiğini düşünmekten başka birşey yapamıyorum.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Hayır sinyal ile alakalı değil. Kablonun girişteki iletken ucunun boyu yeterince uzun değildi ve temas etmiyordu... Hırsla kabloya geçirdiğim zaman gelen bir anlık ses ile keşfettim bunu :) Daha uzun bir uçla oluyor, temas ediyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2003 said: Eno, 16 April 2003 21:10 tarihinde demiş ki: Hayır sinyal ile alakalı değil. Kablonun girişteki iletken ucunun boyu yeterince uzun değildi ve temas etmiyordu... Hırsla kabloya geçirdiğim zaman gelen bir anlık ses ile keşfettim bunu :) Daha uzun bir uçla oluyor, temas ediyor yani. Şuna jack'in kafası kısa geliyor, uymuyor desene, jack yerine ileten dalgayı demişsin bende onu iletilen dalga okudum sonra seyir eyle gümbürtüyü. Neyse Zed geçmiş olsun.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 dediğim gibi o sorunu hallettim, ama şimdi şöyle bi sorun var. görüntüyü capture edemiyorum. eğer tv tuner'ın kendi programı ile capture edersem sıkıştırmadan save ediyo ve 5 dakikalık bişey 2gb yer tutuyo. oysa benim harddiskim 8gb ve film 1,5-2 saat. parça parça yapmak bi çözüm, ama en son çözüm :) eğer başka bi programla capture etmeyi denersem, (3-4 tane denedim) o zaman da görüntüde atlamalar, seste bozulmalar oluyo. artık bilgisayarın o anki performansına göre allah ne verdiyse. az buz bişey de değil, izlenecek gibi olmuyo. ne önerirsiniz?[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Aklıma 2 tane para sonuçlu çözüm geliyor. 1.si ve en ucuzu kadıkoy'de video kasetleri cd'ye basan yerler var. 2.si ise parayı bastırıp iyi bir mpeg encoder kart alman. Uzun vadede 2.sinin getiri olasılığıda var. Hatta dergilere falan vhs kasetleriniz vcd'ye dönüştürülür diye ilan verebilirsin. Ama elindekilerle (tv katı + 8.5gb) 5 dakikadan yukarısı ve daha kaliletilisi haram. Ha birde digital tv kartları var onlar da iyi capture ediyorlarmış. (yüksek çözünürlük fln) Ama hiç kullanma şansım olmadı. Direk Mpeg 1 yada 2 olarak kayıt yapabildiklerini de duydum.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 çekilecek sadece 1 kaset olsa götürür yaptırırım. ama bunu becerebilirsem elimdeki bütün kasetleri yaptırmak istiyorum.[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 bu kadar olmaz dün aynı sorunu ben yaşadım ses çıkmıodu. hehe. dur bi okıyım da ben de anlıyım olayı.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 zed sen sorunu nasıl çözdün ? şimdi sölendii gibi daha uzun jackli bir kablo mu alayım ben ? bi de capture olayında tavsiyem yeni bir tv kartıdır.. :) bende de fly ın eski bir modeli wardı ahan da burda *!gösterir* bunu buraya winfast ın yeni bir wersiyonu da kasanın içine :p 100-120 milyon falan olması lazım...[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar [Bu mesaj Sly-One tarafından 24 April 2003 19:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2003 kamera video out --> tv tuner video in kamera audio out --> ses kartı line in ya da mic in (şu an bakamıyorum hangisi, kasanın pozisyon müsait değil) sonra da ses kartı line out --> tv tuner audio in olabilirmiş, ben bunu yapmadan da gayet güzel sesleriyle kaydediyo.[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar