Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batch Image Crop

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Elimde bulunan standart bir resim üzerinden 6 tane bölge croplamam lazım.

toplam 10x4x3=120 tane resim var!

Batch crop yapan programları taradım. Bedava olarak JpegCrop buldum. Ancak bir seferde sadece tek bölge croplayabiliyor. Tek resim üzerinden birden fazla bölgeyi croplanacak şekilde seçebilen ve bunları croplayan program bilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

henri fort senin dediğin gibi azla yetinen bi adam olsaydı, "aman abii işçiler kalksın önce tekeri taksın sonra gider motoru hallederler" derdi!

peki soruyorum sana cüce! o zaman amerika bugün böyle olur muydu?

peki ya rayt kardeşler! "yürüsünler işte bize ne?" deseydi ha!

işte böle cüce bey! boyunuzu aşan sularda gezinmeyin!

lütfen gelişmenin önünde durmayın!

GELİŞİM GELİŞİM GELİŞİM

Sosyal ağlarda paylaş

Dosyalardan herhangi birisini aç.
Actionstan yeni bir action oluştur. Record'a başka.
İstediğin yeri kes.
Kaydet ve kapat. Stop recording de.

File --- Automate -- Batch de, klasörü seç, ordan da kendi oluşturduğun aksiyonu seç.

Fotoşop 120 resmi kendisi açıp croplayıp kaydedecektir. Hayırlı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, irfan amca install olurken soruyo ya, "abi irfanview thumbnails kısayolunu da koyim mi masaüstüne ehe?" diye...
işte o thumbnails programı eceip bişey. neyse şimdi resimler bi klasörde heralde, burdan bi resmi açıyoruz irfanview ile. sora T ye basıyoruz ve thumbnails penceresi çıkıyör. naha bu pencerede thumbnail olarak klasördeki tüm fotoları gösterecek. tüm fotoları seçiyoruz burada, sağ klik>start batch bilmemne seçeneğine tıklıyoruz. ya da fotoların hepsini seçtikten sora B tuşuna da basmak yeterli. Hatta şimdi farkettim, T'ye basıp thumbnails hedesini açmadan da B'ye basıp batch dialog açılabiliyomuş.

Neyse şimdiiii...
Batch dialogda neler var?

resimde görüldüü üzere bi sürü şey. öncelikle rename mi, convert mi yapacağımıza karar veriyoruz, böylece bazı özellikler aktive / deaktive oluyo. burda "use advanced options (for bulk resize)" yazan yeri işaretleyip, advanceda tıkladığımızda...

bu diyalog çıkıyo karşımıza. toplu editleme için seçtiğimiz tüm resimleri buradan bayaa detaylı şekilde editleyebiliyörüz.

Sosyal ağlarda paylaş

şok saolun ^^_^^ böle bi dört gözle gülüyorum
pek bi güzel ve kolay oldu.

hatta bütün kesimlerin heightlarını aynı olacak şekilde seçtim ve sonra grafikleri sola, sekli ortaya ve çıkan sonuçları sağa olacak şekilde yan yana getiriverdim. çıktıda efendime söyleyim bakkal muharrem abi bile neyin ne olduğunu anlayabilecek böylece.

ve nitekim pek bi şıgkh oluverdiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...