Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 http://www.imdb.com/title/tt0111732/ Monty, Harward'da son sınıf öğrencisidir. Bitirme tezinin son aşamasında, bilgisayarı bozulur. Sadece bir kopyası olan tezini kaybetmekten korktuğu için, çoğaltmaya, dışarı çıkar. Derken aksilik olur ayağı takılır... Nüsha elinden kayar , yerdeki ızgaranın deliğinden içeri düşer ... Monty, Kütüphane binasının bodrumuna koşar. Orada yaşayan bir evsiz olan Simon'la karşılaşır. Simon saçmalık olduğunu düşündüğü tezi için, Monty ile bir anlaşma yapar: Eğer ona kalacak bir yer ve yiyecek sağlarsa, tezini her güne bir sayfa olmak üzere geri verecektir. Monty kabul eder. Cine 5 günlerinden aklımda kalmayı sürdüren bir film. (İnsanlık Yolu adı ile yayınlamıştı) Berduş Simon'un geçmişinden çok, hayat dersleri babında verdiği mesajlar ön plana çıkarılmış olsa da bu hiç sorun olmuyor , sadece mesajlara odaklanarak oldukça iyi düşünce pırıltıları yakalayabiliyorsunuz. Carpe Diem felsefesini ilk kez bu filmle düşünme gereği duydum. Cast'daki isimlerin tamamının en iyi filminin bu olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Oldukça güzel işleniş izleyiciyi dramatik sona dek sürüklüyor ama asla kopmuyorsunuz.Sonuç olarak gayet güzel bir yapım : Her ne kadar hakettiği ilgiyi birçok yerdne görememiş olsa da ileride Emperors Club , Dead Poets Society , Breakfast Club ve Good Will Hunting gibi okul arka planlı klasiklerle beraber anılacağına inancım tam. Brendan Fraser'in belki de en iyi filmidir. Joe Pesci'yi ilk kez bu filmle tanıdım ve sevdim. Ama niyeyse Brendan Fraser ve Moira Kelly'i bir daha hiçbir filmde bu kadar iyi görememek açıkçası üzücü. Ayrıca müziklerin kullanımı ve de karşı cins arası ani cinsel çekim türü bir temaya dalmaması açısından ayrıyeten benim için değerli bir film. "Öğrenci filmi" külliyatının en iyi örneklerinden birisi, mutlak izlenmeli diyorum. 10 / 9.1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Kadro iyiymiş. Sırf Patrick Dempsey'in saçlarını o halde görmek için bile izlenir. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 simdiye kadar izlememis olman mumkun degil bu filmi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Çoook eskiden TV'da izlemiştim, rahat 10 sene olmuştur. Konuyu tekrar okuyunca hatırladım ama oyuncuları hiç hatırlamıyorum, konu da hayal meyal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar