Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDTV + 5.1 öneri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar, uzun zamandır niyetim vardı da ancak parayı toplayabildim çok güzelinden olmasa da giriş seviyesinin üstünde bir ev sinema sistemi döşemek istiyorum; haliyle salona ama yaklaşık bir 4-5 metre mesafeye (daha uzagı da olur ama gerek yok bence).

TV LCD olsun tercihim, zira hem bol olarak bilgisayara bağlamayı düşürüyorum hem de artık plasma eskisi gibi çok avantajlı değil gibi geliyor. Kullananlardan biliyorum zamanla plasma ekranda bol görülen renkler pixellerde kalıyor. Teknoloji haliyle gelişmiştir, ama eğer yanlış düşünüyorsam lütfen uyarın.

Bütçe toplam sistem olarak yaklaşık 2K, çok üstüne çıkmak istemiyorum. Niyetim daha çok blu-ray falan kullanmak yerine direk WDTV üzerinden 720p/1080p filmleri zaten içinde durdukları harddisklerden izlemek. 40" üstü overkill gibi geliyor bana, zira fiyatları da çok uçuk. 32" lerde ne yalan söyliym, yatak odası TVsi gibi geliyor o yüzden 37"lere gözüm takıldı. Onda da sanırım tek adam gibi bir model bulabildim o da,

SONY Bravia 37V4000, fiyatı fena değil aslında neredeyse 40" TV için biraz zor bulunuyor gerçi.

FullHD ya da değil çok derdimde değil, zira 720p ile arasında çok da büyük bir fark yok gözümde. Ayrıca daha önceden 1280x1024 monitörümde izledğim için filmleri 720p cuk diye oturuyordu ve fazlasına ihtiyac duymadım. Ha, olursa sikayet etmem ama fiyat farkını ne kadar actıgı onemli :)

Ses sitemi olarak da LGlerin fiyatları iyi gibiydi ama çok sorunlularmış bir de hiçbi yerde adam gibi review bulamadım, kalitesi pek güzel değil diyorlar. Aslında ses sisteminin kalitesi önemli zira HDTV dışında müzik dinlemek için de bol bol kullanacağım sanırım. Yukarıdaki TV'ye uygun ne olabilir derken şunu buldum:

SONY DZ-DAV260

Şimdi bi defa sony sempatim yok ama ilginç bi şekilde iki ürüne de ucuz ama çok güzel demişler. Samsunglar çok temiz biliyorum ama 37" modelini bulamadım, 40"ler de biraz pahalı gerçi sunu buldum: (Bana 500 lira için değmez gibi geliyor)

SAMSUNG LE-40A553

Yukarıdakileri kullananlar varsa, ya da önerileriniz varsa açığım :)
Mesaj tarihi:
Hayalini kurduğun olayı şu an yaşamaktayım, terk fark 32" Philips Ambilight'lı LCD kullanıyorum. TV den ziyade ses sistemi hakkında konuşmak istiyorum. DAV260'ı aylardır kullanıyorum, kampanya vardı Hepsiburda'da ordan almıştım. Ama sen bir istanbul bilişime bak, en uygunu orda galiba şuan. Nese, alet giriş seviyesi için iyidir. Eminin çoğu insan Logi.z5500 al diyecektir. Tercih meselesi, paran varsa neden olmasın.. :) WD HD TV ile yaklaşık 1 aydır çok mutlu bir 3lü oldular.AC3'lü filmler ile DTS' li filmler dünya kadar farklı. DTS' ler inanılmaz. Atıyorum ses max. 30 a kadar çıkıosa, 21' de gümbür gümbür oluyor. Apartmandaysan zate zor onun üstüne çıkman. Zaten aletin bir de upscaling özelliği var, yani normal dvd leri de sanal 720p yapıyor, gayet hoş oluyor. Kısaca tavsiye ederim bir kullanan olarak. TV ve Hometheater'i Sony alırsan 2 tane eşşek kadar kumanda kullanmaktan kurtulur tekiyle mutlu mesut yaşarsın.
Mesaj tarihi:
Cevap isin saol.

Sanırım o ses sistemini alacağım, mavi bilgisayarda kampanya var. İstanbulbilisim'den hayatta almam zira cok kotu isimleri cıktı nette. TV'ye gelince bakalım ya kampanyalara da bakacak gibi duruyor biraz :)
  • Yeni Oluştur...