Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ufak lcd monitör arıyorum ama...

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Hurda laptop monitörü alacaksın. Sonra onun bi tane kartı oluyor lcd controller board. Ondan bulacaksın ama zor onu bulmak sanırım çinden minden getirten var. Asıcan istediğin yere mis gibi olcak.

Hatta link. Ben de yapacağım yakında.
http://www.instructables.com/id/Laptop-Converted-to-2nd-Monitor/
Sosyal ağlarda paylaş

Su anda elimde tamir etmeye calistigim bi laptop lcd si vardi, yarin bi ara dijital input seridi ve power connectorunun fotografini cekip gosterebilirim yapmayi dusunen olursa hazir lcd daginikken.

tutorial biraz bastan savma olmus fotograflar ve parcalar acisindan, belkide uye olmayanlarin goremeyecegi sekilde duzenlenmistir bilemiyorum.

Yalniz burdaki ana problem band input un s video veya d-sub seklinde cevrilme hadisesi. Burda lcd notebookun anakarti ustunden ethernet ile baglanip remote desktop olacak fakat extended desktop seklinde davranacak sekilde ana makine ve ekran kartini kullanarak baglaniyor yanlis anlamadiysam. Yani aslinda hali hazirda gozden cikarilmis bir makine yoksa pahali bi cozum.

O acidan da yedek parca acisindan baya faydali buldugum ikinci el notebook sitesi imdada yetisiyor.

Sonuc olarak hatirladigim kadariyla input band converter lari pek de ucuz degil, o acidan anakart ve adaptorlere mahkum olundugu icin pek de hafif ve kucuk bir cozum olmayabilir. Ayni sekilde bozuk makineden cikma parcalar elde yoksa maliyet 100-150 liradan asagi olmayacaktir ki, 14-15 inchlik wide monitorlerin fiyati ztn 190 lira civarinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o tutorial kalitesiz de başka bulamamıştım sanırım. Halbuki baya yapan oldu. O tutorialda tüm makineyi feda etme durumu var sanirim ama kart ile ve sadece lcd ile de yapiliyor. İşte o karttan ankara/konya sokak gibi yerlerden belki ucuza bulunabilir. Hurda dükkanlarında da eski laptoplar oluyor ucuza.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tahmini fiyat cikartayim elimdeki parcalara gore;

+input lcd-vga controller/converter - 40$+
+lcd inventer board(power icin) - en dandik makineninki 35 dolar.
+inventer board un speclerine gore power adaptor - 20$ (baglantidan anliyorsaniz elektrikcilerden yaptirirsiniz baglantiyi kendiniz lehimlersiniz)
+Panelin arkasi ivir zivirla sistigi icin eski arka kapak olmayacak, ona uygun encasing.
Ve de calisan hurda lcd en ucuz 70 dolara 15 inchlik 4:3 luk 5-6 yasindaki monitorler. yoksa yine hurda olarak wide istenirse 150 ye kadar yolu var.

total: min: 165$ + encasing + emek.
Hali hazirda kiyima hazir notebook u olanlar icin: 60$ +encasing +kiyimlik notebook + emek.
Ki en dandik notebook un ikinci elde 100 liraya gittigini hatta dvd, hdd, adaptor, ram, ve lcd teker teker satilmaya ugrasilirsa 200 + liraya gidecegi bi gercek.

onun icin benim onerim, specleri muhtemelen 2-3 kat daha iyi olan ayni zamanda garantisi olacak soyle seylerle ilgilenmek.

Tamam DIY keyiflidir ama mantikli ve ucuz oldugu surece. Turkiyede bir lcd paneli ancak yedek parca olarak bulabileceginiz icin bu tarz seyler oldukca pahaliya geliyor. Adamlarda kazikci dahi olsa earthlcd gibi vendorlar var, adamlar direk paneli satiyor, DIY kit satiyor vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur, Türkiyede laptop tüketimi anca yeni yeni hızlandı o yüzden bozuk laptop lcdsi satmak bile insanlara özel bir şey satıyorum edası verebilir. Bi tane çok eski laptop var bende, kasasını download pc yapip lcdsini ayiracağım şu kartlardan bulursam.

Ama onun da keyfi ayrı işte, bi de daha kompakt bir yapıya sahip olması kullanım kolaylığı açısından süper.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...