shapshal Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 selamlar herkese öncelikle sorunumun neden sorun olduğunu açıklamakta fayda var dün akşam arkadaşla internet üstünden (tcp/ip ile) diablo 2 oynayalım dedik. Oyunun versiyonları falan filan aynı, yani bağlanmaması için hiçbir sebep yok derken bağlanamadı. Bu sorunu uzun zamandır yaşıyordum, daha önce de LAN üstünden most wanted oynayamamıştık. Sorunun portlardan kaynaklandığını sanmıyorum zira Diablo için gereken portları açtım. Hem öyle olsaydı heralde LAN'dan most wanted oynama denememiz de başarısız olmazdı sanırım. Sorun sanırım şu: Başkaları beni pingleyebiliyor, fakat ben pingleyemiyorum. CMD'den ping www.paticik.com dediğimde mesela pingleyebiliyorum, ama www.blizzard.com'u pingleyemiyorum. Aynı şekilde, arkadaşımın ip'sini kullanarak bilgisayarını pingleyemiyorum, fakat o beni pingleyebiliyor. AVAST antivirüs programı kullanıyorum. Hem onu hem de Microsoft Firewall'u kapatarak denedim, birşey değişmedi. Packard Bell laptop kullanıyorum, windows xp yüklü. İnternete wireless'la bağlanıyorum. Modemim Airties RT-206. Sorunu çözmekte yardımcı olabileceğini düşünerekten ipconfig /all komutuyla çıkan yazıyı da buraya ekliyorum: Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : microsof-637a7e Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No Ethernet adapter Local Area Connection 2: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Generic Marvell Yukon 88E8039 PCI-E Fast Ethernet Controller Physical Address. . . . . . . . . : 00-1B-24-6C-75-5B Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-E8-76-D3-43 Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.18 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.175.39.39 195.175.39.40 Ethernet adapter Local Area Connection 3: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth PAN Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-03-0D-00-00-01 İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2009 ping portlarıyla alakalı olabilir. blizzard zaten pinglenmiyor. pingle alakasız sorun yani bence. IPX protocolu yükle. Windows firewall ı kapa. Ve bence hamachi kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 maalesef işe yaramadı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar