Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun programlama

Killer

Öne çıkan mesajlar

sukru, gel world of goo 2'yi biz yapalim.
ben game-theoretical ai disinda bi bok bilmiyom ama, sana biraz yuk dusebilir sdfs
ya saka bi yana teoriye egile egile o kadar pratik fakiri kalmisim ki, 2. sinifta sakir sakir yazdigim data structurelari mulakat icin 2 gun calisip anca yarim yamalak hatirlayabildim (bkz donanim&yazilim)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben arkadaş dışardan öğrenmek istiyo gibi düşündüm. Bu arada evet, direk oyun programlama olmasa bile boğaziçi bilgisayar mühendisliğinde bile grafik çalışan hocalar var ve dolayısıyla bol bol dersleri. Bazen derslerde oyun yazma projeleri de olabiliyor vs Ama yine de en iyisi üniversitelerin hocalarını araştır direk oyun programlama çalışanlar vardır belki. Sanki geçenlerde ODTÜ, Bilkent falan bu tarz bir olaya girişmişti ODTÜ teknokentte diye hatırlıyorum ama
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler tavsiyeleriniz için

şimdi bilgiye indeksli olmamın nedeni puanı çok yüksek değil 324 ile almış %100 bursluyu 72 73 okuldan geliyor bana yapmam gereken 250 puanlık bişey.3 yay kaldı 20 puan falan yükseltmem gerekiyor.boğaziçi falan o yüzden uçuk yerler şu anda o yüzden düşünmüyorum.tabi şu 3 ay içinde ne yapaırm ne ederim puanım ne gelir bilmiyorum.ama işte bilginin düşük puanlı olması ve istediğimi vermesi yüzünden şu anda tek hedefim orası

penth sabancıya gelince paralı okumak istemiyorum senelerce paralı okudum.annem babam ayrı annem tek başına büyüttü şu yaşım kadar o da emekliye ayrılmak istiyo.o yüzden sabancı 25k o da uçuk bi fiyat.gerçi burslu kazan orayı para helal olsun dedi de ona da benim gönlüm razı değil.

onun dışında ardeth grafikle ilgili bişeyler demişsin.grafikle pek alakam yok yani bu işi tek yapmıycağım içn sonçta grafik kısmıyla ilgilenen arkadaşlarım var veya birilerin de bulurum diye düşünüyorum.zaten bişeyler çizmeye falan 0 yetenek.gerçi dersi mersi alınıyomuş da yetenek lazım biraz elle çizilmesede
Sosyal ağlarda paylaş

boğaziçi fiziğe girip bilgisayar modülünü seç fizik motoru yapabilecek kadar klasik mekanik de öğrenmiş olursun hazır. ilerde de scific oyun yapmaya kalkarsan saçma sapan hikayeler uydurmazsın. fizikten korkuyorsan, bilgisayar modülünde kuantum mekaniği gibi kallavi dersler de yok. zaten bir şeyi istiyorsan çalışacaksın yoksa bir şekilde üniversiteye kapak atsan bile ordan sonrasını getiremezsin
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda yazdım özelliklerini, boğaziçi fizik en düşük puanlı olan boğaziçi bölümü o özelliği var.

asıl özelliği, başka bölümlerden ders alma şansın var istediğin kadar. bizim bölümün kredisi 150 kredi ben 240 krediyle mezun oluyorum fizik ve matematiği nerdeyse bitircem biraz daha kassam, bilgisayardan da 4-5 ders aldım
Sosyal ağlarda paylaş

Computer Games Technology bölümün adı yalnız master programı. Nasıl işliyor tam bilmiyorum ama bir bölümünü dundee üniv'de, bir bölümünü de ieu'de okuyorsun.

Düşünürsen ieu'nun bilgisayar müh veya yazılım müh bölümlerine de bakabilirsin. Seçmeli olarak bayağı çok game development'la ilgili ders var.
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:
onun puanını falan araştırayım ben.ama sistemi az daha detaylı anlatabilirsen memnun olurum

onun dışında şu izmir ekonomideki bölümün adı ne ?ona da bakıcam puannıa falan

fizik bölümüne giriyosun. ilk iki sene normal fizik derslerini alıyorsun. 2 sene bitince bir modül seçiyorsun. saf fizik seçersen kuantum mekaniği, elektrodinamik gibi hardcore derslere girişiyorsun, ama boğaziçi fizik bölümünün zeki eski hocaları fark etmiş ki herkes o kadar tutkuyla bağlı değil fiziğe, dolayısıyla normal fizik programından daha hafif modüller çıkarmışlar. misal bilgisayar modülü seçersen o hardcore dersler yerine bilgisayar dersleri alıyorsun.

ha fizik bölümünde göreceğin fizik dersleri ilerde eğer bir oyunun fizik motorunu yazacak olursan senin için paha biçilmez olacaktır. ama oyun yapmaya gerçekten aşıksan fizik bölümüne girmeyi düşünü yoksa çekilmez. ben süper bir oyun yazıcı olcam grafik yapmasını da bilcem, fizik motor yapmasını da diyorsan, grafik ve lineer cebir dışında istatistiksel fizik ve klasik mekanik dersleri işine yarayacaktır. ayrıca dediğim gibi ilerde scifi bi oyunda çalışırsan modern fizik ve kuantum fiziği (kuantum mekaniğinden farklı) gibi konular da sana senaryo kurgusu açısından faydalı olabilir. ama tabi profesyonel şirketlerde oyun yapımcılığı nasıl işliyor bilmiyorum muhtemelen çok kompartmantalize çalışıyor olabilirler (yani herkes kendi işini yapsın gibi).
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:
valla grafikle işim yok.ilgim daha çok yazılım kısmında.

bi korkumda şu hayatımda hiç yazılımla uğraşmadım.ama şu hayalimle karşıma ne çıkarsa çıksın çalışır yaparım diyorum
belli..
bu kadar heveslenmeden once, neye heveslendigini bi arastirsan?

bu sey gibi.. insanlar ultima online oynarken hep karakterin son halini dusunurler. o karakterle ne kadar guclu olabileceklerini hayal ederler, ondan sonra oturup kasmaya baslarlar. sorun su ki server'in zaten ayakta kalma suresi 2 seneyse, 1.5 sene karakter yapmayla ugrasip artik kalan kisa surede yaptiklarini gururla sergilerler. sen de onlardan olma... 50 yasinda varacagin sonuc noktasi, senin simdiden amacin olmasin. daha onunde o kadar uzun yol var ki, o kadar ilerisini dusunemezsin bile zaten. Daha ulasilabilir, yakin zamanli hedefler koy kendine ve bu hedeflerin ne oldugunu arastir bence. "programci" olmak bir sey degil, meslek lisesinde de gosteriyolar program yazmayi. kendi basina da ogrenen var bir suru. abi tavsiyesi olarak baslangicta sorman gereken sorulari sooliyim sana. neden universite okumalisin? universite sana ne katacak? (cevap is veya para degil) kime ne katmis? gitmeyen ne kaybetmis/daha da onemlisi gitmeyen ne kazanmis?
Sosyal ağlarda paylaş

riglous örneğini anladım.UO'da oynadım ama hiç o görüşte olmadım.sormam gereken soruları kendime sorup yüzeysel olarak cevapladım zaten.üniversite okumamın nedeni hani kendim oturup çalışmak yerine birinin bana öğretmesi istediğim şeyi.amacıma ilerlerken geçmem gereken yollardan biri.

onun dışında yani çok çarpık bilgilerim var.adam gibi bilen yok ki bu olayı.varsa msn falan vereyim yönlendirsin bi abim olarak.yani buraya bunları yazınca devreler iyice karıştı.=)
Sosyal ağlarda paylaş

yay diyo, o kadar kasıcan da nolucak diyo, var mı sermayen diyo bi ekip kurup maaşlarını ödeyip adam gibi fikir çıkarıp daha önce yapılmamış tarzda bi oyun yapıp insanların cebinden parasını alabileceğin? yoksa ne kasıosun dio. ağzın kokar diyo
Sosyal ağlarda paylaş

No ofens diyerek basliyim - ucmamak lazim. OSS ye gircek yasa gelip de bu isle hic ilgilenmemis, merak edip eline c++ kitabi alip kurcalayip ufak ufak programlar yazmamis adam gidip de kendisi freelance oyun yapamaz.
Ondan iste ufak ufak oyun yapmaya basla vs. dogru bi fikir verme degil bence.
Onune ufak hedefler koy abi, su an mesela guzel bi cs bolumune girmek olsun hedefin. Sonra orda ilgini ceken bi hocayla yakinlas bi proje fln yap. Sonra 2. Sinif yazina guzel bi staj ayarlamaya bak, yogurt falan var turk oyun sirketleri.
Boyle adim adim amerikaya gel, guzel bi sirkete gir / master yap sonra zaten devami gelir.
Ozet olarak otur sinavina calis yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...