riglous Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 matama said: peki cift okul diplomasinin tam yarari nedir? yari orada yari burada okumanin? ogrenelim Yedigin ictigin yanina kar kaliyo, gezip gormus oluyosun. ABD'de bir yere basvururken Turk diplomani degil, oradan aldigini goturuyosun. TR'deki bir yere basvururken yine oradan aldigini goturursun sukse yapsin diye ama en azindan denklik islemleriyle cebellesmiyosun (az buz bi is degil bu, oluk oluk para gidiyo tercumana, notere). Bir de (asil bombayi sona sakladim) ABD'de OPT (optional practical training) hakkin oluyo. OPT = 1 sene calisma hakki Esas cift diplomaysa, cift anadal'in hallicesi. Birbirinden tamamen bagimsiz iki bolumu bitirmis oluyosun. cap'tan daha zor cunku genelde cap'ta ortak dersler sayesinde daha az ders alman gerekiyo. Cift diplomadaysa genelde, standardin ustunde ders alman garanti gibi bi sey. Ama tabi her zaman onemli olan ortalama. Cift diploman olmus, ortalaman dusuk olmus, ne yazar. Marifet ortalamayi ayakta tutup bu isi yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lothrodel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2009 o opt olayi sanirim gozuktugu kadar kolay degil, benim bildigim yanlis biliyor olabilirim okulu bitirdikden sonra sana 3-4 ay arasi bir muddet veriyorlar o arada is bulursan 1 sene calisma hakki kazaniyorsun sonra sirket begenirse sana sponsor oluyo falan filan yani davulun sesi uzaktan guzel gelir hesabi. cok eleman gordum okulu bitirip is bulamayip trye donmek zorunda kalanlari. ayrica amerikanin ekonomiside kotu baya yani su aralar gerci 3-4 seneye toparlanir diolarda kim ole kim kala... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 OPT senin hakkin. Soke soke alirsin. OPT'den sonra sutlanirsin tabii ki. Sponsor olmasi gerek calistigin firmanin, ki bu OPT'den H1 visa'ya gecis. H1 icin firman sana sponsor olmayi kabul etmiyosa zaten, bu git demek gibi bi sey. Yok oluyorsa, yine garantisi yok; eskiden (2005) isin varsa H1 garantiydi, artik bu da yesil kart gibi kurayla belirleniyor. Genelde mayis ayina kadar belli oluyor zaten. Ama istisnalari var. Mesela calistigin firma NGO ise, kuraya kalmadan dogrudan H1 alabiliyosun. O konuda tam destekleri var. Yanniz bir kostek var, H1 sadece sana sponsor olan firma icin gecerli. Eger is degistirirsen 2 ay icinde yenisini bulman ve o firmanin H1'i kendi uzerine almasi gerekli vs. vs.. Ha bir de OPT ve H1 icin kendi egitim gordugun alanda ise girmen gerekli. Yani bilgisayar okudum, pazarlamaci olarak is buldum olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2009 Cok guzel anlatmissin riglous, su an bunlarin paperworkleriyle ugrasan biri olarak aynen boyle su an diye onaylayayim ben de. Ancak, ki bu onemli bi ancak, OPT hakkiniz olmasina ragmen, gunumuzde ABD'nin ekonomik anlamda feci bir durumda olmasi sebebiyle OPT'm var 1 yil calisirim gibi bi durum mevcut degil. belli bir sure icinde (60 gun mu 90 gun mu oyle bisey) is bulmaniz gerekiyor. Isin olmadan 1 yil kalip is bakmak gibi bir durum mumkun degil yani. Ikincisi de, belli basli uzmanlik alanlari icin (doga bilimleri ve muhendislikler icin gecerli bu en azindan), calistiginiz yere bagli olarak 12 aylik OPT sureniz bittiginde 15 ay daha OPT yapabiliyorsunuz. E bilmemne gibi bi work authorization i olmasi gerekiyor calistiginiz sirketin. Bu ne acidan iyi, su acidan iyi: Artik H1 yani calisma vizesi kuraya baglandi, ucte bir sansiniz var cikmasi icin. 29 ay OPT demek 3-4 defa cekilise girebilmeniz anlamina geliyor. Bu gerizekali kanunun degisip degismeyecegi de belli degil o yuzden buyuk bir firsat. Ha bir dee, H1 icin sirketin devlete "ben bu adami ise aldim cunku pozisyona uygun ABD vatandasi bulamadim" diye bir bildiri yapmasi gerekiyor, ABD vatandaslarini benzer pozisyonlardan cikartmiyor olmasi gerekiyor. E malum ekonomik durumda buyuk sirketler haricinde baya zor oluyor bu da. Non profit veya non govermental durumunda H1'i direk alsaniz da, hem H1 sirkete bagli bisey ldugu icin (X sirketi sizin H1 sponsorunuzsa, Y sirketine gecerken tekrar H1 a basvurmasi gerekiyor sirketin sizin icin), hem de bu islerin ozel H1 statuleri oldugu icin, boyle bir durumda green card alana kadar bu isinizi devam ettirmeniz gerekiyor gibi bir durum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 herkes memleketinde calissin ya, is bulamiyoruz burda, ella ella. they're taking our jooobs! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar