Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik yerine kamu hizmeti

unity100

Öne çıkan mesajlar

abi ben anlatamadım heralde türkiyenin saldırı konumuna geçecek hali yok askere harcadığı para atıyorum 1 lira teknolojiye harcıyacağı 10 lira olay bu yani ekonomik olarak düzelmedikten sonra teknolojik gelişmeler beklemeyin.diyosun 10 askere 1 lira harcicağına al bi füze 1 liraya dimi 10 askerin yerine geçsin bu o kadar kolay değil rakamları attım ama teknolojiye yapacagın masraf askerin yanında hiç kadar bişi ki diyelim füze aldın adam bunların antisini yapmadan bunu sana hayatta satmaz ki sen o füzeyi yolluyana o kadar o füzeyi düşürür üstüne 10 tane füze yollarlar en basitinden[signature][hline]In Flames We Trust
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blind, 19 Mayıs 2004 02:39 tarihinde demiş ki:
bildiğim kadarıyla bedensel,zihinsel engelliler vs askere alınmıyor tüfeği doğrultmayı öğrenmek için ve ülkeyi savunmak için gidiyorlar oraya

coook yanlis biliyorsun. biz de oyle biliyorduk ama bir suru oyle adamla talim yaptik, 3 kilometre kostuk bir cesmeye kadar, su icmeden geri donduk. sakat makat da dinlemezler kostururlar adami.

adam birak bir bacagi digerinden kisa olmayi, direkt topal, yuruyemiyor, getirmisler askere.

personel subenin rutbelileri soyle derdi askerlik subeleri hakkinda :

" ulan su askerlik subeleri OLU OLMADIKCA herkesi aliyor"

burada mantik sudur, askerlik subesi bakar bir adama yollayiverir, der ki, nasi olsa birliginde muayene olacak, geri gonderirler sorunu varsa. birligine gelince de adam denir ki 'ulan gondermisler bu adami demek ki bir bildikleri var'. herkes topu birbirine atar.

said:

pazar olmaktan dediğin kuruluşlar ordunun gelirinin büyük bir çoğunlugunu karşılıyo bir örnek verecek olursak askeriyenin para hesabıyla en son iş bankası ilgileniyordu sonra oyak banka geçti ve bunu muazzam bir fiyatla ihaleyi oyak banka verdiler

ordunun geliri ? oyaga mali kim satiyor saniyorsun ? para hesabi degil olay mal satma olayi. benim gittigim askeri birlik yeni kurulmustu, boyle birliklerin ihtiyacini oyak filan saglamaz. direkt kasabadan geldi adamlar. once kamyonetlerle geldiler, ben cikarken askerden artik 50 nc gelip gidiyordu. paranin hesabi bu iste.

oyak kendisi uretmez o mallari. askeriyeye gelir filan da olusturulmaz tuketim malzemesi alinirken. kim satarsa o kazanir.

aslinda ben de denk getirsem ben de satarim cok iyi para var.

said:

devletin cebinden 1 çıkıyorsa ordu bunu kendi gelirleriyle 10 tamamlamasını bilir bundan şüphen olmasın devletin cebinden tabiki para çıkıcak sonuçta ülkenin savunması yapıyor ordu bunlara belli miktarda harcama yapmak zorundadır

sen asker cocugusun anlasilan yine cikti biri.

ordunun HANGI geliri kardesim ? bi kere ordunun geliri olmasi yasak. hicbir askeri birlik kendisine ayrilan para ve kantin baskanliklarinda olusan para disinda para girisi alamaz. ne gelirinden bahsediyorsun ? o geliri biz vergiyle veriyoruz.

ulkenin savunmasi icin parayi veren biziz. ordu tamamlamasini bilirmis. nerden nereye tamamliyor ordu ? asker uniformalarindaki 1 tane cebin maliyeti 1 milyon dolar.

ulkenin savunmasini da yapmiyor ordu, BIZE yaptiriyor. onca parayi alip vatandasa yaptirmasa tamam derim profesyonel ordu var helal olsun. ama savunmayi da ben yapiyorum ne anladim o isteeen.

aman diyim simdi aklima geldi dur, eger sen genc filansan daha 13-14 yasinda tartismiycam ugrasamam daha vergi nedir ciddiyeti nedir nasi verilir kim ne kadar aliyor oduyor haberin yoksa hic tartisamam.

said:

zamanında da zort diye askere alınanlar kurtarmadımı bu vatanı insanın içinde olduktan sonra gerisi fasa fiso ha tabiki teknoloji devrindeyiz eskisi gibi kazma kürekle allah allah nağralarıyla olucak şey değil ama fi tarihinden kalma silahların yanında teknolojik ürünlerimizde var bu kadar küçümseme bence...
bunlar kendi görüşüm sakın böle sırf muhalefet olmak için yazdım fln diye düşünme polemik yaratmakta istemiyorum kendi düşüncelerimi yazdım...

senin bahsettigin zamanlar 70 yil oncesinde kaldi. onunde bilgisayar diye birsey var. 70 yil once bundan bahsetsen direk takkeyi giydirirlerdi sana deli diye. o zamanlarla bu zamanlarin kiyasi olmaz.

hangi teknolojik urunlermis onlar ? bakiyorum bakiyorum askerde ogretilen sey turkiyenin standart piyade silahi G 3 tur, ve standart donanimi da bir hucum yelegi, 5 sarjor 1 tufek 1 kasaturadir, ki kasatura bile kalkti.

ALTI YUZ BIN kisiye vermissin bunu hangisi teknolojik donanim.

istemekle olmuyor yok iste.

istanbulu, genelkurmayi, bogaz koprusunu, bircok hassas yeri hala rapier roket sistemleri koruyor. rapier dedigin 60-70 li yillarda kaldi artik.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 02:55 tarihinde demiş ki:
kastım,okudum 13 sayfa :P
Absoya tamamen +1
Dedem emekli asker,2 dayım yaptı,Babam yaptı,Amcalarım yaptı,İnşallah 1 hafta sonrada bir abim gidecek,paşalar gibi yapıp gelecek aslan aslan ;'{15 ay özliycez tek o kötü...
Geniş Ailede yapmayan bir ben kaldım...
Kamu hizmeti Vs Askerlik arasında hiç iplemeden 2. seçeneğin pimini çekerim...
Savaş çıktımı en azından ailemi korumak için silah kullanmayı bilmek,olacak bir yığın tertip(bölemi denir?)dostumla birşeyler paylaşmak-öğretmek,Olmadı çatışmaya girip çatır çatır mermi boşaltmak...
Neden korkayım?Neden istemeyeyim?Bana getirisi ne?
Tek kas gücü mü?Monotonluk mu??
Belki oradan çok güzel bir iş çıkacak bana gelecek için...
Belki zorda kalan bir çok kişiye yardım etme imkaanı doğacak...

....

tamam mumi, sen git allah allah diye tomahawklarin, nukleerlerin altina atla ol, kendini harca, biz burada dusmani disarda tutmak icin bi yollar buluruz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 19 Mayıs 2004 02:57 tarihinde demiş ki:
said:
demişim tepede....

tamam mumi, sen git allah allah diye tomahawklarin, nukleerlerin altina atla ol, kendini harca, biz burada dusmani disarda tutmak icin bi yollar buluruz.

LOL!
Hemen gider gitmez savaş çıkacağı ne malum???
Saldıran kişinin İLLAKİ füze sallayacağı ne malum???
Saldırı olacağı ne malum??

Zaten saldırı olmuş çoktan..Baksana,orduya karşı anti pati oluşturulmuş herkezin içinde.."Ne diye yapıcam askerlik" gibisinden...İçten çökertme yöntemi..

Şuna,"Sen git mumi,ben böle kalayım" desen daha uygun olurdu unity..
Sosyal ağlarda paylaş

boıne bı yerden baslamak laızm ılk once bedellı olsun kı askerı ekonomı rahatlasın sorna dıyer kesımler ıcınde baska seyerl dusunulur ulen bırazdan turkıyeyı duzluhe cıkarcaz :D[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 03:00 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 19 Mayıs 2004 02:57 tarihinde demiş ki:
said:
demişim tepede....

tamam mumi, sen git allah allah diye tomahawklarin, nukleerlerin altina atla ol, kendini harca, biz burada dusmani disarda tutmak icin bi yollar buluruz.

LOL!
Hemen gider gitmez savaş çıkacağı ne malum???
Saldıran kişinin İLLAKİ füze sallayacağı ne malum???
Saldırı olacağı ne malum??

Zaten saldırı olmuş çoktan..Baksana,orduya karşı anti pati oluşturulmuş herkezin içinde.."Ne diye yapıcam askerlik" gibisinden...İçten çökertme yöntemi..

Şuna,"Sen git mumi,ben böle kalayım" desen daha uygun olurdu unity..

kotlek suriyede bile kimyasal tasiyan roket var. sen zannediyor musun ki 'ulan dur atmayayim' diyecek mumi geliyor diye.

irak 50 kilometreye kimyasal mermiyi sallayan top yapmaya calisiyodu kuveyt olayindan once. sene 1991.

zaten nedense hep de dusman 'disimize gore' olur, kahraman adamlar gider zubuk g3lerle kasaturalarla dag devirir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de su var :

"sizin bi tarafiniz sikmiyo korkuyosunuz"

ulan.

savas tarihiyle uzaktan alakasi adam sunu bilir :

"best pilot is the one who lives to see another day"

dunyanin en buyuk savasinda en zorlu dusmanlarla karsilasan adamlarin ogrendigi birsey bu, ve bunu uygulayan taraf savasi KAZANDI, diger tarafk KAYBETTI.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gitmek istiyorum..
askerlik yapmak istiyorum..
Biraz disiplin zorluk kontrol ve eğitim istiyorum..
1 ılım kaldı 1 yıl sonra asker olucam...
Evet ben manyağım...[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz....
Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 03:04 tarihinde demiş ki:
oda olur unity merak etme...
G3 le,Kasaturayla Düşmanın ortasına inip,o nükleeri başlarına geçirecek bir B-17 dolusu "Yiğit" bulunur...
Olmadı,2 B-17 dolusu olur...

Asker gücü burada gerekir işte...

mumi .... dassak geciyor olmalisin ...[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

halfmumi yiğitlik falan değil bu. uğrunda öldüğün amaca bi katkı sağlamıyosun. işe yaramıyosun böyle bi durumda.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 03:05 tarihinde demiş ki:
kamu sistemiyle savaş???
mmm
tamam..beynimizi kullanarak savaşıyoruz o zaman nükleer gelirken?

yahu.

senin nukleerin yok, baskasinin var, iste kamu sistemi olmadigi icin var.

kamu sistemiyle sen egiteceksin, ogreteceksin dogudan batiya en ucra ilcede ogretim almayan kimse kalmayacak,. doktor olacaksin hastane gotureceksin, ulkenin TAMAMINI bayindir edeceksin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

asker çocugu değilim bu 1.si
2.si oyak bank fln dediğim oradaki ihalelerden bahsettim onların ihalesini askeriye satıyo askeriyedeki kantinlerde satılan kolaların otun bokun hepsinin ihalesi var.ayrıca ben malı oyak karşılıyo diye bi laf etmedim sadece maaş konusunu kastetmiştim.
engelli olayını öle duydum hiçde engelli görmedim gözümle görmeden inanmam sanada yalancısın fln demiyorum yanlış anlama.ülkenin savunmasını yapmıyor ordu demişsin ordu zaten tek bir kişi değilki hepimiziz bütün vatandaşlar askerler vs.teknolojik donanım derken ben sana füzeler atomlar nükleer silahlar diye bişi sölemedim yani diğer ülkelere göre evet teknolojinin gerisindeyiz ama ufak çapta da olsa birşeyler var yani.ya sonuçta dönüp dolaşıp aynı kapıya çıkıyoruz hoca para yok huzur yok.bu arada 20 yaşındayım.[signature][hline]In Flames We Trust
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 19 Mayıs 2004 03:06 tarihinde demiş ki:
said:
kamu sistemiyle savaş???
mmm

yahu.

kamu sistemiyle sen egiteceksin, ogreteceksin dogudan batiya en ucra ilcede ogretim almayan kimse kalmayacak,. doktor olacaksin hastane gotureceksin, ulkenin TAMAMINI bayindir edeceksin.

Öğretim,eğitim,o nükleeri yapana kadar,düşman rush atıp level up yapar...
Tur bindirip daha iyisini yapar..
Eğitim yapılır bir yandan,bir yandanda savaşcı yetiştirilir...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blind, 19 Mayıs 2004 03:07 tarihinde demiş ki:
asker çocugu değilim bu 1.si
2.si oyak bank fln dediğim oradaki ihalelerden bahsettim onların ihalesini askeriye satıyo askeriyedeki kantinlerde satılan kolaların otun bokun hepsinin ihalesi var.ayrıca ben malı oyak karşılıyo diye bi laf etmedim sadece maaş konusunu kastetmiştim.
engelli olayını öle duydum hiçde engelli görmedim gözümle görmeden inanmam sanada yalancısın fln demiyorum yanlış anlama.ülkenin savunmasını yapmıyor ordu demişsin ordu zaten tek bir kişi değilki hepimiziz bütün vatandaşlar askerler vs.teknolojik donanım derken ben sana füzeler atomlar nükleer silahlar diye bişi sölemedim yani diğer ülkelere göre evet teknolojinin gerisindeyiz ama ufak çapta da olsa birşeyler var yani.ya sonuçta dönüp dolaşıp aynı kapıya çıkıyoruz hoca para yok huzur yok.bu arada 20 yaşındayım.

oyak bank, oyak holding bambaska bir hikaye oldu ona hic girmemek lazim. artik oyak emekli subaylarin calisabilecegi bir arpalik gibi. ha ayrica haksiz rekabet oldugunu dusunuyorum cunku oyaga bol bol kesinti yapiliyor asker maasindan maas da bizim vergiyle gidiyor. utanmadan adamlar oyagi serbest piyasaya sokup vatandasin firmasiyla rekabete soktular.

askere gidince gorursunuz nasi tipleri aliyolar askere, daha ilk haftanizda dersiniz aynen bizde herkesin dedigi gibi bunlardan asker olmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 03:07 tarihinde demiş ki:
Zed "uğrunda öldüğün amaca bi katkı sağlamıyosun. işe yaramıyosun böyle bi durumda."
Böyle bir söz için mi gitti toprağın altına onca Mehmetcik?
Ölenlerin her zaman bir amaca katkısı vardır...

yahu.

o GECMISTE oldu.

ve o olenler BASARILI oldu.

simdi sen cikacaksin elinde g3 le allah allah diye, KOR de bir kasatura belinde, VERECEKLER taktik nukleeri tepene biteceksin.

hicbir faydan olmayacak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 03:08 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 19 Mayıs 2004 03:06 tarihinde demiş ki:
said:
kamu sistemiyle savaş???
mmm

yahu.

kamu sistemiyle sen egiteceksin, ogreteceksin dogudan batiya en ucra ilcede ogretim almayan kimse kalmayacak,. doktor olacaksin hastane gotureceksin, ulkenin TAMAMINI bayindir edeceksin.

Öğretim,eğitim,o nükleeri yapana kadar,düşman rush atıp level up yapar...
Tur bindirip daha iyisini yapar..
Eğitim yapılır bir yandan,bir yandanda savaşcı yetiştirilir...

ortadoguda ilk akli buna eren one gececek.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 19 Mayıs 2004 03:10 tarihinde demiş ki:
Unity,Amerikayla bizim durumumuz karşılaştırmak,
Çakal ile Kurtu karşılaştırmaya benziyor..
Bir çakalı ne kadar uğraşsan kurt yapamazsın,bir kurtuda ne kadar uğraşsan çakal yapamazsın..

cakal kurt ayi.

amerika bugun bizim yapmadigimiz seyi yaptigi icin her denizde 4 gemisi var. gerisi fasarya.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...