Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1094 Ghibli denince akla çoğu zaman Miyazaki gelmekte ama kanımca Isao Takahata belki de Ghibli sinemasının en önemli yapıtlarına imza atmış isimdi. Grave of Fireflies dersem sanırım ne dediğim anlaşılacaktır. Bir diğer isim de bahsettiğim bu filmden tanınabilecek Tomomi Mochizuki. Filmi izlerken yoğun şekilde Kimagure Orange Road'ı anımsadım zaten sonradan öğrendiğimde yönetmenin de o serinin ekibinde olduğunu şaşkınlıkla gördüm. Öykü oldukça minimal ve sarmalayıcı. Öyle ki sevdiğiniz tür ne olursa olsun bu filmi oldukça seveceksiniz. Tıpkı Grave of Fireflies deki gibi film geriye doğru bir anımsama sekansı ile başlıyor ve bir öğrencinin birkaç yıl önceki lise yıllarını anımsıyoruz. Konu AGT'den alıntı : Taku Morisaki ve Yutaka Matsuno çok yakın iki arkadaştır. Okullarına 2.dönemde Tokyo’dan nakil olarak gelen Rikako Muto adlı kız, gerek derslerde ki başarısıyla gerekse güzelliği ile iki arkadaşın ve tüm okulun bir anda dikkatini çekmeye başlayacaktır. Fakat Rikako okulda sosyal aktivitelere katılmamakta ve kimse ile arkadaşlık kurmamaktadır. Bu yüzden diğer öğrenciler tarafından fazla sevilmemektedir. Buna rağmen Yutaka, Rikako’dan çok hoşlanmaktadır. Fakat Taku, Rikako’ya verdiği borç para yüzünden O’nunla birlikte Tokyo’ya gitmek zorunda kalınca ikili birbirini daha yakından tanıyacak ve yakınlaşmaya başlayacaktır. Konuyu okumadan izleyebilirsiniz açıkçası ben öyle yaptım. Film hiçbir şekilde aşırı görüntüler yada tribün animesi kullanımları göstermiyor. Sevmemin sebeplerinden birisi de bu oldu. Eğer siz de zevkinize göre duygusal konulu anime göremediğinizi düşünüyorsanız bu animeye mutlaka şans tanıyın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar