Mille Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Moda oldu bende yapiyim dedim. Gerekli seyler; -Renkli Printer -Sentetik tutkal mi ne oyle bisey tam bilmiyorum turkcesini Tutkalin resmi -Ufak seramik(Masalarin ustunde duran seyler hani sicak-soguk icecekler icin) Seramigin resmi [IMG=http://img15.imageshack.us/img15/2238/110r.jpg][/IMG] -Cift Tarafli Yapistici(Istege bagli) Buradakinden -Firca(Tutkali surmek icin) -Makas Oncelikle bir resim bulcaz cozunurluk iyi olursa daha iyi olur tabiki.Bulduk mu resmi?Bulduysak asagiya dogru gozlerimi kaydiriyoruz Ilk islemi yapmanin yuzden cok yolu ve programi var ama ben photoshop kullanicam.(photoshopu olmayanlar ve olmasini isteyenler icin geliyor: ..) Fatoshopda resmin boyutunu duzeltecegiz Kullanicagim ornek resim; -darilmaca, gucenmece yok sdf- Simdi resmi photoshopla aciyoruz.Sonra Image-Image Size'a tiklayip Document sizedan 30cm'e 30 cm yapiyoruz fotorafimizi.(eger fotorafin orjinal boyutu daha buyukse resolutionuda biraz yukseltebilirsiniz hem daha guzel goruntu alirsiniz) Boyutlari ayarladiktan sonra Edit-Preferences-Unit&Rulers'a tiklayacagiz sevgili ahali.Ahanda asagidaki gibi olmasi lazim. Buradan ise ekranin kenarina gelicek cetveli santimetreye ayarliyacagiz sekerim oda bu sekilde olmasi gerekiyor; Burdan sonrasi daha kolay klavyeden 'c' tusuna basarak yada yandaki menuden tiklayarak 'Crop Tool'u aliyoruz elimize ve resmimizi 10'ar santimlik parcalara bolmeye basliyoruz.Ilk karemizi kestik mi dunur?Enterada bastik mi?Noldu resmin geri kalani gitti.Heyecan yok File-New'e tiklayarak yeni dosya aciyoruz Burada tek dikkat edilmesi nokta kestigimiz resimle yeni yarattigimiz dokumanin ayni resolutiona sahip olmasi.Obur turlu sorun yasabiliyoruz zira kuzum. Onceden kestigimiz resmimiz vardi ya onu surukleyerek yeni dokumana tasiyoruz("dokuman nedir ya" demeyin bulamadim diycek baska bisey).Tasidiktan sonra ustunde ugrastigimiz resmimizin ustune tiklayip "ctrl+alt+z" kombinasyonuna basiyoruz.Hooop resim geri geldi, dediydim "nO PanhiC nO hEyJan" diye. Bu kesme islemini butun resim uzerinde uyguluyoruz.Yarattigimiz dokumanin ustunde 9 ayri layer olmasi lazim. (sag taraftakiler) O layerlarimizin yaninda gozler var boyle cin gibi.En alttan baslayarak yada ustten size kalmis artik 8 tanesini kapiyoruz, dokumanda sadece bi tane 10x10 cmlik resim elde etmek icin zira printerdan cikaricaz bunlari. Photoshop kullanmayanlar icin Abi basitce resmi 30x30 cm boyutuna getirdik sonrada 10'ar santimlik karelere bolduk boylece elimizde 9tane farkli resim parcasi oldu.Sonrada bunlari print ettik. Resimlerimizi makasla etrafindan, kesiyoruz yani elimizde sadece 10x10santim resimler kalmali. Sonracigima seramiklerden bitanesinin ustune fircamiz vasitasi ile tutkal suruyoruz.(Cok surmemeniz tavsiyemdir)Surdukten sonra ise resmimizi ortalayarak yapistiriyoruz.Bu islemi butun resimlerle yaptiktan sonra gene fircamizi tutkala bandiriyoruz(tutkal neden yapismiyo lan sisenin icinde?) Bandirdik dimi canlar?Simdi butun resimli seramiklerimizin ustunden gecicez tutkalla.Yani surun abi tutkali ustune ustune. (tavsiyem bi yatay olarak surun kuruduktan sonra bide dikey olarak surun daha hos olur)Bu ustunden gecme islemini 5 kere filan tekrarliyoruz butun seramiklerde eger ben bisey unutmadiysam(sdf) yada siz herseyi yaptiysaniz boyle bir goruntu olmali elinizde; yada boyle; veyahut boylem; Ben icecek altligi olarak kullanicaktim ama kiyamadim(cay filan dokulur ustune o kadar ugrasmisim, ustunde kiymetlinin resmi var filan) o yuzden soyle bisey yaptim tahta levha gibi bisey buldum 35x35 filan siyaha boyadim sonrada cift tarafli yapistirici sayesinde tek tek yapistirdim seramikleri ustune) Olduda bitti masallah!ps; Photoshop olayini uzun uzun yazdim skldysaniz kusura bakmayin bilmeyenler icin adim adim anlatmaya calistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 resimler patlamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Onunla ugrasiyorum simdi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Guncelleme manyagi yaparim. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 oha sağlam rep verilmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2009 tarihteki en efsane tuto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 500 kere okunmus rep yok beyler emege saygi biraz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 oha çok güzelmiş bu +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Saolasin dostum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar